Vozili smo - Specialized Allez Elite

Specialized Allez Elite
30.10.2018 AVTOR: Matej Zalar, foto: Tit Košir

Allez je pravzaprav legenda. V jekleni izvedbi je bil na prelomu sedemdesetih v osemdeseta leta prejšnjega stoletja prvo Specializedovo cestno kolo.

Zdaj je že nekaj časa aluminijast, z modelnim letom 2018 pa zaradi bolj sproščene geometrije postaja primernejši za najširše množice.

V liniji Allez najdemo štiri modele, a je Allez Sprint (predstavili smo ga v marčevsko-aprilski številki revije Bicikel) povsem drugačno aluminijasto kolo za povsem drugačen namen: z njim na primer v seriji kriterijev Red Hook Crit dirka Aldo Ino Ilešič. Novi Allez 2018 omogoča bistveno bolj sproščen položaj na kolesu in je z opremo Claris pri nas na voljo že za 779 evrov, v izvedbi Allez Sport z opremo Sora pa za 949 evrov. Oba imata enaka aluminijasta okvirja in karbonske vilice kot preizkušeni Allez Elite z opremo Shimano 105, ki že omogoča resnejši vstop v cestno kolesarstvo.

Pol kilograma manj materiala

S spuščenimi zadnjimi vilicami okvir precej spominja na novega Tarmaca, a je geometrija povsem drugačna. V primerjavi z lanskim Allezom so podaljšali zadnji trikotnik ter precej dvignili in nekoliko skrajšali prednji trikotnik. Za centimeter daljša glavna cev (pri velikosti 54) je po novem stožčaste oblike in kabli so speljani po notranjosti okvirja, pri čemer pletenica zadnjega menjalnika izstopa pri gonilnem ležaju in poteka po zunanjosti ob obverižni cevi. Bistvena konkurenčna prednost v primerjavi s podobnimi aluminijastimi kolesi pa so popolnoma karbonske vilice s karbonsko krmilno cevjo, kar izboljša udobje v sprednjem delu, pri Specializedu pa so se pohvalili, da je okvir v primerjavi z lanskoletno izvedenko lažji za celih 450 gramov in je tako med najlažjimi v svojem razredu.

Da je namenjen širokemu krogu uporabnikov, dokazujejo tudi navoji za namestitev blatnikov in prtljažnika ter za vstopni razred koles po mojem edini sprejemljivi prenosi. Prestavni sistem Shimano 105 tako sodeluje s Praxisovo kompaktno gonilko in zadnjim verižnikom z razponom 11-32. Cenovno so nekaj prihranili s Tektrovimi zavorami in obročniki DT R460, ki žal precej dvignejo skupno težo kolesa s sicer lahkim okvirjem. A po drugi strani so obročniki prva komponenta, ki jo bo z napredkom svojih sposobnosti zamenjal lastnik tako rekoč vsakega vstopnega modela vseh proizvajalcev.

Ogrodje brez kompromisov

Novi Allez z dolgo čelno cevjo omogoča udoben, pokončen položaj na kolesu tudi, ko odstranimo vse distančnike pod krmilno oporo. Od vzdržljivostnega kolesa seveda ne gre pričakovati poskočnosti, velik del odgovornosti za to pa nosijo obročniki. Tekmovalno sem ga pritisnil na dveh ali treh hitrih skupinskih vožnjah in celo na Kronometru Želimlje–Turjak, a se seveda najbolje znajde ob lagodni vožnji. Zaradi velike medosne razdalje sem seveda pričakoval umirjeno križarjenje skozi dolge zavoje, prijetno pa me je presenetilo, da dobro požira tresljaje pod kolesi, brez dvoma tudi zahvaljujoč karbonskim vilicam. Plašči Espoir Sport so nižjega cenovnega razreda in zagotavljajo povprečen oprijem, a večina kolesarjev vendarle ne bo tako hitro presegla njihovih zmogljivosti. Nameščeni so bili 25-milimetrski, a bi osebno na tako kolo ob menjavi namestil 28-milimetrske ter s tem še izboljšal udobje.

Aluminijastega cestnega kolesa nisem vozil že slabih deset let, sem pa letos že vozil skoraj desetkrat dražje kolo. Kakšne so razlike? Ogromne. A nekaj ostane enako: užitek v kolesarjenju s poceni kolesom ni nič manjši ali pa je celo obratno – s poceni kolesom boste kolesarili neobremenjeno. Morda utegnejo koga zmotiti obročniki in resnici na ljubo nekoliko višja cena, a pri Specializedu niso skoparili pri okvirju in vilicah, kar sta navsezadnje najpomembnejša – in praktično nezamenljiva – kosa opreme, zato trdim, da je Specialized Allez dober nakup.

Specialized Allez Elite omogoča cenovno ugoden vstop v resno cestno kolesarjenje, a lahko nanj namestimo tudi prtljažnik in se zapeljemo v službo, na dvodnevni izlet ali po dva kilograma jurčkov.

Kratek prednji trikotnik z dolgo glavno cevjo in zadnji trikotnik s 415-milimetrskimi cevmi ob verigi obljubljata pokončen položaj kolesarja in umirjeno vožnjo.

Specifikacije

Specialized Allez Elite

1.299 EUR

Specialized Bicycle Components │ www.specialized.com

Okvir: aluminijast, Specialized Allez E5, Premium Aluminium, stožčasta glavna cev 1,125''–1,375''

Vilice: karbonske, Specialized FACT Full Carbon

Obročniki: Specialized DT Swiss R460

Plašči: Espoir Sport, 25 mm

Menjalnika: Shimano 105, 11p

Prestavne ročice: Shimano 105

Gonilka: Praxis Alba 2D, 50/34

Zadnji verižnik: Shimano 105, 11-32

Zavore: Tektro Axis

Sedežna opora: aluminijasta

Sedež: Body Geometry Toupé Sport, 143 mm

Krmilna opora: aluminijasta, Specialized

Krmilo: aluminijasto, Specialized Shallow Drop

Komentarji
Pinocio 01.11.2018 17:47
Men se zelo dopadejo te vaše predstavitve koles,v specifikacijah je zdaj že tudi cena dopisana kar je najvažnejše,druga stvar,ki pa bi bila zanimiva,da bi tudi kolo ob predstavitvi tisti,ki ga ****ira tudi zvagal,teža je zelo pomembna za osnovni model v prodaji,seveda pa potem vsak lahko z dokupom komponent to težo malo zbije.Torej Matej je verjetno ****iral kolo velikosti 54,pa bi bilo zanimivo koliko je tudi težko tako kolo s pedali vred in slabšimi obroči.
Urednik 02.11.2018 10:18
@Pinocio idejo z obroči in pedali imamo že nakej časa, zelo verjetno bo realizirana spomladi, ko bomo predstavili obroče in pedala v 4-ih cenovnih razredih in se bo lahko, kot je predlog videla končna teža kolesa. Res je dobrodošel podatek pri cestnih kolesaih teža kolesa.Dobrodošli predlogi katere obroče naj vključimo v predstavitev. Pedala bodo tista, ki so najbolj pogosta v uporabi.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ