FAUSTO ZMAGOVALEC

Domov > Forum > FAUSTO ZMAGOVALEC

FAUSTO ZMAGOVALEC

SORTIRAJ PO:
FAUSTO 29.08.2008 22:20
Naj vas ne zmoti prepotenten naslov...
Napisal sem ga, da pritegne tudi tiste, ki me poznajo.
Nisem zmagal nobene pomebne dirke niti se udeležil kake sijajne rekreativne prireditve.
Samo odločil sem se pridružiti Društvu Onkoloških Bolnikov Slovenije.
Nimam Raka, hvala vsevišnjemu...ga samo nosim v sebi...in to ne samo v horoskopskem znamenju ampak v telesu...tako pravijo tisti zdravniki, ki so skušali iz fotrovega črevesja zbezati Raka...ni jim uspelo.
Fotko Faustor je umrl.
In kot so popularno pravili, da ga je Rak požrl so mi bele halje sporočile, da ga imam tudi dedno v sebi. Oba z bratom pravzaprav. Nujna je koloskopija vsakih pet let po tridesetem letu....če je kdo od staršev izgubil boj s to boleznijo...
Jebiga...
Kolo skopija ni pregled kolesa pod mikroskopom, kot sem mislil na začetku...ampak...
Neokusno je na tem forumu razpravljati o tem...
Na tem forumu je največ mladih zato njim razlagati o boleznih kakršnih je Rak je enako kot razlagati meni o Aidsu...ker ne spadam med Sexualne Tarzane, da bi se ga bal...laično opisano..
Vseeno bom napisal, kdaj sem sem se prvič srečal z njim.
Mojemu kolegu Zokiju je Rak požrl eno leto starega sina...
Je mogoče pregrobo »kmečko« napisano Rak požrl?
Ma, ne znam drugače...
Potem je prišel na vrsto moj fotko Faustor. Pred vsemi nami je iz dedca pravšnje 100 kilske mere, kokr jih po Iztoku Mlakarju pravi desc mora met...padel na slabih petdeset...v pol leta...šestih mesecih.
In je na koncu imel sedem dni povprečni pulz 174...
Samo srce ga je držalo zadnje ure...vsepovsod drugod je bil Rak.
Ampak je bil star 62 let.
Če se ne motim gre kar nekaj descev starih 62 let krepko pod eno uro na Vršič...s kolesom, da se razumemo...
Ampak...
Fausto r je preveč lazil po hribih, da bi ga zanimalo kolesarstvo.
In zdaj sem popizdil.
Dobesedno...
Dese t dni nazaj mi je Rak pokopal še prijatelja Rafa.
Moral bi mi v hiši naresti par sten iz knaufa, zakar je bil strokovnjak. Opravičil se je z besedami: »Stari, počakaj malo, mal slabo se počutim...«
Pokopali smo ga.
Vmes sem se spomnil na Kiblo, kranjčana pri 25. letih, ki je spadal med medalje mestnega frajerstva. Fotka sem peljal na kemo terapijo in ga zagledam na leseni klopi Onkološke čakalnice. »Kje ga maš?« Vprašam. »Tam, kjer ga ti nikoli ne boš imel. Na možganih.« Mi odgovori Kibla. Doma je mel čoperja Yamaho, Fenderco in leder jakno za katero bi ubil. Punca je imela strahovitih 90-60-90...
Pokopali smo ga čez pol leta...
In pravzaprav...
Ne poznam nikogar razen Lancea Armstronga, ki je preživel.
No, poznam. Boštjan, kolega, ga je imel tam kot Lance in še danes je tu.
Pardon...
Samo njega in nikogar drugega...
Potem sem na tem forumu naletel na +Ankar-ja. Ne poznam ga...samo njegove črke berem.
Prebral sem tudi Kališnikov uvod, ki je bil na temo Rakastega kolesarja, ki kolesari...
Berem na forumu tudi o rumenih zapestnicah Livestrong.
In potem pade spoznanje, da ima Društvo Onkoloških Bolnikov Slovenije tudi svojo zapestnico.
Oranžna je in na njej piše Zmagovalec.
Kdo neki je v društvu OBS?
Verjetno tisti, ki so preživeli to bolezen...
Da, pa tudi taki kot jaz in +Anker.
In, da ne bi izpadlo, da vam pišem prodajno pismo?
Spoštujem Livestrong in tiste, ki kupijo rumeno zapestnico.
Spoštujem L.Armstronga, ki je moj letnik »zapovrh«.

Ne vem zakaj sem prišel na to idejo, da se Oranžna zapestnica pojavi na zapestju marsikaterega, ki misli podobno kot jaz...
Verjetno zaradi nekakšne borbe.
Mogoče dirke?
Mogoče pomoči?
Ali samo zaradi tega, da se počutim koristnega?
Da nekomu pomagam tudi, če ga ne poznam?

Če sem koga zamoril se opravičujem.
Če kdo misli, da hočem nekaj prodati se prav tako opravičujem.

Na email naslov: oranzna.zapestnica@gmail.com lahko pošljete svoj naslov. Prejeli boste zapestnico in položnico brez cifre, cene...lahko jo boste vrgli stran in jasno obdržali zapestnico... lahko pa boste na njo napisali pet evrov, manj ali več in tako prispevali nekaj evrov DRUŠTVU ONKOLOŠKIH BOLNIKOV SLOVENIJE...

P.s.
Kaj je že to Rak?
Rak je bolezen, za katero je značilna nenadzorovana delitev celic. Delitev celic je v človeškem organizmu normalen proces, vendar pa le toliko, kolikor je to potrebno za normalno, fiziološko obnavljanje starajočih se celic. Pri rakavih celicah pa se delitev celic ne ustavi, zaradi nenadzorovane delitve se rakave celice pogosto razširijo v okolno tkivo. Lahko pa se razširijo (metastazirajo) tudi v oddaljene organe, preko krvnih ali limfnih žil.

p.s. še enkrat
Oranžna zapestnica se lepo poda Bicikel.com dresu...


Vaš Fausto

malik 29.08.2008 22:24
a noge si brijete, roke pa kosmate, uf, ma jst si ne bom nič bril
laufar 29.08.2008 22:38
Malik, zelo neokusna pripomba!

Fausto, sožalje. Ob prvi priliki bom zamenjal rumeno (nosim cca 5 let, pa nisem bil nikoli Armstrongov navijač) za oranžno! Kako že gre tista : denar je vse, brez zdravja je vse nič!
malik 29.08.2008 22:51
eh nism mislu žalit fausta , sm na sploh me zanima ne , eh jst sm sam enkrat noge ubril pa sij en bom več, upajmo da okreva!!!!
malik 29.08.2008 22:54
moj fotr mel tudi raka iz ledvice se mu je vse do grla razraslo,in pol je umru, prej je mal pa še to smolo da je imel cronovo bolezen. Eni pač nimajo sreče.
mercury 29.08.2008 23:11
Jaz bi takoj dal oranžno zapestnico gor, a kaj ko se dobi samo ena velikost - zame prevelika. Imam namreč tako drobno zapestje da je zadeva stalno padala z roke.
DusanK 30.08.2008 00:10
Fausto, sožalje za fotra.
Sem imel frenda. 33 let je imel. Pred nekaj leti ga je poglodal v treh mesecih. Pa prej smo ga še pili. Kar naenkrat. Kost in koža....morfij je dobival zanjih 14 dni ... jeba cela. Redko se prej sprašuješ o tem... ja, šele, ko pride Rak blizu, ko začne uničevati bližnje, bog ne daj, da ga imaš skritega v sebi. Ko se marsikaj vprašaš in ne najdeš pravega odgovora.

Več oblik je donacij, kakršnihkoli in komurkoli. Greš na pir, kupiš spominek, razglednico Unesco, pošlješ sms ... kupiš zapestnico.
Do sedaj sem desetim tu na forumu podaril zapestnice "Zmagovalec", frendom še 1x toliko. Ne brez razloga ....in še jih imam naročene in še bom doniral DOB-u.
gmatjaž 30.08.2008 05:41
Fausto sožalje.
Moj oče je prav tako na poti tvojega. malo več kot pol leta se že bori z to boleznijo. Odstranili so mu ene dva pedna črevesja in mu namestili vrečko. Sedaj so mu vrečko odstranili in namesto da bi šlo na bolje, oče samo hira...
Doktarca je dala tudi meni in bratu ter sestri napotnice za koloskopijo, vendar se še nisem ojunačil za pregled. Dokler ne grem na pregled, vsej ne vem če ga imam. Itak ne poznam nikogar da bi ga pozdravili.
El Nino 30.08.2008 06:56
Ker prihajam iz te stroke (zdravstvene), vam "priporočam" koloskopijo. Pove vam kaj morate vedet.
Sam imam mamo, ki je prebolela raka na debelem črevesju in te fausto čisto razumem. Ta bolezen je ena izmed najbolj razširjenih rakavih bolezni (poleg pljučnega raka). Mislim da je na 2.mestu. Kmalu bo na prvem. Problem pa je da raka na debelem črevesju statistično dobivajo vedno mlajši ljudje. Za to bolezen je bilo znano, da jo dobijo ljudje po 70 letu, ampak zdaj opažam/opažajo da jo dobijo ljudje po 50 letu (v primeru moje mama pri 39 letu).

To je zaradi ne zdravega življenja (mastna hrana, ne gibanje, stres,.....) in tudi genetike.

Zmanjšamo jo lahko takoj!!!S tem , da ljudi ozavešćamo o zdravju!!!Ko opazijo bilo kakšne spremembe v telesu - v izločkih (to se vidi pri boleznih na črevesju) je treba takoj ukrepat. To je pomembno.

Zmagovalec je lahko vsak!!!
armstrong_rules 30.08.2008 11:41
Fausto, moje iskreno sožalje.

Moja mami ga je na srečo pred 10 leti prebolela. Nosi stomo in danes šteje 73 pomladi ter lepo skrbi za svojo kondicijo s sprehodi in s sobnim kolesom. Lani jih je prevozila 6000 km, letos jih ima že preko 4000 km. Naravnost občudujem njeno vztrajnost.

Kot je že nekdo pred mano zapisal, so zelo pomembni preventivni pregledi s koloskopijo. Malo je že neprijetno, je pa človek potem pomirjen.
gregario_ 30.08.2008 13:19
FAUSTO, le hitr pot pod noge..če sm jo jz preživu, pa sm en revček, jo boš tut ti mnde..taki deci se pa ja nimajo kej bat.. ;)

lp jaka
Mile 30.08.2008 14:11
Drž'se Fausto.

Čim nižje v telesu je rakava tvorba, večja je šansa za preživetje.

Glede na to s čim nas futra industrija (konzervansi) se nam ne piše dobro.

Pravijo da se današnja trupla razpadajo dosti dlje časa kot tista isped "iznajdbe" konzervansov. Poješ jabuko in misliš da si dobil vitamine, ne veš pa da je špricano vse po vrsti. Pesticidi se pa ne degradirajo, ostanejo v telesu in evo raka.
bazoka 30.08.2008 15:35
Sozalje ,ceprav se ne poznamo.ZAPESTNICA plemenito dejanje ,upam ,da se bomo zaceli zavedat,da smo naslednji lahko mi.Kolonoskopijo pa ,kar opravi sem jo tudi sam se splaca.l.p.Bazoka.
neno 30.08.2008 17:39
Drz'se Fausto. Jako lep post...

Evo moj prilog na tu temu:


Drug free and Cancer free!
gricko 30.08.2008 18:52
Pa ne pozabit še na "male viteze"

http://ww w.ustanova-malivitez.si/portal /
SODROVC 30.08.2008 19:08
Moji mami so pred 25 leti še pravočasno odkrili raka na maternici. Na svoj riziko ni dovolila odstrniti jajčnikov, da ne bi bila prezgodaj starka (vrejemite, je precej hudo, včasih pa sploh, ker ni bilo še hormonskih črpalk). No, zdaj ima 75 let in je OK.
Če prav vem, se pa reče kolonoskopija. Vsaj meni piše tako na izvidu.
Od znanih slovenskih športnikov dobro poznam alpinista Urbana Goloba, ki ima od malega raka na mehkem nebu.
Od znancev in sorodnikov pa jih je za rakom umrlo preveč.
Od mladih poznam sodelavko, ki je menda ozdravljena, ker je bila pravočasno operirana in je uspešno prestala kemoterapijo. Tisti, ki so to grozo preživeli, so zelo optimistično naravnani in so večinoma človekoljubi. In po njih se bi bilo potrebno zgledovati. Meni so dragi in jih cenim, celo občudujem, ker niso obupali, pa čeprav bi kdo morda rekel, da so "imeli samo srečo".
_darko_ 30.08.2008 19:13
SOŽALJE!
Ninockaa 30.08.2008 19:24
Moje sožalje.
Ich 30.08.2008 19:25
poučna tema
kako pa natanko izgleda koloskopijo?

lep dan še naprej
SODROVC 30.08.2008 20:46
Ich je napisal:
poučna tema
kako pa natanko izgleda koloskopijo?j


Ma ni koloskopija!
Zgleda pa takole:
Par dni brez hrane, zjutraj jemlješ tablete Dulcolax, da te "spuca" (dristaš par dni zapored), pa popiti moraš par litrov Donat Mg-ja na dan. Na dan pregleda pa te oblečejo v tanko haljo, uležeš se na bok in v zadnjco ti potiskajo vsaj za sredinec debel kabel, v katerem je optična kamera. Vso zadevo sproti mažejo z gelom, da ne gre na suho. Ni prijetno, sploh pri tistih, ki imajo bolj zavito črevo in ne gre do tja, do kamor bi moralo. Kabla dohtar ne potiska, ampak ga sproti tudi vrti, kar povzroča močne bolečine.
Vse skupaj pa je "pisofkejk" napram natikanju na kol, ki ga prakticirajo kot najhujšo kazen v nekaterih ortodoksnih muslimanskih državah (močno je z Youtube-a sneti en tak filmček-par tednov nespiš dobr). En hrvat je rekel: "Pa sve je to za ljude!" in se ni več sekiral. :roll: Preživiš in to je to. Par let kasneje pa spet Jovo na Novo.
Dobra stran je to, da se ti z vseh sten črevesja odluščijo obloge (od kave, čaja ipd.), ki preprečujejo dobro vsrkavanje hranilnih snovi iz prebavil. Tako dieto bi morali oraviti verjetno enkrat na leto. Ampak, kdo bi pa vzel bolniško za kaj takega?! 8O
ogi 30.08.2008 21:14
Se pravi gastroskopija x2 od zadaj. Ze od spredaj je dalec od prijetnega, ampak jebat ga... ce pomaga pac potrpis. :?
armstrong_rules 30.08.2008 21:32
V enem dnevu opraviš vse:

- zjutraj poješ samo lažji zajtrk
- tisti dan moraš spiti vsaj 6l vode, v katerega dodaš prašek, ki ti ga dajo skupaj z navodili
- jaz sem vse to opravil doma, nakar sem imel zvečer preiskavo v Ljubljani
- sama preiskava je taka, kot je že opisana in to je to.
gricko 30.08.2008 22:24
Obvezno čiščenje črevesja se naredi zato, da se s kamero vidijo stene črevesja, če tega ne narediš dobro, potem nisi naredil dosti. Drugače ša to jogisti priporočajo in to počnejo večkrat na leto in ne samo na 5 let. Je pa pomembno, da potem ne ješ hrane, ki ti lahko uniči črevesje, ker se mora črevesna flora obnoviti.
bodoča 30.08.2008 22:29
lepo napisano..zelo.. :( .ampak ne pozabite..ne gre za besede, za dejanje gre..
ste naročili in plačali..?
brum 31.08.2008 01:22
Pravkar naročil in čakam na položnico.

Fausto - tudi moje sožalje. Res dobro napisano.
presna 31.08.2008 10:16
bodoča je napisal:
lepo napisano..zelo.. :( .ampak ne pozabite..ne gre za besede, za dejanje gre..
ste naročili in plačali..?


Ja gre za dejanja , jaz sem že velikokrat kaj dal . Samo mislim , da je to kaplja v morje proti številu rakastih bolnikov , ki narašča hitreje kot karkoli. Mislim , da bi naredilo pisanje o zdravem načinu življena več kot pa to zbiranje. Za večino raka smo sami krivi. Dejstvo je , da v zahodnem delu sveta umiramo od preveč hrane , drugje pa od premalo .
Kar je pa najbolj žalostno je pa to , da je v Sloveniji denarja kolikor češ za vsako neumnost , za zdravje ga pa ni.
areh 31.08.2008 10:48
FAUSTO je napisal:
....
Prebral sem tudi Kališnikov uvod, ki je bil na temo Rakastega kolesarja, ki kolesari...<br/>
]

Zanimivo.Darkota poznam.Ne samo to. Lani sem bil z njim 1.septembersko soboto s kolesom na Mangrtu. To še ni vse. Tudi prihodnjo soboto-spet prvo septembersko , gremo zopet skupaj na Mangart, če le kaj vmes ne pride. V redu dečko je , res.

Fausto, globoko sožalje :( ,tvoj post me je res pretresel. Vse kar sem lahko storil je, da sem takoj naročil zapestnico.
lpA
Rok Strel 31.08.2008 11:10
Ma, Sodrovc, malo pretiravaš, da je tako hudo. Sploh ne boli tako zelo, kot ti zatrjuješ, kot da bi ti ne vem kaj v zadnjico tlačil. ma se ne čuti tako močno. tako da če je to treba narest, pogumno in potem veš, pri čem si. in preventiva je še vedno najboljša.
drobtinica 31.08.2008 13:46
Bravo za vaše pisanje, jaz sem ZMAGOVALKA, prebolela sem raka in optimistično živim naprej, tečem, hodim v hribe, kolesarim, pozimi tečem na smučeh, uživam in tudi tebi Fausto in vsem drugim priporočam isto, vzemite si čas zase, za družino in uživajte v naravi....
SODROVC 31.08.2008 15:22
Rok Strel je napisal:
Ma, Sodrovc, malo pretiravaš, da je tako hudo. Sploh ne boli tako zelo, kot ti zatrjuješ, kot da bi ti ne vem kaj v zadnjico tlačil. ma se ne čuti tako močno. tako da če je to treba narest, pogumno in potem veš, pri čem si. in preventiva je še vedno najboljša.

Napisal sem takole:
Ni prijetno, sploh pri tistih, ki imajo bolj zavito črevo in ne gre do tja, do kamor bi moralo. Kabla dohtar ne potiska, ampak ga sproti tudi vrti, kar povzroča močne bolečine.
Vse skupaj pa je "pisofkejk" napram natikanju na kol, ki ga prakticirajo kot najhujšo kazen v nekaterih ortodoksnih muslimanskih državah.

Kolikor se spomnim, pa sproti vpihujejo tudi zrak, da se črevo napihne in da je vse skupaj preko mini kamere malo bolj vidno. Torej, bolečina je individualno stanje zavesti v času tega posega in verjetno tudi od načina dela operaterja. Res pa je važno to, kar je rekel dohtar sam: Pri tistih, ki imajo bolj zavito črevo, je tudi zanj težje in posledično za pacienta. Menda pa takih ni prav precej.
PS: Malo neslanosti z moje strani; Rastlinojede živali, predvsem govedo, imajo daljši prebavni trakt, da se hrana dobro predela in v večji količini obsorbira. A to pomeni da sem bk? :roll:
1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI