Zaključeno zbiranje sredstev za sina Jureta Robiča

Zaključeno zbiranje sredstev za sina Jureta Robiča
19.08.2011 AVTOR:
Kolesarski prijatelji in znanci lani v prometni nesreči preminulega kolesarja Jureta Robiča, so predali sinu Nalu pogodbo, o vezavi zbranih sredstev.
Kolesarski prijatelji in znanci Jureta Robiča so uspešno zaključili akcijo zbiranja sredstev za njegovega Nala, ki je lani nepoln mesec po začetku obiskovanja osnovne šole ostal brez očeta.  V imenu organizatorjev akcije je Nalu pogodbo o predaji sredstev, v sodelovanju z banko NLB dodatno zaokroženih  na 15.000 EUR, predal Matija Vojsk in se številnim darovalcem ponovno zahvalil za razumevanje in podporo.

Športniki dobro vedo, da se tovariša v nesreči ne sme pustiti samega.  Zato so le dan po vesti o tragični prometni nesreči Jureta Robiča. 24. septembra lani njegovi kolesarski prijatelji in znanci odprli račun in s pomočjo številnih medijev povabili javnost k zbiranju sredstev za Juretovega sina Nala, ki je kot prvošolec ostal brez očeta.

Zbrana sredstva je pregledala in se o načinu njihove porabe odločila komisija, ki jo sestavljajo nekdanji olimpijski šampion Miro Cerar, kolesarski prijatelj Marko Baloh, vsestranski športnik Miran Stanovnik, novinar Tomaž Kovšca in kolesarski znanec Matija Vojsk.

Jure Robič je štel med najbolj znane slovenske kolesarje. Na kolesu je praktično živel.  Kljub 45.  letom so mu bili med slovenskimi amaterji kos le redki. Med njegove najodmevnejše športne dosežke sodijo zmage na Race Across America (RAAM) -  najtežji športni preizkušnji na svetu, svetovni rekord v cestni vožnji na 24ur ter zmage na Dirki okoli Slovenije.  Čeprav ekstremist, je bil poleg športnih dosežkov Jure tudi prejemnik priznanja Športnik leta za posebne dosežke ter za posebne dosežke ter Priznanja za fair play ter strpnost v športu.  Lanska jesen je usodo družine Robič kruto zaznamovala. Mesec prej se je Jure skupaj s svojci in številnimi športnimi prijatelji poslovil od brata Saša, bivšega vrhunskega alpskega smučarja in trenerja.

S pomočjo številnih darovalcev, od gospodarskih družb do posameznikov, so darovalci prispevali preko 13 tisoč EUR. Vsem darovalcem in medijem ter strokovnjaku za davke Darku Končanu se organizatorji iskreno zahvaljujejo.  Posebna zahvala pa gre tudi banki NLB, ki se je v pripravah na izvedbo predaje zbranih sredstev akcijo odločila podpreti in znesek zaokrožiti na 15 tisoč EUR. 

Za Nala so sredstva vezali do njegove polnoletnosti v produktu NLB Depozit za izplačilo rente, z mamo pa bosta kot pomoč pri zagotavljanju sredstev za njegovo šolanje v tem času v obliki mesečne žepnine prejemala znesek v višini obresti.

Izvedba akcije je komisiji bila v veselje in čast. Vsem sodelujočim tudi v imenu Nala ponovno izreka zahvalo za razumevanje in sodelovanje.
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Den 19.08.2011 10:50
Pohvalno!
ATX 19.08.2011 14:27
Članek sem vsaj dvakrat pazljivo prebral, naj mi akterji oprostijo vendar se mi zdi milo rečeno čudno, da se sredstva vežejo do Nalove polnoletnosti.Če je družina v stiski in katera mlada družina ni, sredstva potrebuje danes in ne čez deset let.
leopardTrek 19.08.2011 15:51
kaj na njegovega drugega sina in "sedanjo" partnerko so pa pozabili?
alesb 20.08.2011 10:50
Točno to sem hotel napisati tudi sam, kar je napisal leopard trek. A na drugega sina se pa kar tako pozabi? Čist brez veze. Počasi se mi bo vse skupaj zdelo kot nateg. Dejmo po smrti še kaj zaslužit z Robičem. Vse bolj gre v to smer, kar je žalostno. Če se že zbira naj se pomaga tudi Heleni in tamalemu otroku, ne pa da se med seboj kregajo.
Robertv 21.08.2011 11:47
Do takrat ko bo on polnoleten, bo ta sredstva že zdavnaj pojedla inflacija ali pa kaj drugo. Bi za zbran denar raje kupili zlatnike in mu jih dali, bi vsaj imel nekaj od tega. Ali pa mu direktno denar predali brez posredovanja državne birokracije in podobnih jajc.

A ni škoda denarja da gre v nič?
mv 21.08.2011 23:51
Spoštovani komentatorji,

1. akcijo smo začeli dan po nesreči. Takrat se je vedelo za enega sina, Nala. Kar najaviš/objaviš in za kar darovalci (preko 300 jih je bilo) prispevajo, je potrebno izpolniti, ne pa zavez med akcijo spreminjati.
2. izjava dovolj natančno navaja, da se sredstva obrestujejo.
3. prejemnik glavnice je Nal. Ker ni polnoleten, smo sredstva vezali.
4. je kdo od komentatorjev kaj prispeval? Če ni, naj razmisli, da prispeva za kak drug dober namen, morda tudi za leopard Trekov legitimni predlog - akcije potekajo - ali pa izvede svojo.
5. hvala za sodelovanje in čestitke.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ