Vozili smo - Bergamont Encore Elite

Bergamont Encore Elite
19.12.2018 AVTOR: Vladimir Dovla, Foto: Titi Košir

Bil sem na nemalo koncertih, v spomin pa se mi je še posebej zasidral tisti, ko smo kar petkrat izprosili bis in nastop podaljšali dolgo v noč.

Občutke bi z lahkoto preslikal na kolesarjenje, kjer si po koncu spusta vsakič zaželim, da bi ponovil še enkrat, še posebej ko imam pod seboj všečno kolo. Eno takih je Bergamont Encore ali prevedeno – bis.

Bergamont velja za eno klasičnih nemških znamk, ki jih je zunaj domačih meja dolgo pestilo pomanjkanje identitete. Pred leti pa so skočili na vlak progresivnih nemških proizvajalcev koles in ob pomoči nekdaj kultnih znamk komponent ustvarili zabavno mednarodno ekipo v spustu, enduru in krosu.

Zadržan okvir, šampionsko srce

Kolesa so tedaj resnično zasijala, še bolj kot tekmovalni uspehi pa je kupce veselilo, da je podjetje iz Hamburga pri razvoju znalo unovčiti dragocene nasvete tekmovalcev. In tako je nastal tudi Encore, čistokrvno kolo enduro, namenjeno tekmovalcem in vsem, ki jih spustaške ambicije ženejo do najzahtevnejših gorskokolesarskih terenov.

Pri barvni shemi okvirja niso eksperimentirali: Elite je na voljo v zadržani sivi barvi z rumenimi akcenti. Nemci, pač. A Encore vseeno ne skriva svojih spustaških lastnosti, še posebej v izvedenkah Elite in Team. Na zgornji cevi se bohotijo velik napis enduro in vsi pomembnejši tehnični podatki o okvirju. Med drugim piše, da skelet ni zgolj aluminijast, pač pa so obverižne cevi karbonske. Pozorno oko bo za sprednjim verižnikom opazilo integriran ščitnik, ki karbon varuje pred verigo. Razen tega okvir odlikujeta spremenljiva geometrija in senzibilno štiriležajno vzmetenje s 165 milimetri hoda zadaj, spredaj pa jih sprejme tudi do 180, dasiravno je Encore v izvedenki Elite opremljen s 170-milimetrskimi vilicami Rock Shox Yari. Kot vilic je v agresivnejši nastavitvi popolnoma spustaških 65 stopinj, kar Encoru ob dolgi medosni razdalji (1202 milimetrov pri velikosti M) na hitrih dolgih spustih vliva mirnost in predvidljivost. Kolo sem preizkusil tudi z nekoliko nižjim pritiskom v zadnjem amortizerju kot ponavadi. Tako sem sedel nižje v hodu, kar je kolo še dodatno raztegnilo, pri tem pa sem se ob strmih previsih počutil toliko bolje.

Komponente iz romantičnega obdobja kolesarstva

Pozornejši ogled kolesa razkriva komponente, ki so nekoč orale ledino napredka, dandanes pa veljajo za skoraj eksotične. Na spustih so me pozitivno presenetile štiribatne zavore Magura MT5 z izvrstno obliko zavornih ročic in dobro zavorno močjo. Nato sem se zagledal v kokpit. Tvorita ga opora in krmilo Answer Pro Taper širine 780 milimetrov. Nostalgičen pridih dodajajo obročniki Sun Ringle Duroc 35 z obroči notranje širine 32 milimetrov. In navsezadnje sem debelo pogledal, ko sem na krmilu zagledal nepoznano ročico potopne sedežne opore: Manitou Jack. Znamka, ki je nekoč tvorila veliko četverico strokovnjakov vzmetenja, zdaj sramežljivo stopiclja za Foxom in Rock Shoxom. Morda nekoliko neupravičeno, vsaj glede na delovanje hidravlične sedežne opore, ki ji ne morem očitati prav ničesar.

Za vse, ki ostajate zvesti Manitouju, so cenejšo različico Expert in najdražjo Team opremili z vilicami Manitou Mattoc (Comp in Pro). Encore Elite je tako edini opremljen z Rock Shoxovim vzmetenjem. Zadnjemu amortizerju Monarch Plus R zamerim le odsotnost možnosti nastavitve kompresije. Saj ne, da je kolo zaradi tega slabši plezalec na tehničnih terenih, kjer je amortizer pri sodobnih sistemih vzmetenja po mojem mnenju tako ali tako najbolje pustiti odprt, vendar pa se malenkostno zibanje opazi pri brcanju v dolge cestne klance, kakršnega sem tokrat izkusil na Obali. Pri tem mi je na pomoč sicer priskočil Sramov prestavni sklop GX Eagle z dvanajstimi zobniki na zadnjem verižniku. Tako sem lahko celo sledil kolesarskemu kompanjonu na električnem kolesu, čeprav sumim, da je nalašč nekoliko popuščal.

Omeniti velja udoben sedež SDG Fly MTN, ki ga najdemo na mnogih novih kolesih enduro. Všeč so mi bili še ročaji hišne znamke, ki so okrašeni z napisom German Precision Design. Človek nima kaj dodati. V oči me je sicer zbodla odsotnost standarda Boost, ki ga na kolesih enduro uporabljajo že praktično vse znamke, ki kaj dajo nase. Tako bo za kakšen eksperiment s plašči plus zmanjkalo prostora. A nič ne de, Encore je opremljen s preizkušenim dvojcem Maxxis High Roller v različici Max Terra.

Levo, desno in obrat

Tak je ritem na zavitih primorskih stezicah, ki po sladkih petih minutah spusta pripeljejo na italijansko stran meje. Verjetno je ugotovitvam o lahkotnosti kolesa botrovalo, da sem isti dan že vozil še enkrat težje električno kolo. Vseeno dovolj zaupam svojim občutkom, da lahko Encore ocenim kot sledljivo kolo, ki na spustih reagira na vsak kolesarjev migljaj. Je eno redkih koles enduro s strmim kotom sedežne cevi (75,3 stopinje), ki je hkrati tudi precej kratka. Ta kombinacija omogoča odlično razporeditev teže tako na sedečih vzponih kot tudi na spustih, saj je prenašanje težišča nad zadnjo os praktično neovirano. K temu botrujeta tudi dolga medosna razdalja in doseg, ki dajeta veliko manevrskega prostora za iskanje optimalnega položaja težišča na spustih. Pod črto je Encore kolo za vse, ki si želijo čistokrvnega kolesa enduro. In še zaključek zgodbe o tistem nepozabnem koncertu? Izvajalca se sploh ne spomnim več, vem le, da je bil koncert noro dober in da smo petkrat ploskali.

Bergamont Encore Elite se izkaže kot odziven bolid enduro, ki bo z izbranim naborom komponent, kot so obročniki Sun Ringle in sedežna opora Manitou, navdušil tudi gorskokolesarske romantike.


Specifikacije

Bergamont Encore Elite

3.989 EUR

Prolocotrade, d.o.o. │ www.skm.si

Okvir: aluminijast sprednji trikotnik, karbonske obverižne cevi

Vilice: Rock Shox Yari RC, 170 mm hoda

Amortizer: Rock Shox Monarch Plus R, 165 mm hoda

Menjalnik: Sram GX Eagle

Prestavne ročice: Sram GX Eagle

Gonilka: Sram Descendant Eagle, 30T

Zadnji verižnik: Sram XG-1275 Eagle, 10-50t

Zavore: Magura MT5, rotorji 203/180 mm

Sedežna opora: Manitou Jack, 150 mm hoda

Sedež: SDG Fly MTN

Krmilo: Answer Pro Taper, 780 mm

Krmilna opora: Answer AME, 50 mm

Obročniki: Sun Ringle Duroc 35

Plašči: Maxxis High Roller 2, Max Terra, 27,5’’×2.40
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ