Dravska kolesarska pot

Domov > Forum > Dravska kolesarska pot

Dravska kolesarska pot

SORTIRAJ PO:
blum 02.07.2010 22:00
Če ima kdo namen kolesariti po tej poti, v prihodnjih dveh tednih naj javi. Lahko se mi pridruži tudi samo na kakšni etapi ali kakorkoli pač.

Predvidoma štartam iz Lj do Mb ter dalje ob Dravi naprej proti Italiji....
malo 12.05.2011 12:39
Prosim za informacije ter vtise o omenjeni poti od tistih, ki ste jo prevozili.
Janja 12.05.2011 13:25
Prevozila od Siliana (Dobacia) do Beljaka - urejena v nulo, oznake OK. Prvi del od izvira do Siliana - bolj po ravnem, en odcep malo slabo označe - lahko ostaneš malo predolgo na cesti. Od Siliana, kjer štarta večina, do Lienza skoz navzdol, zagonit potrebno skoraj samo za kakšna prečenja cest . Od Lienza do Beljaka - po nasipu skoraj malo dolgčas (vreme ni bilo ne vem kaj in so se hribi občasno sramežljivo skrivali, od blizu pa vidiš le Dravo), skoz ravnina, veliko tudi sence, km kar letijo. Super za kakšne debate s sovoznikom. Malo gor dol okoli Špitala tu sta dve varianti - tu so bile oznake malo bolj za pogledat, pri zahodni - tisti, ki gre manj skozi mesto mi je ratalo enkrat falit za par 100 m (če si v dilemi čez progo ali ne - čez progo je ta prava).
Zanimivo mi je bilo opazovati plovni režim na Dravi in skoke v višini gladine pred in po jezu elektrarne.
malo 13.05.2011 08:08
Kampov je kaj ob tej kolesarski poti?
Kako ste pa rešili glede prevoza na začetek poti ?
mszs 13.05.2011 08:37
Prevozili smo DRAURADWEG pred časom! Odlično, v treh etapah do Maribora iz Silliana. Oznake v redu, le okrog mest smo se "malce lovili". Prenočili v kampih, ne manjka jih! Gre zelo hitro, saj so poti dobre, tudi makadam ob jezovih je dober! Kar veselo na delo!
Janja 13.05.2011 10:38
Jaz sem delala krožno - drugače pa do Siliana ni problema z vlakom - v Avstriji je cel kup vlakov z vagoni za bicikle. Najmanj povezav je do Beljaka.
Imaš 4.45 iz Ljubljane z dvemi prestopanji si 10.15 v Silianu
ali pa pol dvanjadtih odhod in si malo čez 4 na štartu
drugače pa
http://reiseauskunft. bahn.de/bin/query.exe/en - klikneš z biciklom[url][/url]
malo 13.05.2011 14:56
Najlepša hvala na informacijah.
Berlingo 08.08.2011 16:31
Z mojo sva med 1. in 5.8 2011 prevozila pot od od Toblacha do Dravograda. Če sem čisto natančen, sva začela kolesarit v San Candidu in šla do Toblacha kjer je bil pravi štart. Etape:
Toblach - Lienz
Lienz - Spittal
Spittal - Villach
Villach - Voelkermarkt
Voelkermarkt - Mislinja
Šla sva lepo turistično, saj sva pot vzela kot dopust, in da sva še kaj videla, si namočila noge, ... Nameravani zaključek v Dravogradu sva prestavila v Mislinjo (do koder pelje urejena kolesarska steza) čeprav naju je mikal še spust iz Mislinje v Velenje, kateremu sva se zaradi morilskih nagnjenj slovenskih voznikov do kolesarjev odrekla. Vseeno se je nabralo 350 km.
Logistika: prijatelj naju je peljal v Villach od koder sva šla z vlakom do San Candida (zadnja postaja kamor pelje avstrijska železnica) tam pa na bicikel, prišel pa naju je pobrat v Mislinjo.
Za kolesarjenje po trasi dravske kolesarske poti (R1) je najprimernejše treking kolo. Zaradi precejšnjega dela makadama so cestna kolesa manj ali ne primerna, glede na konfiguracijo terena in asfalta pa gorska kolesa nepotrebna oz. slaba izbira.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI