Zemljevid trase ciklokrosa v Tunjicah

Zemljevid trase ciklokrosa v Tunjicah
08.11.2011 AVTOR:
Organizatorji 1. Ciklokros srečanja v Sloveniji pred nekaj urami določili traso. Nekateri bodo nastopili s cestnimi kolesi!
Progo so danes dokončno strasirali Metod Močnik, Luka Mezgec, Bitenc in Mohor Vrhovnik. Mezgec in Bitenc sta bila na progi s ciklokros kolesi, Močnik s cestnim, Mohor pa z XC kolesom. Vsi so po določitvi trase progo brez težav odpeljali. "Nekatere dele bo potrebno preteči, ne glede na to, s katerim kolesom bodo tekmovalci štartali tekmo," je ocenil Vrhovnik.
 
Metod Močnik razmišlja celo o tem, da bi se na štart odpravil s cestnim kolesom. Na kolesu bi v tem primeru obdržal običajne gume za cestno vožnjo. "Ta komentar lahko vsem, ki vas skrbi, da je proga namenjena MTB kolesom pove, da je trasa enostavna in tehnično ni zahtevna. Bo pa proga zagotovo fizično izredno zahtevna, saj niti meter proge no omogoča počitka," je dodal Mohor iz Calcita.

Ciklokros srečanje v seriji Divjega pokala v ciklokrosu 2011 se bo zgodilo v Tunjicah pri Kamniku v nedeljo 13. novembra. Organizatorji in pobudniki, ki so se opogumili izpeljati prvo ciklokros tekmovanje na slovenskih tleh po zelo, zelo dolgem času in prihajajo iz vrst enega najuspešnejših gorskokolesarskih klubov ta hip pri nas Calcit Bike Team GT, v katerem so prireditev poimenovali tudi Ciklokros Tunjice.

Skupaj s Kolesarskim klubom Sava Kranj, Radensko, Adrio Mobil in KK Tropovci naj bi v zimski sezoni izpeljali serijo Ciklokros tekmovanj/srečanj po vsej Sloveniji. Tip koles ni posebej predpisan, zato bodo tekmovalci lahko vozili tako gorska, kot tudi cestna ali ciklokros kolesa, številke se bodo nameščale na krmilo po vzoru iz gorskokolesarskih tekmovanj, točkovanje pa bo prav tako potekalo po zgledu aktualnega pravilnika KZS za pokal v gorskem kolesarstvu v krosu.

View CX Tunjice 2011 in a larger map

V nedeljo torej vabljeni v Tunjice, o vsem nadaljnem dogajanju na »novi« ciklokros sceni pri nas, pa vas bomo seveda ažurno obveščali!

Še navodila za dostop do tekmovališča ali za ogled prireditve.

foto: cxmagazine.com
Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
100% 07.11.2011 18:28
ali bo prvenstvo potekalo za vse kategorije ali samo za člane, dečke ali mladince?
FAUSTO 07.11.2011 18:33
Divji pokal? Lepo prosim za malce več spoštovanja do ciklokrosa!! Upam,da spremenite ime. F
UphillSprint 07.11.2011 20:47
Pa se pri nas vedno najde nekdo, ki ima takoj negativen komentar. Meni se zdi sicer Divji Pokal prav noro dobro ime, ampak to je pač stvar okusa. Prav gotovo pa v tem imenu ni nič nespoštljivega.

Mislim pa, da je najbolj pomembno to, da bo pri nas zaživel ciklokros - pohvala vsem udeleženim v projektu! Res dobra novica!
FAUSTO 07.11.2011 21:31
...gre se za to, da je ciklokros spoštljiva disciplina, ki še ni olimpijska pa vendar. Lahko je divji pokal, ker bodo vkup startali vsi, ki imajo dva kolesa pod ritjo, kar pa ne morem smatrati za ciklokros. To ni nič, kaj šele oživitev cikokrosa. Na tak način je ciklokros propadel pri nas. Kakšna bo pa proga? če bo zmagal tisti z mtb bodo vsi cikokroserji naslednjo tekmo na mtb in obratno...No, da ne pametujem preveč...si predstavljate, da je v časopisih izpod peres resnih novinarjev kot sta VD in MM na primer, članek z naslovom: Ciklokros se je vrnil z Divjim pokalom...alpa na TV...kdo pa bo to resno jemal lepo vas prosim?
To so se spomnili na hitro ne vem kdo, ki nikoli ni vozil niti ciklokrosa niti pravega mtb, če pa že je pa je tako kot večina kolesarjev cestarjev ti dve disciplini sovražil ali ju imel za nujno zlo. Upam, da Divji pokal nima povezave z KZS, ker potem se lahko dela štala že na višjih inštancah. Torej, skratka...da ga vidim junaka, ki živi od kolesrstva ali pa ga samo jako ljubi, ki bo nastopal na Divjem pokalu...divjaki smo že al kaj?
Pejte u rt, tisti, ki ste dali tako ime!!
Užaljen sem :cry:
Preimenoval se bom v Kalimera!!
jackson 07.11.2011 21:48
Lahko pa bojkotiraš nedeljsko dirko :)
FAUSTO 07.11.2011 21:51
Jaka muda, če me ne bo!
Ne gre za to...gre za odnos!:) do kolesarstva pa če se še tako smešno sliši. To je žalitev za naš šport...sami se iz sebe norca delamo.
jackson 07.11.2011 21:55
Glede poimenovanja se strinjam, samo ob tem je potrebno upoštevati dejstvo, da so pravila UCI prilagojena in da to ni čistokrvni ciklokros. Bogve, kaj bi se zgodilo, če bi trmasto vztrajali pri uradnih pravilih. Morda bi se na štartu pojavili le trije, štirje ... Bolj žalostno bo, če se bodo kljub spremenjenim pravilo pojavili le trije, štirje ... Kaj to dejansko pomeni, bomo pa šele videli ...
kocko 07.11.2011 21:55
lepo ste napisal da smo vabljeni lahko pa dopišete še KDAJ smo vableni na ogled tega divjaštva
kredn 07.11.2011 21:57
Pol strani kritike, pa brez predloga za boljše ime tekmovanja!? Jaz bi rajši pohvalil vse tiste, ki so se spustili v organizacijo tekme te kolesarske discipline.
FAUSTO 07.11.2011 22:05
Kakšen predlog pa mi lahko damo?
Kako pa se lahko imenuje zmešanca od dirke?
Ne rečem, da ni ideja za obuditev ciklokrosa dobra...ampak ne na ta način. Al se gremo ciklokros al se ne gremo? Emti, saj ne morem verjet, da se bo v 21. stoletju v Slo vozila dirka na kateri se bodo gnali ciklokroserji in mtb-jevci...pa dejte mir no. In ne omenjajte KZS, Ker je že enkrat zasrala ciklokros a zdej ga bo še drugič... Krivec je organizator, ki je prišel na tako idejo in je dal tako žaljivo ime. Saj je čas dovolj, do sobote se lahko dirka preimenuje v nekaj bolj spoštljvega...da bomo z veseljem prišli navijat....in pol pisat o tem in pol poslušat o tem...a nej uredniku rečem, da grem pokrit Divji pokal in naj mi prišpara par vrstic in prostora za dve fotki...ja madona bo zakolovratu z očmi!!
MaXy 07.11.2011 22:37
Tu se dokaj strinjam z FAUSTOM. Obstajajo kje slovenska pravila, kakšno mora biti ciklokros kolo?
FAUSTO 07.11.2011 22:51
Fantje nehi te ga srat...zarad mene in meni podobnih lahko nardite merjasec pokal ampak vi vabite Savo, Adrio, Rog...in to so resni klubi z resnimi kolesarji z resnim vodstvom...in sponzorji bodo vprašalo kje ste dirkali in bodo rekli na Divjem pokalu...ja madona a smo tako nizko padli, da mormo dirkat na Divjih pokalih...a nismo mi že svetovna kolesarska sila? Ja a rabte sploh kej denarja za Divje pokale?
valve 08.11.2011 06:44
V razpisu nikjer ne zasledim, da gre za "divji pokal". Fausto, da ne gre za vaše novinarsko maslo in ste ga novinarji tako imenovali!
alesko05 08.11.2011 07:04
Na drugi strani razpisa poglej. Pa boš videl, da je to Divji pokal.
ANQUETIL 08.11.2011 07:37
Pridem z 29.
expo 08.11.2011 07:44
FAUSTO, najležje si je pa ta forumu k.... merit! Bodi ded, pa organiziraj tapravi ciklokros pokal, da boš vse te bogokletneže poučil kako se stvari naredijo! Ko ti bo to uspelo, pa bomo lahko tvoje kritike bol resmo jemali kot sedaj, ko se greš tožarjenje v otroškem vrtcu!
Pa lep pozdrav!!!!
FAUSTO 08.11.2011 08:10
Expo, dej bod pameten. To ni hec. A jaz naj organiziram dirko? Če si ti zobozdravnik ti ni treba biti še mizar, da boš imel na čem jesti, matvola...za v vrtec!!
Urednik 08.11.2011 10:24
Fausto če te ne bo na nedeljski Ciklokros prireditvi potem prodaj kolo. 8)
FAUSTO 08.11.2011 10:41
Nimam tekmovalnih ambicij, sem koelsar rekretivne narave :D
Urednik 08.11.2011 10:46
Beri razpis bolj podrobno, no naslov bo dovolj - 1. Ciklokros srečanje, verjamem, da prve prireditve ne boš zamudil gleda na tvojo celotno promocijo Ciklokrosa.
FAUSTO 08.11.2011 11:03
Dokler gre za Divji pokal mene ne bo tam.
Še tekači so bolj inteligentni kar se tiče poimenovanj...Zimska tekaška liga...Zimska kolesarska liga...kaj to je? zimsko kolesarstvo..ker pa je pozimi težko voziti po cestah smo se preselili na teren in ker poznamo cikokros in mtb je to lahko krasna Zimska kolesarska liga...da pa ne bo liga pa naj bodo Zimske kolesarke dirke, etape, srečanja, druženja...kura*palac samo ne Divji pokal!!!
Spet začenjam :D
A si predstavljaš Bogdana Finka, organizatorja slovenskega Toura, da pride spremljat svoje fante, ki se borijo za Divji pokal, alpa Andreja Hauptmana, nosilca medalje na SP, alpa Stareta, ki je prvo leto trener in že vodi svoje kolesarje v boj za Divji Pokal...alpa Franca Hvastija, ki v svoji 55. letni kolesarski karieri ni gledal Divjega pokala...ja madona...in jaz naj pol še pišem o divjakih na kolesih...alpa da jih gledam...da se celo sam tega udeležim? Sem trapast ampak tolk pa spet ne... :ups:
Sram me je.
Da sem padel na nivo, ko se moram boriti proti divjakom na kolesih...namesto da bi spodbujal ta elegantni šport, ki je priljubljen med pametnimi ljudmi.
gekobla 08.11.2011 11:15
Jest mislim, da je to poimenovanje velik kompliment ciklokrosistom.
Je v slogu Levi-Straussovega temeljnega dela z naslovom Divja misel...
A veš Fausto, ko je še nekaj surovo, neosnovano, v svojem izvornem principu...
http://www.zalozbakrtina.s i/index.php?page=knjiga&ki d=241
V bistvu bi si morali to šteti v čast... A ko gledamo ck videe, pa vidimo same prefinjene modele? Sej je sam blat, kri, znoj, nevzmeteno kolesje, ki se divje trese po divjem terenu... Najbrž so hotl, da je kul - v resnici je luštno. Ponosni bi morali biti.
FAUSTO 08.11.2011 11:23
Šport ne more in ne sme biti divji...sploh pa ne kolesarstvo...neki extremni športi pa naj ne bi zanimali pametnega človeka. Kaj pa razpreda nek francoski filozof pa nima veze s športom.
gekobla 08.11.2011 11:24
Sem šel brat vse komentarje.
Očitno je problem, da so eni, ki imajo ck kolesa, jezni, ker do drugi, ki tega ne obešajo na velik zvon, organizirali dirko...
Hjam, če maš med prvimi ck kolo, še ne pomeni, da imaš moralne, pravne in intelektualne pravice do ciklokrosarjenja v Sloveniji... sej to je pa ja stara disciplina. Vsaka čast Calcitu! Če je pa kdo zdaj jezen, ker se ni prej organiziral ali pa tega ne zmore, pa kaj čmo. Ja, divja je ta kolesarska scena res! :roll: :D
gekobla 08.11.2011 11:26
"Kaj pa razpreda nek francoski filozof pa nima veze s športom." Bolj kot si misliš, sam za tole temo bi bil bolj Lacan, pa njegov termin falos. Torej, po domače, kdo ima daljšega.

P.S.: Vse ima vezo s športom! 8)
FAUSTO 08.11.2011 11:44
To si narobe prebral...če leti na moje komentarje. Jaz sem samo ljubitelj ciklokrosa in nikoli nisem imel organizacijskih ambicij glede te discipline. Nikoli v življenju nisem niti organiziral dirke...samo pomagal sem...torej si narobe zastopil. Mene je zbodel le naslov. To, da je neki klub pripravljen organizirati dirko, ki ni ne ciklokros ne mtb dirka pa je ok...čeprav je to mešanica, ki ne sodi na koledar KZS...take discipline, ki bi mešala mtb s specialkami in ciklokrosi naj ne bi bilo v razvitih kolesarskih deželah. Torej...edino kar lahko zagoovim kot novinar je to, da ne bom pisal o dirki, ki jo imajo za divjo...tudi po naročilu urednika ne...če pa se ime spremeni pa bom začel kritizirati sama pravila...zgoraj omenjena...si organizator sploh predstavlja kako nevarno je na progo spustiti mtb in ciklokros kolesarje? Ne! Mi tastari smo to doživeli že v preteklosti in vemo, da je to nemogoče sožitje...

No, ni pa nujno, da nastane neka jaka škoda, če jaz ne bom pisal o tej dirki...zato kar pogumno.
jackson 08.11.2011 12:00
Dej Fausto, ne kompliciraj ... Letos bo na sporedu 5 srecanj, ki spominjajo na ciklokros. Pa naj se imenujejo kakor zelijo in naj bodo kakrsna bodo. Gre se zato, da se pocasi zacne obujati misel na ciklokros. Naslednje leto bo ciklokros na sporedu KZS in po pravilniku UCI. Zadovoljen?

In organizirali so ga na pobudo Zeleta, Vrhovnika in Stareta (za Finka nisem 100%). Tako da njim ne bo problem gleda divjakov.
FAUSTO 08.11.2011 12:14
Omenjeni ne verjamem, da so se spomnili naslova dirke...ker pomoje preveč cenijo to od česa živijo. Da pa bodo vsi vkup startali pa so že navajeni...ker se podobno dogaja že na DP-jih...pa da se ne bi na navadnih dirkah.
Kakšna naj bodo ali pa se bodo imenovali pa ja lahko odloča KZS in ne tisti, ki organizira in vabi "resne" tekmovalce oz. klube. Če pa organizator to namenja za "lovce" kot sem jaz in podobni potem lahko delajo kar se jim zljubi. Pa nočem blatiti Calcit ampak samo povem,da so pač naredili napako oz. jo delajo, če mislijo, da je to fajn dirka oz. začetek nekaj novega itd...No upam, da ni štartnine za tole divjaštvo.

Drži pa da se jaz ne morem vmešavati v delo drugih zato bom pač nehal komplicirati. Podal sem samo mnenje ljubitelja cfiklokrosa.
UphillSprint 08.11.2011 12:24
gekobla 08.11.2011 12:34
Ufff, admin nas je opazu:
http://www.bicikel.com/nov ice/6354/anketa_divja_razprava _o_ciklokrosu.html

:-D Wuhuuu, grem glasovat!!!!!!!!!!!!
FAUSTO 08.11.2011 12:42
Vi se kar hecajte iz poštene športne discipline :roll:
Razmišljam, da bi končno organiziral kolesarsko dirko na kateri bi nastopali samo ljubitelji kolesarstva. Pomoje bi bla spet samo dva na startu, mrbit trije...
UphillSprint 08.11.2011 13:10
No, no. Elitizem pa to?
ANQUETIL 08.11.2011 13:11
Sej po angleško se bolje sliši WILD.
alesko05 08.11.2011 13:19
@ANQUETIL: to sem tud jest razmišljal WILD TROPHY....se pa kr dober sliš...:)
ANQUETIL 08.11.2011 13:32
Ampak men je všeč, da je v slovenščino prevedeno DIVJI POKAL, vse preveč je tujk v uporabi.
FAUSTO 08.11.2011 14:45
Kot vemo, niso tujci vedno pametnejši od nas. Če oni majo kolesarstvo za Wild naj kar imajo...mi naj ga ne bi imeli za divjega!
Zakaj vedno kopirat druge. Slovensko kolesarstvo ima stoletne izkušnje zato ne rabi pri vsaki stvari kopirat druge.

Da ga vidim junaka, junake, ki je odobril tak naslov dirke...ok, tisti, ki je to predlagal itak ne more bit kolesar po duši...lahko je zgolj po denarnici la kaj jaz vem čem...
magnetek 08.11.2011 15:24
Oxford Dictionary:
WILD
(subject):
( of people) not civilized; primitive:
( the wild tribes from the north )

lacking discipline or restraint
gekobla 08.11.2011 15:31
 dívji  -a -e prid. (í) 
1. ki živi, raste svobodno v naravi: divji golob, zajec; v starem štoru je našel divje čebele; cepiti divjo češnjo; jata divjih rac; divje in gojene rastline; divje in domače živali 
2. ki še ni kultiviran, civiliziran: ti kraji so še zelo divji / divja dolina, pokrajina; divja, nedotaknjena narava /divji predeli celine; film o Divjem zahodu o življenju v zahodnem delu Združenih držav Amerike, ko ta še ni bil popolnoma civiliziran / divja plemena ki živijo na zelo primitivni stopnji družbenega razvoja 
3. ki se ne da ukrotiti: konja je prodal, ker je bil divji / pri sosedu imajo zelo divjega psa / bik je ves divji razgrajal po vasi razdražen 
4. nav. ekspr. ki ne obvladuje svojih negativnih lastnosti: tega divjega človeka se vsi izogibajo; vojaki so bili divji; bal se je divje drhali, ki je pustošila po deželi / imel je divje navade / otroci so tako divji, da jih komaj krotim neugnani, razposajeni // ekspr., v povedni rabi zelo jezen: kmalu se vrni, sicer bo oče divji; divji ko ris / na koga je tako divji? ves divji je nanj // ki izraža, kaže divjost, veliko jezo: divji obraz; ustrašil se je njegovega divjega pogleda / opazil je divji blesk v njegovih očeh / zaslišal se je divji lajež psov 
5. ekspr., navadno v povedni rabi ki se boji tujih ljudi: ne bodi tako divji in pridi bližje 
6. ekspr. ki se pojavlja v visoki stopnji in z veliko intenzivnostjo: prijela ga je divja jeza; ljubil jo je z divjo strastjo / zaslišal se je divji krik, smeh / vnel se je divji boj / mraz je sicer divji, a snega ni; začutil je divjo lakoto // ki ima veliko hitrost, silovitost: pognal je konja v divji dir; od divje vožnje z avtomobilom ga boli glava / utrujen od divjega plesa 
7. ekspr., s širokim pomenskim obsegom čuden, nenavaden: to je napravilo nanj prav divji vtis; imel je divje sanje / vedno nosi obleke divjih barv 
8. ki ni v skladu z veljavnimi zakoni, predpisi: divji lov; divja gradnja črna gradnja / divji zakonskupn o življenje moškega in ženske brez zakonske zveze / divji lovec, ribič ? pog., ekspr. ves divji je na meso zelo rad ga je; pog., ekspr. divji je na ženske ima veliko slo po ženskah ? bot. divji b ezeg; divji kostanj okrasno drevo z belimi, rumeno ali rdeče lisastimi cveti v piramidastih socvetjih, Aesculus hippocastanum; divja rožašipek; etn. divji mo ž po ljudskem verovanju moškemu podobno kosmato bitje, ki prebiva v gozdu; divja jaga po ljudskem verovanju truma duhov prednikov, ki se podi v božičnem času po zraku; med. divje meso nepravilno razraslo tkivo v rani, ki se slabo celi; šport. tekmovanje na divjih vodah tekmovanje v kajaku ali kanuju na deroči reki; vrtn. divja mladika mladika, ki zraste iz starega tkiva; zool. divji petelin  velika gozdna ptica temne, na prsih zelenkasto modre barve, Tetrao urogallus; divja koza gams 

dívje prisl .: divje kričati; divje rasti; divje voziti; divje romantična pokrajina; divje smo navijali za naše moštvo ? ekspr. divje ga je imelo, da bi ga udaril komaj se je premagoval; sam.: nekaj divjega je v njegovi naravi ?
gekobla 08.11.2011 15:32
v tem oziru ima FAUSTO prav! SSKJ: "divja jaga po ljudskem verovanju truma duhov prednikov, ki se podi v božičnem času po zraku"
UphillSprint 08.11.2011 15:38
Nobena beseda nima samo enega pomena in ker je bila uporabljena v sodobnem kontekstu, izvolite, Longman Dictionary of Contemporary English. Wild. Pod številko 6.

Če se že gremo citiranje slovarjev.

Sicer pa, Fausto - best. Troll. Ever. Sam sebi kontre spušča ko govori o pametnih ljudeh, potem pa zaničljivo o filozofih. In kolesarjih po duši. Trolololol.
rekreativc 08.11.2011 16:03
Uphill, če bereš vse komentarje razen Faustovih (ki res trolla na polno), s pokalom in tekmo oz. srečanjem sploh ni nič narobe. CX se vrača na SLO sceno in težko bi si želel boljšo podporo, kot jo ima sedaj. Calcit & co bodo že naredili, da bo prav.

Moje mnenje je, da F kvasi, kar mu pade na pamet, da bi čim več folka prebralo novico in glasovalo... vsaka promocija je dobra, samo da se govori o CX :))
FAUSTO 08.11.2011 16:18
Rekreativc in goršprint vidva zagotovo nista kolesarja! Lah
ko povem žzakaj to vem! Zato ker še nista sama kupila kolesa!
laufar 08.11.2011 17:03
Evo, Faustiću, tko je to! Eden si je prov nov ime omislu za tole, ta drug še s pleničk ni zlezu tle, pa te že drkata! Tole vse skp ni nkamr več podobn, ke je ministrator, da mau spet začne banat.......
FAUSTO 08.11.2011 18:06
Oh, ja...

Upam, da bodo fantje uprizorili lepo ciklkros predstavo in boste videli v živo kaj to je.

Laufar maš prav...na mladih svet stoji, pejmo mi v bife.
FAUSTO 08.11.2011 18:09
Aja, še to...poglejte si internetno stran čigavo naslov ima punca s ciklokrosa zgoraj...na hlačkah!!
gekobla 08.11.2011 22:46
Kako se v tej elegantni disciplini reče, ko un ki prehiteva nekoga, tega sesuje po tleh s komolcem - komolčenje?
http://youtu.b e/wNjVcYbJ4x4 (počakaj na počasen posnetek)

Kr grda finta, ki zna bit na tako razmočenih terenih še posebej nevarna, zaradi pospeška pri padcu...
CHEF 08.11.2011 23:08
Če bo proga takšna, da bodo MTB-ji brez možnosti, je stvar v redu.
areh 09.11.2011 14:17
Ciclocross? Ne vem no....
lpA
Froyd 09.11.2011 16:09
Ne štekam. Zakaj ne bi vzel lahkega hradtail MTB? To je zopet potrošniška raca - dejmo imeti še peto kolo v garaži.
FAUSTO 09.11.2011 16:51
Areh! To je za nas!
gekobla 09.11.2011 19:15
Fausto, a pol greš?!!?!?
FAUSTO 09.11.2011 20:21
Mislim, kako lahko trasirajo progo ljudje, ki nikoli niso vozili ciklokrosa??

Traserja bi morala biti samo dva: Zevnik Matjaž in Jauk Marjan. Prvi zato, ker je videl na stotine ciklokrosov in drugi zato, ker ga je pokopal pa dobro pozna razliko med mtb in ck...so tudi drugi ampak od aktivnih v slo. kolesarstvu sta ta dva najprimernejša...da mi ne bodo zamerili Mezgec in company...saj vem, da jim ni bilo lahko potegniti trase in bi z veseljem to prepustili omenjenima dvema.
FAUSTO 09.11.2011 20:27
Aja, Gekobla, ne moreš prit na ohcet nepovabljen!!:)
gekobla 09.11.2011 20:28
8O
alesko05 09.11.2011 21:07
Kolk amaterjev vas pa kaj pride?
FAUSTO 09.11.2011 21:10
Ti, pa ene par traktoristov. Zmagaj!!
gekobla 09.11.2011 21:49
Čak a tebe morjo povabt... kok pa je takih? :?:
FAUSTO 09.11.2011 22:02
Ja, madona, če neki organiziraš rad vidiš, da pridejo tisti, ki jih imaš rad...in jih povabiš...stara dunajska šola...oz. kolesarska. Mi v Kranju, ki imamo že več kot 40 letno tradicijo organizacij dirk vsakič povabimo goste, ki si jih še posebej želimo ob progi...ne samo športnike...za njih je tako ali tako vabilo v razpisu...nismo pa vsi športniki, nekateri smo tudi samo opazovalci, ljubitelji, rekreativci taki in drugačni...
Razumeš?
Torej, dirkat ne morem, lahko pa gledam...če pa me noben ne povabi pa še gledat ne morem!
Takih nas je ene deset iz Kranja!
Upam, da so vaj povabili zadnjega uradnega zmagovalca ciklokrosa...ne Jauka...ciklkrosista! Upam, da vedo kdo je to?
No, če slučajno ne vedo naj povabijo drugouvrščenega...tega pa vsi poznamo:)

Pleh muzka bo?
Geza6 10.11.2011 06:03
na tem forumu je polovico ljudi ,ki se trudijo za opstoj kolesarstva druga polovica je pa navadno SLOVENSKO govno,ki bi samo nekaj kritiziralo in zganjalo fovšarijo.
ANQUETIL 10.11.2011 06:51
Mislim, da je poštar ravno prnesu vabilo.
FAUSTO 10.11.2011 08:57
Geza6 a lahko razložiš borbo za obstoj kolesarstva? Za začetek borbe za obstoj dirko poimenuj Divji pokal?
hili 10.11.2011 09:58
fausto ne smeš iti tja, to bi bila čista kapitulacija..
mm1 10.11.2011 10:13
Fausto, predvidevam, da ne boš prišel? Zadeva je za "pametne" zapečkarje pač le preveč "divja", kajne.
gekobla 10.11.2011 10:30
Ravnokar gledam - Marko Kump se je prijavil!
http://calcit-bik e.com/novica/2983/
areh 10.11.2011 10:36
Gaza6 nej še tisto drugo razloži..ga ne razmem kaj je to SLOVENSKO govno ki kritizira in je faušno?!!
FAUSTO 10.11.2011 10:43
mm1 res ne morem gledati Divjega pokal, res mi je žal...kaj šele, da bi sodeloval na njem...Če pa spremenite ime sem pa prvi v vrsti navijačev, ker mam res rad ciklokros.
qko 10.11.2011 17:11
Fausto pa res ne more skrit svoje bolečine, ker ga niso povabl zraven, res žalostno kolk furstracij in negativne energije je v tem možakarju........
Obnaša se kot da bi izumil ciklokros, še en faleran športnik ki komentera fuzbalsko tekmo iz naslonjača.......ha ha ha
pa brez zamere!
FAUSTO 10.11.2011 18:09
qku to ti pa zamerim! Nisi lepo napisal...sigurno te bo bog kaznoval, ko boš hotel gladko speljati ovinek:)
qko 10.11.2011 18:25
:mrgreen:
FAUSTO 10.11.2011 18:34
Ti se kr smej...žaljivo pisanje o ljudeh, ki jih ne poznaš ti hitro vzame balanco iz rok, veš!? Ne veš, a ne... :) Jebe se teb... :D
alesko05 10.11.2011 18:55
a kdo ve kakšna je proga...a je kaj ovir..klancev...itn...
qko 10.11.2011 20:24
Se opravičujem če sem vas g. Fausto užalil, to ni bil moj namen.
Hotel sem povedat, da mogoče mal pretiravate z temi cx komentarji...
Razumem, da ste zelo velik ljubitelj te discipline, ki v Sloveniji še nikoli ni zaživela in če se že v štartu valijo taka polena pod noge ji tudi slabo kaže.
FAUSTO 10.11.2011 20:35
Ok, sva kolesarska frenda. Sprejmem opravičilo in se opravičujem, če sem jaz koga žalil, čeprav se temu zavestno izogibam. Lahko si pišemo marsikaj ampak smo še zmeraj kolesarji in ljudje zato ni treba žaliti...ok..ampak ne mečem polena bognedaj...hotel sem samo povedati, da je naslov dirke Neprimeren...za povratek discipline kot je ciklokros...k nam v Slo. Jebiga, samo to me moti...komaj čakam, da se ciklokros vrne in pol se vrne s takim čudnim nazivom. Ni lepo do nas ljubiteljev, ni niti posrečeno in ne vem zakaj je bolje, da je Divji pokal kot pa Ciklokros ali kaj podobnega pokal. Zakaj bi srali, če ni treba, jebiga?!
To sem mislu povedat...
In tu ja ni nič nabijanja oz. žaljivega do dela drugih ipd... :D
mm1 11.11.2011 13:40
Spoštovani Fausto
Posebej si vabljen osebno, ne samo z besedo. Delo nas čaka.

V soboto ob 13.30 se dobimo v Tunjicah pri gostilni za Tunco. Čaka nas kar veliko nalog.
-postavitev količkov,
-napeljati moramo trak,
-pripeljati moramo gasilske mize,
-Postaviti moramo štart/cilj,
-V Kranj moramo po zapore za ceste,...
Povrnemo ti potne stroške in malico.
hili 11.11.2011 14:18
nespodobno vabilo..
qko 11.11.2011 14:58
Korektno povabilo!!
Geza6 11.11.2011 17:23
mm1 pozabil si še v obratnem vrstnem redu.kot vem se po prereditvi spodobi še pospravit.TO JE POSEBEJ POMENBNO,KAJTI TAKRAT NI NIKJER NOBENEGA,to vem is lastnih iskušenj .POTEM PRIDE ŠELE
SLAVJE.ŽELIM VAM DOBRO DIRKO
FAUSTO 11.11.2011 18:35
Spoštovani mm1,

od vsega naštetega vam lahko samo senviče čuvam. Za ostalo sem prešibkega zdravja.

lp,f
laufar 11.11.2011 20:44
mm1, če boste pa to vse postavl, pa to le ne bo tako divja dirka, a?
pionirmtb 12.11.2011 17:28
to je zato da se nebi kdo zgubu.... :D
Zip 13.11.2011 17:22
ja FAUSTO pri tvojih komentarjih SE VČASIH VPRAŠAM :roll:
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano