Zakarinu etapa v Imoli, Contador spet napadel

Zakarinu etapa v Imoli, Contador spet napadel
20.05.2015 AVTOR: D. Z.
Ilnur Zakarin najboljši na dirkališču v Imoli. Alberto Contador spet napadel in ohranil rožnato majico. Grega Bole 11.

V 11. etapi na dirki po Italiji so kolesarji prevozili zelo razgibano preizkušnjo. Začela se je v Forliju, končala pa na avtodromu v Imoli. Premagati so morali tri kategorizirane vzpone. Najprej dva tretje kategorije in potem še enega četrte. A vmes je bilo kar precej nekategoriziranih, vseeno pa kar strmih vzponov. Etapa je bila dolga 153 km. V zaključku pa so morali kolesarji odpeljati še tri kroge. Vsakič so se podali na vzpon Tre Monti.

Cilj je bil osem kilometrov po vrhu tega vzpona. Tokrat je kolesarje oviral tudi dež. V zaključku je izmed ubežnikov v ospredju sam ostal Ilnur Zakarin, ki je imel 10 km pred ciljem še vedno minuto in pol prednosti, medtem ko se je v skupini z rožnato majico vozilo vsega okrog 40 km. Ostali so popustili. Na zadnjem vzponu se je v lov za Rusom podala manjša skupina kolesarjev z Ryderjem Hesjedalom.

Tik pod vrhom zadnjega vzpona je napadel Alberto Contador, ki je presenetil mnoge, tudi Richieja Porta. Sledil je spust, ki ga je prav Contador začel med prvimi v skuipini z najboljšimi. A prave razlike ni uspel narediti. V ospredju je bilo že pet km pred ciljem jasno, da se bo Ilnur Zakarin po zmagi na dirki po Romandiji zdaj veselil tudi prve etapne zmage na eni izmed treh tritedenskih dirk. Zakarin je tako Katjuši priboril zasluženo zmago.

Po skoraj štirih urah dirkanja. Najboljši pa so se v ozadju tudi v spustu držali skupaj, tako da do večjih sprememb v skupnem seštevku ni bilo. Drugi je bil Betancur, ki je dobil sprint manjše zasledovalne skupine. Najboljši so zaostali za dobro minuto. Contador je brez težav obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Grega Bole je na cilj prišel v skupini z najboljšimi in je zasedel 11. mesto.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ