Za konec še šov sprinterjev v mestu mode

Za konec še šov sprinterjev v mestu mode
31.05.2015 AVTOR: D. Z.
Giro d'Italia se končuje. Alberto Contador bo proslavljal veliko zmago, medtem ko se bodo sprinterji udarili za etapno zmago v Milanu.

Letošnja dirka po Italiji je bila nadvse zanimiva, in kot pravijo kolesarji, tudi zelo naporna. Po vseh naporih pa bo v nedeljo vendarle čas tudi za slavje. Govorimo o zaključni etapi. Ta bo bolj ali manj ravninska. Začela se bo v Torinu, končala pa na krogih v Milanu. Etapa bo dolga 185 kilometrov. Končne zmage se bo veselil Alberto Contador, ki bo slavil že tretjo zmago na Giru. Veselil se je resda treh, a so mu tisto najbolj prepričljivo zmago iz leta 2011 kasneje odvzeli in jo dodelili Micheleju Scarponiju.

Contador pa pravi, da se ima za trikratnega zmagovalca Gira. Tokrat si je v treh tednih nabral dobri dve minuti prednosti pred Fabiem Arujem in Mikelom Lando. Španec je bil kljub nepričakovano slabši ekipi prepričljivo najboljši. Slovenci smo lahko navdušeni nad etapno zmago Jana Polanca. Jasno je že, da bo zmagovalec med mladimi kolesarji Fabio Aru. Največ točk na gorskih ciljih je zbral Giovanni Visconti, medtem ko ima pred zadnjo etapo v boju za rdečo majico najboljšega po točkah Giacomo Nizzolo 159 točk.

Sacha Modolo je s 142 točkami drugi, tretji je Elia Viviani. Po vsej verjetnosti bodo v Milanu imeli prav sprinterji glavno besedo. Upajmo, da jim bo tudi letos štrene lahko mešal Luka Mezgec, ki je lani prav na zadnji etapi v Trstu slavil prestižno zmago. Kolesarji bodo imeli na voljo tudi dva leteča cilja za nabiranje točk in bonifikacijskih sekund. A jasno je, da v skupnem seštevku ne bo prišlo do sprememb. Junak letošnjega Gira je tako Alberto Contador, ki pravi, da je vse misli že usmeril v Tour de France.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ