Zgodba z Vuelte še ni končana

Zgodba z Vuelte še ni končana
08.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Eno izmed vsekakor čudnih zgodb na letošnji dirki po Španiji je vsekakor spisal Miguel Angel Lopez. Najprej je dobil etapo, potem pa užaljen odstopil. Kakšne bodo posledice?

Miguel Angel Lopez se je po zmagi v kraljevski etapi utrdil na tretjem mestu v skupnem seštevku dirke po Španiji. Potem pa je prišla sobotna preizkušnja, na katero so mnogi opozarjali. Kolumbijec očitno ni bil tako zelo močan, obenem pa je zamudil napad Ineosa.

Kasneje naj bi mu iz avtomobila ukazali, naj ne narekuje ritma, saj bi lahko do Rogličeve skupine, v kateri je bil tudi Movistarjev Enric Mas privlekel nekatere tekmece, kot je na primer Egan Bernal. Na te govorice se glavni menedžer Movistarja Eusebio Unzue ni direktno odzval:

“Bila je situacija na dirki, ki je ni uspel rešiti in to je privedlo do nekakšnih frustracij. Privedlo pa ga je do najslabše možne odločitve. To je, da je po vsem delu, ki so ga zanj opravljali kolegi, odstopil in tako pokazal pomanjkanje spoštovanja do vseh. Tudi do naših sponzorjev in dirke same.” Vsekakor ostre besede dan po koncu dirke po Španiji. Takoj po odstopu je Lopez prek uradne izjave za javnost med drugim dejal, da: “Smo kolesarji samo ljudje in ne stroji.”

Ob odstopu mu je že bilo jasno, da bo izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. V ospredju so namreč napadali kolesarji Bahrain Victoriousa. Sledili pa so lahko le najmočnejši. Tudi Mas in Roglič. Se je pa oglasil tudi Imanol Erviti, ki je poskušal Lopeza prepričati, naj nadaljuje z dirko:

“Maser mi je rekel, naj se ustavim, da je tam Lopez. Vprašal sem, če je padel ali pa je kaj drugega narobe. Ko sem se ustavil, sem videl, da je razočaran, jezen, da je v krizi. Stopil sem s kolesa in ga poskušal prepričati, naj nadaljuje že zaradi predanosti do ekipe. Zaradi kolegov in tudi zato, ker je že Tour de France predčasno zapustil. Poskušal sem biti pozitiven, ga spodbuditi, a je bilo nemogoče. Kar težko verjameš, meni se to, zdi neresnično.”

Seveda je za Movistar to domača dirka in vsekakor je ta poteza zelo slaba s sponzorskega vidika. Kolumbijca, ki šele prvo leto nastopa v dresu Movistarja ni bilo niti na večerjo po končani dirki po Španiji, kjer so kolesarji in osebje lahko proslavili končno drugo mesto v skupnem seštevku in prav po Lopezovi zaslugi tudi etapno zmago.

“Ni ga bilo. Bil je z družino in skupaj so lahko bili v miru. Pri večerji smo se imeli lepo. Konec koncev moraš ločiti zadeve. Na dirko smo šli s ciljem, da dobimo etapo in imamo kolesarja na odru. Oba cilja smo dosegli. Res pa je, da smo imeli vse do zadnjih dni priložnost, da bi imel Roglič na levi in desni Movistarjeva kolesarja, a nam je to možnosti onemogočil Lopez,” je še dejal Unzue. Ni skrival.

Tudi Lopezova prihodnost v Movistarju je pod vprašajem. Sicer je v ekipo prišel letos, a še pred Tourom sta obe strani podpisali novo dveletno pogodbo. A prav lahko se jo razdre. “Tudi to je ena izmed možnosti, to je jasno. Želeli smo nekoliko počakati in analizirati Vuelto, čez nekaj dni pa bomo sprejeli odločitev,” je pojasnil Unzue. Medtem italijanski mediji že pišejo, da obstaja velika verjetnost, da se Lopez vrne v Astano.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ