Znani kolegi Primoža Rogliča na Vuelti

Znani kolegi Primoža Rogliča na Vuelti
06.08.2021 AVTOR: DZ

Ekipa Jumbo Visma je objavila seznam kolesarjev, na katere bo računala na prihajajoči dirki po Španiji. Kdo bo torej z Rogličem napadal rdečo majico?

V soboto, 14. avgusta se bo začela dirka po Španiji. Tokrat v Burgosu. Tam bo najprej na sporedu osem kilometrov dolga posamična vožnja na čas. V Španijo bodo naslednji teden - potem ko se je nastopu odpovedal Tadej Pogačar - odpotovali štirje Slovenci.

Primož Roglič bo branil lansko zmago in obenem napadal tretjo zmago v skupnem seštevku zapored. Na startu bodo še Luka Mezgec, Jan Polanc in Jan Tratnik. Pri Jumbo Vismi so zdaj že sporočili, kdo bo zastopal njihovo ekipo na tritedenski španski preizkušnji. Poleg Primoža Rogliča bodo to še letošnja okrepitev Sam Oomen, Koen Bouwman, Robert Gesink, Lennard Hofstede, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk in Nathan Van Hooydonck.

Osem kolesarjev. Kar pet je Nizozemcev, potem pa Američan, Belgijec in Nizozemec. Pred kolesarji je 3336 kilometrov dolga dirka. Roglič bi s tretjim zaporednim uspehom izenačil podvig Tonyja Romingerja in Roberta Herasa. S tem, da se lahko Heras pohvali s štirimi zmagami na Vuelti. Sicer pa bo letos očitno na Vuelti zelo močna konkurenca. Nastope so napovedali:

Egan Bernal, Adam Yates, Mikel Landa, Enric mas, Miguel Angel Lopez, Thomas Pidcock, Daniel Felipe Martinez, Alejandro Valverde, Caleb Ewan, Rigoberto Uran, Maximilian Schachmann, Rafal Majka, Michael Matthews, Esteban Chaves, Aleksander Vlasov, Fabio Aru, Romain Bardet … Dirka se bo končala 5. septembra. Tokrat ne v Madridu, ampak v Santiagu de Composteli. Prav v zadnji etapi bo na sporedu tudi dobrih 33 kilometrov dolg posamični kronometer.

Ekipe, ki so potrdile imena kolesarjev na Vuelti
Jumbo Visma: Primož Roglič, Sam Oomen, Koen Bouwman, Robert Gesink, Lennard Hofstede, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk in Nathan Van Hooydonck.
Team DSM: Thymen Arensman, Romain Bardet, Alberto Dainese, Nico Denz, Chad Haga, Michael Storer, Chris Hamilton in Martijn Tusveld.
Alpecin Fenix: Edward Planckaert, Scott Thwaites, Jasper Philipsen, Jay Vine, Sacha Modolo, Alexander Krieger, Floris De Tier in Tobias Bayer.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ