Za vsakega kolesarja, ki ga premaga donira evro

Za vsakega kolesarja, ki ga premaga donira evro
16.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Za zanimivo gesto se je odločil kolesar moštva Bahrain Victorious Gino Mader. Ta trenutno nastopa na dirki po Španiji in želi prispevati nekaj denarja v dobrodelne namene.

Gino Mader ima sicer šele 24 let, a se je predvsem v letošnji sezoni že zelo izkazal. Potem ko ga je Primož Roglič v sedmi etapi prehitel tik pred ciljem, je zablestel z etapno zmago na dirki po Italiji. Dirke sicer ni končal, a je dobil šesto etapo.

Nov podvig mu je uspel v osmi etapi dirke po Švici, ki jo je ravno tako dobil. V pripravah na dirko po Španiji sicer ni pokazal boljše pripravljenosti, a v Španiji bo zagotovo v ospredju vsaj v kakšni izmed gorskih etap. Odločil pa se je, da bo poskrbel tudi za dobrodelno noto.

“Za vsakega kolesarja, ki ga na vsaki etapi premagam, bom prispeval po en evro. Znesek želim podariti okoljevarstveni organizaciji. Če želite določiti, katera si ta denar najbolj zasluži, napišite v komentarje. Komentar z največ všečki po koncu tritedenske dirke bo tudi izbran.” To je zapisal Mader na twitterju. V prvi etapi je premagal 153 kolesarjev, v drugi pa 129. Skupaj bo tako po dveh etapah prispeval 282 evrov.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ