Koroška runda

Domov > Forum > Koroška runda

Koroška runda

SORTIRAJ PO:
DLteam 22.02.2012 12:57

Vem, da je to nekoč obstajalo, da še obstaja a je vse skupaj zelo neuradno in se vse skupaj skozi kolesarsko sezono dogaja bolj po redko. Zato odpiram to temo, da bi se tukaj lahko dogovarjali tedensko za termine koroške runde.

Poglejmo, koliko se nas lahko zbere. Dobrodošli torej vsi od Črne na Koroškem, do Mislinje pa vse do Radelj ob Dravi. Seveda dobrodošli tudi ostali.

Predlagam, da bi letošnjo sezono koroške runde odprli v torek, 28. februarja ob 16:00 uri. Podali bi se na okrog 60 kilometrov dolg skupni trening, torej cca. 2 uri. Za traso se bomo torej sproti dogovarjali...

Najprej pa da vidim, če bo sploh kakšen odziv na tole. =)

cespla 22.02.2012 15:11
sicer nisem glih iz koroške, bi se pa pridružu če bo zainterisiranost pa odvisno v kerem kraju bi se dobili?!
Kreativc 22.02.2012 15:30
Evo odziv. Koroška runda lansko leto ni imala več toliko obiska, zato smo si naredili Štajersko rundo s štartom v Eibiswaldu, 60km, 2 komaj omembe vredna vzpončka, ostalo hupserji. Tako da kr leti. :)
korotan34 22.02.2012 15:36
Pozdrav, sem resen interesent, če bo pa prehitro letelo bi pa itak šel svoj tempo !
Sem pa s centra koroške :D . Bom še spremljal tole temo !
Lp
vsestranski 22.02.2012 16:21
Imeli smo 2 koroški rundi in sicer eno z štartom na Holmecu, ki je potem zamrla in nato z štartom na Viču, ki se prav tako ni prijela, saj smo se je udeleževali trije maksimalno štirje. Je pa v naši bližini še štajerska runda, ki štarta v Ebiswaldu takoj za Radelpasom, ki pa se je prijela. Sicer ni obiskana kot dolska, ampak se pa fura vsak teden :-)
fopa 22.02.2012 17:14
Sem za koroško rundo. Lani sem jo večkrat odpeljal z koroškimi ljubljančani, kot pa s korošci. Sej ne, da je s tem kaj narobe :) Ob 16.00 sicer še ne morem priti, lahko bi pa kakih 15 min kasneje.
DLteam 22.02.2012 17:40
Dobivali bi se na mejnem prehodu Vič (pri Dravogradu). Lahko pa tudi kje drugje, meni je načeloma vseeno.

Prehitro vsekakor ne bo, saj bi vselej šlo za trening, kjer bi se prilagajali počasnejšim. Seveda pa to ne pomeni, da se bomo vozili 25 na uro ali še celo manj, da bomo vmes stali in kaj podobnega. =) Šlo bi za nek zmern do soliden tempo.

Dobro, če se bi nas nabralo vsaj trije, ali pa še kakšen več, bi to bilo že super. In sodeč po odzivu, bi naslednji teden že lahko vsaj trije bili udeleženci koroškega kroga. =)

ob 16:00 vem da je malo prehitro, ampak v tem obdobju bomo težko pozneje, ker je ob 18h že temno. Seveda bomo čez nekaj tednov lahko štartali ob 18:00 uri, ampak sedaj to še ne gre. Lahko pa štartamo tudi 16:15...

Še vedno pa čakamo na kakšnega "novega", ki bi bil za to... =)
robertk6 22.02.2012 19:28
Ja super končno nekaj na našem koncu samo zakaj mora bit to čez teden kaj ne gre za vikend. Jaz zaradi službe med tednom ne morem ker sem komaj ob 17.00 doma :(
cespla 22.02.2012 20:52
men bi blo tud bol všeč če bi bla kaka varjanta za v nedeljo, ker marsikoga moti termin med tednom ki bi se rad udeležil tega pa se ne more zaradi službe ( vsaj za enkrat potem ko so dnevi daljši ne bo takšen problem )
DLteam 22.02.2012 22:53
Razumem, tudi jaz delam (na dve smeni) tudi meni je čez teden malo večji problem, ampak ne pozabite, da bomo že čez mesec dni prestavli uro in bo hitro svetlo že do sedmih...

Lahko pa se mogoče dobimo že to nedeljo v Dravogradu na mejnem prehodu Vič in odpeljemo slabih 100 kilometrov dolgo ravninsko turo? Jaz namreč čez vikend, ko je več časa raje delam daljše treninge s vzponi, čez teden, ko je manj časa pa se bolj poslužujem krajšim treningom...
Kreativc 22.02.2012 23:41
Upam, da ne bo ta runda ob torkih, ker imamo torke rezervirane za Štajersko rundo pa tudi škoda bi bilo, da se nas par koroških specjalkarjev deli na dve rundi. Poleg tega bomo na našem koncu štartali s sobotno rundo dolžine nekje med 80 do 100 km, z vmesnimi bližnjicami. Cilj sezone je na rundi odpeljat 80km v manj kot dveh urah. :D
DLteam 23.02.2012 08:03
Za termin se še vedno dogovarjamo, oz. še vedno se nekako iščemo, kdo je zraven... Nekateri so izrazli željo za čez vikend... Meni na primer bolj odgovarja čez teden. Kdaj pa bi bilo to, mi je vseeno.

Vse kar lahko trenutno rečem je to, da predlagam, da startamo naslednji teden, katerikoli dan v tednu ob 16:00 (16:15 tudi lahko) na mejnem prehodu Vič, odpeljemo 55 - 60 km/h. Lahko pa se dobimo tudi čez vikend a takrat predlagam, da odpeljemo 90 kilometrov...
fopa 23.02.2012 08:43
Tudi meni bolj ustreza med tednom.
DLteam 23.02.2012 09:58
Torej... fopa, Kreativc, vsestranski, Korotan34... Bi se kaj dobili naslednji teden popoldan, naredili skupni trening in s tem začeli obnovo Koroške runde? cespla, seveda si tudi ti vabljen, če boš imel čas, za roberta pa vem, da ga nima, ker ima takšno službo...
robertk6 23.02.2012 10:07
DLteam je napisal:
Torej... fopa, Kreativc, vsestranski, Korotan34... Bi se kaj dobili naslednji teden popoldan, naredili skupni trening in s tem začeli obnovo Koroške runde? cespla, seveda si tudi ti vabljen, če boš imel čas, za roberta pa vem, da ga nima, ker ima takšno službo...

Za vikend sem definitivno zraven če se bo kaj vozlo čez teden pa mi ne gre ; sicer pa tud ne vem kako je zaenkrat z časovnico ker je ob 17.30 že tema tak da če se štarta 16.15 do teme nikakor ne naredimo 60km pa tud na temperature je še malo potrebno gledat in na to da se čez dan ko je toplo se vse topi popoldan pa zna še kaj zmrznit tak da so idealni pogoji za kak padec.
DLteam 23.02.2012 12:28
robertk6 je napisal:
DLteam je napisal:

Za vikend sem definitivno zraven če se bo kaj vozlo čez teden pa mi ne gre ; sicer pa tud ne vem kako je zaenkrat z časovnico ker je ob 17.30 že tema tak da če se štarta 16.15 do teme nikakor ne naredimo 60km pa tud na temperature je še malo potrebno gledat in na to da se čez dan ko je toplo se vse topi popoldan pa zna še kaj zmrznit tak da so idealni pogoji za kak padec.

Bomo se tudi za vikend kaj zmenili... Sicer pa... Če je jasno, če sije sonce in če se čez dan zagreje na okoli 10°C potem je ob 18h sigurno še dovolj svetlo in kolikor toliko toplo, da lahko normalno zaključimo trening. Bodi danes pozoren. Oz. sploh za vikend, ko bodo takšni pogoji, ki sem jih zgoraj omenil. Tako da če se ob idealnih vremenskih razmerah dobimo, mislim da trening od 16h do 18h ne bi smel biti noben problem... Še vedno pa se lahko počaka kakšen teden, dva, mogoče tri...
Lumen 23.02.2012 13:02
fopa je napisal:

Jaz štartam že ta petek okrog 13h v Radljah :D
robertk6 23.02.2012 14:05
Lumen je napisal:
fopa je napisal:

Kaj pa Sobota ?
fopa 23.02.2012 16:36
Zmenjeno, samo povejte dan, pa pridem, lahk pa najprej ob 16.15. Glede teme pa ni strahu ;)
robertk6 23.02.2012 18:01
Evo Domen preveril danes stanje kako je svetlobo in ceste; situacija je taka da je ob 17.45 postalo že tak mračno da je brez lučke bilo pošteno nevarno , ceste pa mokre in spolzke tak da bi blo še za počakat kak teden.
DLteam 23.02.2012 20:26
Mogoče bi potem bilo res bolje, da se sedaj kaj dobimo čez vikend? Ker čez teden bo prej ko ob 16h zelo težko v kolikor imamo vsi normalni delavnik. Ne vem... predlogi??
DLteam 23.02.2012 23:48
Torej, bo mogoče še vseeno pametno počakat kakšen teden... Ne vem... Še vedno se pogovarjamo. Je kdo zato, da se prvič dobimo v nedeljo? Jaz imam tako v planu biti tako v soboto in nedeljo zunaj...
fopa 24.02.2012 06:34
Jaz bom na terenu oba dneva. Kdaj bi se pa dobili v nedeljo?
Lumen 24.02.2012 07:32
Lumen je napisal:
fopa je napisal:

Žal samo v petek, čez vikend sem drugje.
Lumen 24.02.2012 07:34
robertk6 je napisal:
Lumen je napisal:
fopa je napisal:

Kaj pa Sobota ?

Žal samo petek, čez vikend sem drugje. Štart iz Radelj samo občasno, sem tu v službi, drugače doma iz Mb.
robertk6 24.02.2012 08:37
Gledena vremensko napoved bo Sobota najprimernejša za kolesarjenje ( za Nedeljo napovedujejo neke dežne kapljice) . Najverjetneje ga mahnem v Soboto iz Radelj proti Klopinskemu jezeru za 3 letos bo kar primerno ; Domen za tebe ki imaš pa letos še nekaj km v nogah je pa to verjetno prelahko :)
DLteam 24.02.2012 08:44
V nedeljo verjetnost dežja sicer obstaja, ampak bo majhna. Če pa že bo, bo malo kapelj zjutraj, popoldan pa ne. Tako da mislim, da se bo tudi v nedeljo dalo. Jaz v soboto planiram 80 kilometrov z 900 višinci, v nedeljo pa 97 kilometrov z 850 višinskimi metri. Vselej smer avstrija... Robi, če se mi pridružiš... ? =)

Fopa, krenema midva v nedeljo skupaj? Pa mogoče še kdo zraven?
robertk6 24.02.2012 09:24
DLteam je napisal:
V nedeljo verjetnost dežja sicer obstaja, ampak bo majhna. Če pa že bo, bo malo kapelj zjutraj, popoldan pa ne. Tako da mislim, da se bo tudi v nedeljo dalo. Jaz v soboto planiram 80 kilometrov z 900 višinci, v nedeljo pa 97 kilometrov z 850 višinskimi metri. Vselej smer avstrija... Robi, če se mi pridružiš... ? =)

Z veseljem se bi ti pridružil samo se bojim da boš prehiter za mene ; kot sem rekel bom komaj 3 zunaj letos, ti pa maš že kar nekaj treningov za sabo.
fopa 24.02.2012 10:09
DLteam je napisal:

Zmenjeno, se dobiva kar na Viču?
DLteam 24.02.2012 10:35
Lahko! Ob 11:00 na slovenski strani meje na Viču? Kreneva preko Lavamünda, Rudena, do Völkermarkta, preko centra, čez dravo, do Sittersdorfa (Žitara vas), proti Pliberku, proti Lavamundu? 97. kilometrov... dobre tri urce? Bo štimalo?
1 2 3 ... 5
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI