Zlato kolo Alaphilippu, Roglič tretji

Zlato kolo Alaphilippu, Roglič tretji
01.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Francoska revija Velo je podarila nagrado za najboljšega kolesarja v sezoni 2019. Prvo mesto je zasedel Julian Alaphilippe, tretji pa je Primož Roglič.

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta bila oba med nominiranci za prestižno nagrado Velo d’Or. Roglič je sezono končal kot številka ena na lestvici Mednarodne kolesarske zveze. Nanizal je številne prestižne zmage. Do dirke po Italiji je bil neporažen in dobil tri etapne dirke. Znameniti Giro je kljub težavam s poškodbami in zdravjem končal na neverjetnem tretjem mestu in je tako spisal posebno zgodbo za Slovenijo. Septembra pa je dobil še dirko po Španiji.

To pa vseeno ni bilo dovolj, da bi ga v Franciji razglasili za najboljšega. Priznanje je namreč prejel Julian Alaphilippe, ki je med drugim blestel na dirki po Franciji. Obenem je dobil Milano-Sanremo in Valonsko puščico. Drugi je bil Egan Bernal, ki je na začetku sezone dobil dirko Pariz-Nica, tik pred Tourom pa še dirko po Švici. Potem pa je dobil še dirko po Franciji. Roglič je v tem točkovanju zasedel tretje mesto.

Na četrtem mestu je končal Mathieu Van der Poel, ki je na spektakularen način dobil dirko Amstel Gold Race. Pa Barbantsko puščico in Dwars door Vlaanderen ter dirko po Veliki Britaniji. Blestel pa je vedno, ko se je pojavil na cestni dirki. Obenem je letos še nepremagljiv v ciklokrosu. V tej disciplini je tudi evropski in svetovni prvak.

Peta je bila najboljša ženska predstavnica Annemiek Van Vleuten, ki je na izjemen način po več kot sto kilometrov dolgem pobegu prišla do naslova svetovne prvakinje. Dobila je tudi etapno dirko Giro Rosa. Na šesto mesto se je uvrstil Jakob Fuglsang. Kolesar Astane je med drugim dobil klasiko Liege-Bastogne-Liege, pa tudi Criterium du Dauphine. Ponesrečil se mu je nastop na Touru, zato pa je dobil etapo na dirki po Španiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ