Lošinj

Domov > Forum > Lošinj

Lošinj

SORTIRAJ PO:
Ajam 24.07.2010 11:53
Naslednjo soboto ali nedeljo (31.7., 1.8.) se bova s prijateljico odpravili na Mali Lošinj. Štartava v Ljubljani, zgodaj zjutraj. Načrtujeva pot, ki jo je v neki drugi temi predlagal paternina .
http://www.bikemap.net /route/590732#lat=45.90649& ;lng=14.05323&zoom=12& type=0
Če se želi kdo pridružiti, je lepo vabljen.
milkivoj 24.07.2010 13:22
Cesta čez Podgorje (Slo) - Vodice (na Hrvaškem) je sicer zelo lepa za kolesarit, toda jaz sem imel tam težave še pred uvedbo ŠENGENA, saj me niso spustili čez mejo, ker tam ni mednarodnega prehoda (tudi meddržavnega ne) kvečemu, če je lokalni prehod za tam živeče. Vsekakor jaz nebi tvegal, saj bi bil ovinek v primeru, da bi me obrnili nazaj, prevelik. Bližje in prav tako lepo je čez Pivko in Knežak ali pa Črni kal in Buzet.

Včasih tisti prehod čez Vodice ni bil zaseden in se je dalo kolesariti preko meje, sedaj pa mislim, da je varovan in da se je težko dogovoriti s cariniki za prehod.
trmoglavka 24.07.2010 13:26
Mejni prehod Podgorje-Vodice lahko normalno prečkaš z osebnim dokumentom. In cesta je res zelo lepa za kolesarit.
LudWIG 24.07.2010 14:01
trmoglavka je napisal:
Mejni prehod Podgorje-Vodice lahko normalno prečkaš z osebnim dokumentom. In cesta je res zelo lepa za kolesarit.

Točno, letos (že tretje leto zapored) smo ga BP prečkali na Brevetu 200km Koper. Pomaga tudi, če si brevet vozil, ker na nekaj delih, sploh tam, kjer se križaš z glavno cesto za Učko je fajn met dober GPS track......smo bli na prvem brevetu precej v dilemi, še letos nisem bil 100% na dveh, treh križiščih!
milkivoj 24.07.2010 15:33
Očitno so ga v zadnjih letih prekategorizirali. Če je tako, bom šel z veseljem tam čez, naprimer na Učko - Vojak. :P
Ajam 25.07.2010 10:56
Hvala za opozorilo. Uradni list RS pravi, da je mejni prehod Podgorje mednoarodni.
galoper 25.07.2010 21:43
Iz Š.Loke je menda bolje peljati čez Žiri v Logatec, ker je manj prometa. Od Logatca do Postojne vozim čez Ivanje selo, Unec in ob AC v Postojno. Klanec je mnogo lažji kot ride. Večina poti do Postojne je opisana in s fotkami opremljena na rtvslo.si, kot poleti na Kalič.
milkivoj 25.07.2010 22:08
galoper je napisal:
Iz Š.Loke je menda bolje peljati čez Žiri v Logatec, ker je manj prometa. Od Logatca do Postojne vozim čez Ivanje selo, Unec in ob AC v Postojno. Klanec je mnogo lažji kot ride. Večina poti do Postojne je opisana in s fotkami opremljena na rtvslo.si, kot poleti na Kalič.

Ta pot je res lepša. V Logatcu lahko že na začetku ali pa nekoliko višje v centru zaviješ levo in po dobrih 100 m zopet desno na vzporedno cesto, ki pelje po centru in pripelje direktno na rondo, kjer nadaljuješ naravnost proti Lazam. Za Ivanjim selom, na začetku Unca, zaviješ desno, čez naselje in ko prideš do glavne ceste, levo dobrih 50m, kjer je odcep desno za Postojno. Malo pred Postojno zavije cesta desno in celo malo nazaj in se priključi cesti za Postojno malo preden se ta spusti pod avtocesto.
Drugače pa tudi za ride obstaja bližnjica. V Planini, malo predno se pričnejo ride zaviješ desno in po dobrih dveh kilometrih levo. Prideš nazaj na glavno cesto malo nad polovico rid.
Ajam 28.07.2010 21:49
Hvala, galoper in milkivoj, za nasevete. Bolj priporočata opisano pot mimo Postojne kot pa to, ki je zarisana na linku in se izogne Postojni?
Bikeride 28.07.2010 22:26
..za Cres in Losinj potem pa glejta da bosta imela zeloo dosti vode,prisel pravkar nazaj, nora vrocinaaa, veliko srece in lepo pot..
berny71167116711671167116 30.07.2010 21:02
Ja jaz sem bil 15. na Lošinju ko je bilo najbolj vroče.Tudi jaz se strinjam da pazita na zaloge vode ker jo je meni zmanjkalo in ni bilo prijetno ob enih gont brez vode.Drugače pa kar korajžno.
presna 30.07.2010 21:18
Brez vode še gre , brez denarnice pa ne . Saj ni daleč ,čez cel Cres imaš vedno kakšen bife za cesto , boljše je pa za rezervo imet bidone polne. :D
boyan64 02.08.2010 11:35
berny je napisal:
Ja jaz sem bil 15. na Lošinju ko je bilo najbolj vroče.Tudi jaz se strinjam da pazita na zaloge vode ker jo je meni zmanjkalo in ni bilo prijetno ob enih gont brez vode.Drugače pa kar korajžno.

Jaz sem tudi prišel na Lošinj 16.07.----vroče za popizdit. Naslednji dan v soboto pa je bilo še bolj vroče. Že zjutraj ob 6h je bilo 30stopinj C.
Sem 16.07. srečal na vzponu od odcepa za Martinščico nekaj kolesarjev ki so biciklirali v klanec ( proti Cresu). Tam je kar konkreten vzpon, sonce žge direktno v cesto....to je moral biti pekel. Še meni v avtu s klimo je bilo vroče. In med temi kolesarji ena ata im mama ( oba verjetno okoli 60let +).
Še bidon z vodo ne pomaga dosti, ker ti voda kar zavre.
Gnom 02.08.2010 11:37
Je kdo nasledn kedn dol? bi se dal za kako rundo zment...
radomr 02.08.2010 13:01
Bil na Lošinju od 5.7 do 15.7.
Kolesariti se da samo maksimalno zjutraj ( 6:00 je že pozno) do cca 9:00. Menda je nekega kolesarja po 15.7 pošteno zvilo - ker se je vozil v kasnejših urah. Sicer pa je od Cresa dalje cesta neobnovljena le na vzponu od Cresa in okrog Osorja.

Saj res : na vsakem malo večjem križišču je betonski steber s pipo za pitno vodo. Od Osorja do Cresa vsaj 5 takih križišč - prvo že v Osorju.

Pazite , da vas ne odnese kak jastreb !

Pa prijetno kolesarjenje!
Ajam 08.08.2010 12:21
Pot je uspela, bilo je super. Pretekli teden ni bilo zelo hude vročine, tako da je bilo z dovolj vode kar znosno. Sicer pa je večji problem z vodo v notranjosti Istre, kjer od Podgorja pa nekje do Vrane res ničesar ni.
Vertigo 08.08.2010 12:42
Ajam je napisal:
Pot je uspela, bilo je super. Pretekli teden ni bilo zelo hude vročine, tako da je bilo z dovolj vode kar znosno. Sicer pa je večji problem z vodo v notranjosti Istre, kjer od Podgorja pa nekje do Vrane res ničesar ni.

Bravo! Sta šla po poti, ki je v tvojem prvem postu?

Kakšen stavek ali dva opisa kolesarjenja bi bil zelo dobrodošel!! Slike?
Ajam 08.08.2010 18:09
Ja, šli sva po narisani poti, le da sva štartali v Ljubljani. Pot je res dolična, hvala avtorju. Stranska cesta od Logatca proti Lazam je na začetku nekoliko načeta, potem je pa super, lepo in neprometno. Desetka tudi za nadaljevanje od Planine preko Strmce in Studenega. Pred Kozino sem imela defekt, na pomoč so nama priskočili trije prijazni fantje z gorci. V Kozini sva se ustavili za kosilo in nakup zaloge za nadaljevanje po istrski divjini. Na hrvaški strani sva se do Lupoglava vozili praktično sami, mislim, da sva srečali manj kot deset avtov. Pokrajina je lepa, pot pelje skozi majhne, stare vasice, brez trgovin ali bencinskih. Od Lupoglava naprej je spet civilizacija. :) Prvi dan sva prokolesarili do Boljunskega polja. Presenetila naju je izjemna prijaznost in gostoljubnost Hrvatov, ko sva pri neki hiši vprašali za kako bližnje nočišče. Družina naju je pogostila s pecivom in menda obveznim rdečim vinom, ki se pije 1. avgusta, ter nama uredila prenočišče v bližnji hiši. Tam sva bili deležni še večerje.
Naslednji dan naju je čakal dolg vzpon takoj po prihodu na Cres, ki pa ni bil tako hud, kot sva si predstavljali. Naprej je pa pač malo gor malo dol, cesta je ponekod precej slaba in ozka, sicer je pa zelo lepo. Prometa ni veliko, razen valov močno zgoščenega prometa po pristanku trajekta. Takrat se je najbolje ustaviti ob cesti in počakati, da gre karavana mimo.
Nazaj sem kolesarilla sama v v popoldanski vročini, in sicer do Opatije, potem pa z vlakom v Llubljano. Tudi v tej smeri klanci po Cresu niso prehudi, spust proti Porozini je pa odličen. :) Obalna cesta do Opatije ni pretirano prometna, promet se močno zgosti šele tik pred Opatijo.

Srečali sva kar nekaj kolesarjev - popotnikov, ljudje se vedno pogosteje odločajo za tak način potovanja, zelo lepo.
boyan64 08.08.2010 19:36
Ajam je napisal:
Ja, šli sva po narisani poti, le da sva štartali v Ljubljani. Pot je res dolična, hvala avtorju. Stranska cesta od Logatca proti Lazam je na začetku nekoliko načeta, potem je pa super, lepo in neprometno. Desetka tudi za nadaljevanje od Planine preko Strmce in Studenega. Pred Kozino sem imela defekt, na pomoč so nama priskočili trije prijazni fantje z gorci. V Kozini sva se ustavili za kosilo in nakup zaloge za nadaljevanje po istrski divjini. Na hrvaški strani sva se do Lupoglava vozili praktično sami, mislim, da sva srečali manj kot deset avtov. Pokrajina je lepa, pot pelje skozi majhne, stare vasice, brez trgovin ali bencinskih. Od Lupoglava naprej je spet civilizacija. :) Prvi dan sva prokolesarili do Boljunskega polja. Presenetila naju je izjemna prijaznost in gostoljubnost Hrvatov, ko sva pri neki hiši vprašali za kako bližnje nočišče. Družina naju je pogostila s pecivom in menda obveznim rdečim vinom, ki se pije 1. avgusta, ter nama uredila prenočišče v bližnji hiši. Tam sva bili deležni še večerje.
Naslednji dan naju je čakal dolg vzpon takoj po prihodu na Cres, ki pa ni bil tako hud, kot sva si predstavljali. Naprej je pa pač malo gor malo dol, cesta je ponekod precej slaba in ozka, sicer je pa zelo lepo. Prometa ni veliko, razen valov močno zgoščenega prometa po pristanku trajekta. Takrat se je najbolje ustaviti ob cesti in počakati, da gre karavana mimo.
Nazaj sem kolesarilla sama v v popoldanski vročini, in sicer do Opatije, potem pa z vlakom v Llubljano. Tudi v tej smeri klanci po Cresu niso prehudi, spust proti Porozini je pa odličen. :) Obalna cesta do Opatije ni pretirano prometna, promet se močno zgosti šele tik pred Opatijo.

Srečali sva kar nekaj kolesarjev - popotnikov, ljudje se vedno pogosteje odločajo za tak način potovanja, zelo lepo.

Lepo, je tam lepo. Pa ljudje zelo prijazni. Na Lošinju še nisem srečal kakšnega neprijaznega domačina pa letujem tam že leta.
Lepo je brati tudi kako so vaju lepo sprejeli in pogostili domačini.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI