Zemljevid trase ciklokrosa v Tunjicah

Zemljevid trase ciklokrosa v Tunjicah
08.11.2011 AVTOR:
Organizatorji 1. Ciklokros srečanja v Sloveniji pred nekaj urami določili traso. Nekateri bodo nastopili s cestnimi kolesi!
Progo so danes dokončno strasirali Metod Močnik, Luka Mezgec, Bitenc in Mohor Vrhovnik. Mezgec in Bitenc sta bila na progi s ciklokros kolesi, Močnik s cestnim, Mohor pa z XC kolesom. Vsi so po določitvi trase progo brez težav odpeljali. "Nekatere dele bo potrebno preteči, ne glede na to, s katerim kolesom bodo tekmovalci štartali tekmo," je ocenil Vrhovnik.
 
Metod Močnik razmišlja celo o tem, da bi se na štart odpravil s cestnim kolesom. Na kolesu bi v tem primeru obdržal običajne gume za cestno vožnjo. "Ta komentar lahko vsem, ki vas skrbi, da je proga namenjena MTB kolesom pove, da je trasa enostavna in tehnično ni zahtevna. Bo pa proga zagotovo fizično izredno zahtevna, saj niti meter proge no omogoča počitka," je dodal Mohor iz Calcita.

Ciklokros srečanje v seriji Divjega pokala v ciklokrosu 2011 se bo zgodilo v Tunjicah pri Kamniku v nedeljo 13. novembra. Organizatorji in pobudniki, ki so se opogumili izpeljati prvo ciklokros tekmovanje na slovenskih tleh po zelo, zelo dolgem času in prihajajo iz vrst enega najuspešnejših gorskokolesarskih klubov ta hip pri nas Calcit Bike Team GT, v katerem so prireditev poimenovali tudi Ciklokros Tunjice.

Skupaj s Kolesarskim klubom Sava Kranj, Radensko, Adrio Mobil in KK Tropovci naj bi v zimski sezoni izpeljali serijo Ciklokros tekmovanj/srečanj po vsej Sloveniji. Tip koles ni posebej predpisan, zato bodo tekmovalci lahko vozili tako gorska, kot tudi cestna ali ciklokros kolesa, številke se bodo nameščale na krmilo po vzoru iz gorskokolesarskih tekmovanj, točkovanje pa bo prav tako potekalo po zgledu aktualnega pravilnika KZS za pokal v gorskem kolesarstvu v krosu.

View CX Tunjice 2011 in a larger map

V nedeljo torej vabljeni v Tunjice, o vsem nadaljnem dogajanju na »novi« ciklokros sceni pri nas, pa vas bomo seveda ažurno obveščali!

Še navodila za dostop do tekmovališča ali za ogled prireditve.

foto: cxmagazine.com
Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ