Zdaj je tudi uradno – Primož Roglič je zmagovalec Gira!

Zdaj je tudi uradno – Primož Roglič je zmagovalec Gira!
28.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V Rimu se je s slavjem Primoža Rogliča zaključila dirka po Italiji. Kljub temu, da prav zanimiva večji del ni bila, bo Slovencem za vedno ostala v spominu. Prva zmaga na rožnati pentlji je tukaj!

Zadnji dan je bila v Rimu na sporedu le še parada šampionov. Najtežji del je bil transfer iz Trbiža vse do večnega mesta, za kolesarje niti ni bil tako naporen, za spremljevalno osebje pa precej bolj.

V Rimu jih je pričakalo lepo sončno vreme, na srečo dežja ni bilo, saj bi bila tlakovci zelo spolzki. Cervelo je za Rogliča pripravil povsem rožnato izvedbo kolesa, njegovi sotekmovalci so nosili rožnate nogavice in rokavice, morali pa so še preživeti zadnji dan na dirki.

Težav pri tem ni bilo,s tudi ubežniki niso imeli nikakršnih možnosti in pričakovano je odločil šprint. Ta je bil zelo podoben kot na Elizejskih poljanah – na tlakovcih, cesta pa se je rahlo vzpenjala.

Čudovito slovo od rožnate pentlje

Fernando Gaviria je po desni strani na široki cesti prehitro začel s šprintom, Jonathanu Milanu so hitro pošle moči in svoj veliki trenutek v zadnjem nastopu na dirki po Italiji je dočakal Mark Cavendish, ki se je prepričljivo veselil prestižne etapne zmage.

Roglič je ciljno črto prečkal z visoko dvignjenimi rokami, potem je v roke dobil zelo zasluženo pivo, se poveselil s sotekmovalci in opravil ves protokol na zmagovalnem odru, kjer ga je spremljal tudi sin Lev. Za konec je sledila še Zdravljica v Rimu in pa najbolj prestižno dejanje – dvig Neskončnega pokala za zmagovalca dirke po Italiji, prvega v slovenski kolesarski zgodovini!

Gira je tako konec, v naslednjih dneh pa bo čas, da vsi skupaj zares dojamemo, kaj je uspelo Primožu Rogliču. Danes pa je čas, da slovenske zastave še enkrat visoko zaplapolajo!

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ