Zimske olimpijske sanje

Zimske olimpijske sanje
13.12.2021 AVTOR: DZ, vir: Val di Sole

Bi ciklokros res lahko postal olimpijska disciplina? V Val di Soleju je organizatorjem uspelo pokazati, da lahko pripravijo snežno progo za tako dirko.

"Vse skupaj deluje zelo dobro. Snežna podlaga je povsem drugačna kot ostale podlage, ki smo jih vajeni. To je dober začetek, da bi ciklokros približali zimskim olimpijskim igram." To so bile besede na dirki tretjega Toma Pidcocka.

"Bil je pravi spektakel. To je šport v vsej svoji veličini na odlični lokaciji. To je dokaz, da lahko ciklokros izpelješ, kjerkoli želiš. V parku, v mestu, pa tudi v gorah. To smo dokazali. Vesel sem, da sem lahko vse do izkusil in sem lahko bil del vsega tega," pa je dodal zmagovalec članskega ciklokrosa Wout Van Aert. Edini med člani je progo premagal v manj kot eni uri, bil je odličen tudi na tehnično zahtevnih delih:

"Mislim, da smo danes spisali zgodovino. Ne zgodi se prav pogosto, da bi lahko dirkali v takem okolju. Želel sem se preizkusiti na snegu. Poleg tega rad dirkam v Italiji, kjer so vedno izjemni navijači. Upam, da so otroci videli dirko in se bodo navdušili nad tem športom, tako da bo tudi Italija v prihodnosti dobila kakšnega velikega šampiona v ciklokrosu." Še pred dirko je je o morebitni vključitvi v olimpijske igre govoril tudi Tomas Van den Spiegel.

Govorimo o organizatorju dirke po Flandriji in dirke Gand-Wevelgem. Zdaj se ukvarja tudi z organizacijo dirk svetovnega pokala v ciklokrosu: "Gre za dolgotrajne pogovore z Mednarodnim olimpijskim komitejem. To je zelo pomembno za ta šport. Vendar pa ne smemo razmišljati, da smo pa zdaj že del olimpijskih iger. Prav dirke v Val di Soleju so pomemben preizkus za nas. Imamo jasen cilj, vendar moramo premagati še dolgo pot. Nam bo pa pri vsem tem pomagal prav ta dogodek."

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ