"Zgodnji napad je bil prava poteza"

"Zgodnji napad je bil prava poteza"
14.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Vedel sem, da so ob meni precej lažji in boljši hribolazci, zato sem moral napasti prej. V vodilni skupini pred zadnjim vzponom ni bilo pravega sodelovanja,” je na cilju dejal Jan Tratnik.

Jan Tratnik je bil v deseti etapi dirke po Italiji zelo blizu zmagi, čeprav mu profil te preizkušnje vsekakor ni ustrezal, saj je bil ciljni vzpon zelo zahteven in strm. Vseeno je bil zelo blizu ponovitvi uspeha iz leta 2020, ko je dobil etapo v San Danielle del Friuli.

Bil je tudi že drugi na Zoncolanu. Zdaj se je podal na nov podvig. Napadel je skoraj 40 kilometrov pred ciljem. “Mislim, da je bil zgodnji napad dobra poteza. Vedel sem, da je to zame edina možnost za morebitno zmago. Dobro sem se vozil, a na žalost to ni bilo dovolj za zmago.” Dolgo je zadrževal zasledovalce, a potem je tudi sam začutil utrujenost:

“Štiri kilometre pred ciljem se je utrujenost prikradla v noge. Nisem se počutil slabo,, a naenkrat je bil občutek drugačen. Pogledal sem nazaj in prehitela sta me dvakrat hitreje, vendar sem lahko zadovoljen s tretjim mestom.” S tem je tudi sebi dokazal, da je na Giru prišel dobro pripravljen. Imajo pa v ekipi še naprej težave. Letošnja sezona je daleč od idealne.

Z Gira pa so odšli že trije kolesarji. Poškodovana Robert Gesink in Christophe Laporte ter oboleli zmagovalec nedeljske etape Olav Kooij. “Zadovoljen sem s formo. To me navdaja z optimizmom pred prihajajočimi dnevi. Čeprav nas je ostalo samo pet, želimo in si upamo dirkati. Vsako priložnost moramo zgrabiti z obema rokama,” je še dejal Tratnik. Tudi on je v zadnjih dneh rahlo zbolel. Tako kot Kooij, vendar:

“V mojem primeru gre za lažjo različico. Olav pa je dobil vročino in tak ne smeš dirkati. Škoda. Ker nas je z zmago dvignil. Pokazal nam je, da lahko zmagamo. Imel bi še nekaj priložnosti, tako da je škoda, da je moral zapustiti dirko, vendar pa je še zelo mlad in bo imel še veliko priložnosti.” Tratnik je odgovoril še na vprašanje o taktiki ekipe, saj imajo med najboljšimi Ciana Uijtdebroeksa. Na vprašanje, o čem sta se pogovarjala s Tadejem Pogačarjem pa: “Pogovarjala sva se o tem, da sva oba zbolela, vendar čutiva le blage simptome, tako da je vse v redu. Lahko dirkamo.”

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ