Zaslužki in kazni dirke po Španiji

Zaslužki in kazni dirke po Španiji
19.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dirka po Španiji. Kdo je v treh tednih dirkanja največ zaslužil, kdo je prejel največ kazni? Logično je na vrhu pri zaslužkarjih Jumbo Visma … Kaj pa ostali?

Prva tri mesta v skupnem seštevku. Rdeča majica. Pet etapnih zmag. Jumbo Visma je povsem prevladovala na dirki po Španiji. Kljub temu je proračun dirke precej manjši, kot proračun dirke po Franciji. Zato so zneski precej manjši. Tu so organizatorji razdelili 1.116.835 evrov.

Največja nagrada pripada končnemu zmagovalcu. 150 tisoč evrov je "zaslužil" Kuss. Jumbo Visma je v celoti zaslužila 364.985 evrov. Tu je všteto 12.500 evrov za najboljšo ekipo. Na drugem mestu je Soudal Quick Step. Remco Evenepoel je dobil tri etape in je osvojil pikčasto majico. Skupa je ekipa prejela 98.965 evrov. Sledi UAE Team Emirates. Znesek pa 95,530 evrov.

Sledijo Bahrain Victorious, Bora Hansgrohe, Alpecin Deceuninck, DSM Firmenich, Movistar, Ineos Grenadiers, Lotto Dstny … Astana na zadnjem mestu je oziroma bo prejela 4485 evrov. Seveda je v kolesarstvu in v kolesarskih ekipah navada, da se ti zneski enakovredno razdelijo med kolesarje, ponekod tudi med ostalo osebje, ki je prisotno na dirki.

Tu pa so še kazni zaradi kršitve UCI pravil. Na vrhu je morda veliko presenečenje. A največ kazni je zbralo prokontinentalno moštvo Burgos BH. 2100 evrov. Na drugem mestu je UAE Team Emirates, ki bo odštel 1500 evrov. Tisoč oziroma več evrov bodo morali odšteti še Intermarche, Astana, Lotto Dstny in Cofidis. Zanimivo. Brez vsakršne kazni so jo odnesle naslednje ekipe: Jumbo Visma, Jayco AlUla, Arkea Samsic, Soudal Quick Step in AG2R Citroen.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ