Začetek treh peklenskih dni

Začetek treh peklenskih dni
12.09.2023 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Po dnevu premora se dirka po Španiji nadaljuje z etapo s ciljnim vzponom. Ni zahtevna, bo pa predstavljala vstop v zahteven zadnji teden.

Po drugem in obenem zadnjem dnevu premora se dirka po Španiji nadaljuje s kratko etapo, ki pa ponuja eksploziven zaključek. Liencres Playa bo popoldne gostila start 120 kilometrov dolge preizkušnje. Bejes bo gostil cilj. Vmes se bodo kolesarji spopadli sicer z razgibanim terenom, a brez kategoriziranih vzponov.

Vsa napetost bo zgoščena v sam zaključek. Po 93 kilometrov bodo na voljo odbitne sekunde na letečem cilju. Zadnji vzpon je sestavljen iz dveh delov. Začne se v kraju La Hermida. Prvi del klanca je dolg 1,6 km, povprečni naklon pa je 10,7-odstoten. Drugi del pa je dolg 2,7 km. Povprečni naklon je 9,2-odstoten. Vsekakor ne preveč dolg, a zelo strm vzpon, ki bi lahko prinesel nekaj razlik tudi med najboljšimi.

Zanimivo bo videti, če se bodo na zadnjem klancu med sabo spopadli tudi prvi trije v skupnem seštevku, pa čeprav prihajajo iz iste ekipe. Sepp Kuss brani 1:37 prednosti pred Primožem Rogličem in 1:44 pred Jonasom Vingegaardom. Sledijo štirje Španci - Ayuso, Mas, Soler in Landa. To bo začetek zahtevnih etap v tretjem tednu, pa čeprav gre za ravninsko etapo z izjemo samega zaključka. Precej težji sta naslednji dve. Še najbolj se govori o sredini etapi s ciljem na znamenitem Angliruju.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ