Murradweg

Domov > Forum > Murradweg

Murradweg

SORTIRAJ PO:
KoloJeZakon 07.04.2012 00:39

S klapo se odpravljamo na Murradweg. Je že kdo bil? Kakšen nasvet? Kakšna je cesta? Asfalt ali tudi kaj makadama? Spanje; kje in kako? Cene? Baje da je na poti tudi pivovarna Gosser?

muzikant 07.04.2012 08:16

Jaz sem prevozil celo pot od Radgone do izvira in nazaj. Je par odsekov še makadamskih, torej za specialko ravno ni. Steza je res fantastična ker po večini gre pot ob reki in njivah kjer ni drugega kot kolesarji in kakšen traktor. Spanje ni problem, table ob stezi ti dajo dovolj informacij. Cene spanja z zajtrkom od 20 do 40 eurov. Pivovarna Gosser? Ne vem, nisem bil pozoren na take reči ker me bolj zanima narava.

Vertigo 07.04.2012 09:25

Tudi jaz se letos odpravljam na to turo. Iz tvojih vprašanj se zdi, da mogoče še ne poznaš spodnjega linka.

Vse o prenočiščih in cenah. Da o opisu ne govorim. mežik

 

http://www.murradweg.com/s l

 

 

 

 

SHad 07.04.2012 16:27

Zanimiva stran, še nisem zasledil.

Sem pa prevozil celotno pot od Mureck-Bad Radkersburg. Ima Muzikant kar prav.
Asfaltiran je samo del poti, neasfaltiran je posut z utrjenim drobnim peskom.
Ker je del poti v gozdu, se je poti dobro izogniti po večjih nalivih.
To je sicer daleč od makadama, vendar se jaz z 8 bari in specialko ne bi vozil.
Tako da na strani malo zavajajo s tem, da je asfaltirana vsa pot.
Toliko, da se ne boš zaletel z GPS trackom in specialko.
Se pa lahko izogneš in greš po glavni, je pa precej prometna ker je to povezovalna cesta za avtocesto za Graz.

Ostali del poti nisem vozil in ne bom kometiral.

KoloJeZakon 07.04.2012 23:33

Hvala za vse te komentarje. Najboljše bo torej kakšno treking ali gorsko kolo in bo glede terena zagotovo vredu. Pa še torbe moramo naložit, saj planiramo vse od izvira do izliva v Dravo, kar naj bi trajalo tam nekje 7 dni "turističnega" potovanja.

Spletna stran je res nazorna. Sploh gpx bom nujno shranil, da se ne zgubljamo kje po gozdovih. :) Sicer pa kljub vsemu ne najdem, do kje lahko najbližje pridemo z vlakom? Tamsweg? Je kdo že poskušal opcijo z vlakom?

Muzikant, spanje z zajtrkom med 20 in 40 € verjetno pri turističnih kmetijah in kakšnih apartmajih ob poti? Če spiš samo za en dan ne komplicirajo ali zahtevajo visokih doplačil? Pa zasedenost me malo skrbi. Po eni strani ne bi želel že vse naprej rezervirati, ker si potem ne puščaš na poti kaj dosti spontanosti, po drugi strani pa bo verjetno med prvomajskimi vse precej zasedeno in lahko hitro izvisiš... Sploh če smo štirje? 

Berlingo 08.04.2012 00:06

Morda za prvomajske ne bo kakšna posebna gneča. Je treba vedet da evropa nima 2. maja prostega dneva, pa tudi 27. april ni praznik tako kot pri nas.

stef 08.04.2012 12:10

Tako hudo pa vendarle ni. 
Prevozil pred 4. leti od Hintermur do Graz. Makadamski so bili le posamezni krajši odseki. Z malo potrpljenja bi šlo tudi s cestnim kolesom. Je pa res, da je bilo takrat suho. Tudi asfalt ni bil povsod primeren za velike hitrosti s trdimi gumami. Pot je bila solidno označena. Je pa ponekod možnih več variant. Takrat smo vozili tole: (posneto)

Lp

SHad 08.04.2012 16:08

Baje da nam, radni klasi, vzamejo že letos 2. maj...

muzikant 08.04.2012 16:59

Z vlakom bi se verjetno dalo do Tamswega- ne vem. Spanje pa je najcenejše kje v kakšni gostilni s prenočišči. Na turistični kmetiji je malo težje in seveda dražje ker tam pričakujejo da boš pri njih vsaj 4 dni. Za velika doplačila za eno noč še nisem slišal. Tisti vikend za 1.maj bi znalo biti kar precej zasedeno, tiste dni prej pa ne. Ima pa seveda tura čisto drug pomen če zjutraj ne veš kje boš tisti dan spal in tako nisi vezan na točno določeno lokacijo do kod moraš voziti tisti dan. V večjih krajih(Murau...) imajo info-pisarne kjer so pripravljeni pomagati. Poveš kaj rabiš pa za koliko denarja in ti pokličejo okoli po mestu če je kje prosto, dajo ti zemljevid v roke in označijo kam pelji. Jaz res nimam slabih izkušenj s tem. Konec koncev pa veš da te ne bodo pustili pred vrati, če drugega ne, greš potrkaš v župnišče k župniku pa te sigurno ne bo pustil na cesti, nekaj ti bo gotovo zrihtal.

Svetujem pa da greste povsem gor do izvirov ker je narava fantastična pa čeprav je obupen klanec in makadam, in od tam potem proti dravi.

stef 08.04.2012 18:49

Organiziran je tudi povratni avtobusni prevoz iz Bad Radkersburg do St.Michael/Lg in Muhr, petkrat tedensko. Če vzamete prenočišče v Muhr, imate naslednji dan ravno dovolj do vrha (Stiklerhute), lahko pa skočite tudi na Rotgulden (jezero). Prespite še enkrat in potem nadaljujete pot ob Muri.
Morda?
Saj ne vemo s katerega konca Slovenije se odpravljate na pot.

Morda si lahko pomagate pri iskanju prenočišč in načrtovanju ture s tem katalogom.

Lp 

Berlingo 08.04.2012 23:41

Kakšna pa je cesta/pot do Hintermuhr oz. do jezera Rotgulden?

stef 09.04.2012 07:37

Do Hitermur, je asfaltirano. Na razcepu za jezero ali Stiklerhute je prostora, da za silo lahko obrne avtobus. Proti jezeru Rotgulden je baje asfaltirano in ozko. Preverjeno samo nekaj 100 metrov, za več žal ni bilo časa. Proti Stiklerhute je makadam in dovoljeno samo kolesarjem in za oskrbo. Tako je pisalo na rampi, tudi nepreverjeno.

Lp

klatez 09.04.2012 16:55

Še ena dobra stran, če koga zanima kolesarjenje čisto do izliva Mure v Dravo:
http://www.mura-drava -bike.com/si/default.asp
 

V okviru tega projekta so na Hrvaškem začeli označevati poti - videl sem nameščene nove oznake na "R2 HR-offroad":
http://www.mura -drava-bike.com/si/murska.asp >

Kako pa je z oznakami v Sloveniji?

Pa še celotna pot od izvira do izliva:
http://alpregio.outd ooractive.com/ar-murradweg/de/ alpregio.jsp#i=-17788732614314 2798&tab=TourTab 

 

Vertigo 09.04.2012 19:53

Jaz sem na njihovi domači strani naročil prospekte za pot ob Muri (in za pot ob Dravi na

 

http://www.drauradweg.com > >

 

Pridejo in pridejo hitro. Priporočam. Vidim pa, da home page ob Dravi ni več tudi v slovenščini.

 

Lp

 

KoloJeZakon 10.04.2012 23:40

Stef, omenjaš različne variante poti. Je tako tudi označeno ali gre za lastno improvizacijo? Kakšna pa je razlika med njimi, če gre za uradne različice? Kako vedeti katera je bolj atraktivna, daljša, krajša, lepša?

jasinkozl 11.04.2012 12:02
@KoloJeZakon:

 Baje da je na poti tudi pivovarna Gosser?

Da. Pri Leoben-u je kraj imenovan Göß (Goess) .... torej  pivo je Gösser.
mežik

primozg 11.04.2012 13:45

Mi smo jo prevozili lani ob koncu avgusta (v največji vročini) in smo od Muhr-a (oz. od rampe) do Dokležovja v Sloveniji (potem smo šli v Banovce, kjer nas je čakal prevoz) rabili 3 dni in pol. Spali smo po gostiščih - cene se bile okoli 30€ za nočitev z zajtrkom. Nismo imeli nič rezervirano vnaprej, pa se je vsak dan našlo prenočišče. Ena od variant je bila mimo Zeltwega, kjer nam je en starejši kolesar predlagal južno pot, ki je bila bolj v senci (ob gozdu) in pelje mimo geometrijskega središča dežele Štajerske. Naslednjo razpotje je bilo pred Gradcem, kjer lahko izbereš dve varianti, še eno pa potem od Gradca naprej (mimo Lipnice ali delno skozi Lipnico). Zraven smo imeli samo zloženko, ki smo jo naročili na strani drauradweg, v zloženki so zemljevidi po etapah do Ljutomera in tudi prenočišča, gostilne, zanimivosti.... Je pa pot zelo dobro označena in do Gradca tudi razgibana, od Gradca naprej pa še kar dolgočasna.

stef 11.04.2012 20:07

Tako je,
"primozg" je vse odgovoril.

Lp

KoloJeZakon 04.05.2012 23:01

V sredo smo se vrnili iz Murradwega. Res odlična tura; navdušeni smo bili vsi štirje. Več kot 200 km dejanske vožnje tik ob reki. Vse ostalo samostojne kolesarske poti, razen mogoče niti omembe vrednih 20 ali 30 km po lokalnih neprometnih cestah. Rahlo prezgodnji termin nam je 3 km od izvira preprečil neposredni dostop. Snega je bilo nad 1.700 m na severnih pobočjih še kar slab meter ali celo več.

Preko spletne strani se lahko naroči brezplačni zemljevid in brošura, ki nam je bila zelo v pomoč pri iskanju prenočišč. Navedene so namreč cene in naslovi, tako da jih je z GPS-om zlahka najti. Pa tudi sicer jih je večina neposredno ob R2 poti.

Za ozančenost poti kapa dol. Kaj takšnega v Sloveniji še nisem zasledil. Tudi na najbolj opevani nekaj km dolgi Parenzani. Pa tudi sicer izjemno lepa alpska narava v kombinaciji z avstrijsko čistostjo in brezhibno naravno urejeno okolico. Sploh v začetnem delu so bili tudi vsi zelo prijazni.

Vredno ogleda! Sezona je namreč začela. Sicer pa je od 7. do 9. junija 2012 Tour de Mur - 3 dnevni dogodek, kjer udeleženi prav tako prevozijo celotno razdaljo v sklopu prireditve.

Berlingo 06.05.2012 21:36

KoloJeZakon lahko prosim poveš:

- kako ste prišli do izhodišča ture (vlak, bus, avto, ...),
- kakšne bicikle ste vozili,
- koliko dni ste vozili (če lahko napišeš še posamezne etape)

Lp in hvala

KoloJeZakon 07.05.2012 14:16

Do izhodišča smo šli z vlakom. Najbližje izhodišču oz. izviru se z vlakom lahko pride do Tamsweg-a. Tam se železniška proga konča, ker se konča tudi dolina po kateri je speljana. Odhod iz Radgone je bil ob 10.00, nakar je bilo potrebno do Tamswega trikrat prestopati. Prihod je bil malo po 14. uri. Gledali smo tudi možnost prevoza do izhodišča z avtobusom, vendar ta takrat še ni vozil, hkrati pa se nam je potovanje z vlakom zdelo dosti bolj zanimivo. V Bad Radkesburg-u so na železniški postaji prosta številna brezplačna parkirišča, kjer se lahko pusti avtomobile tudi cel teden, dokler se ob Muri ne vrnete nazaj s kolesi.

Iz Tamswega smo se s kolesi odpravili do vasice Muhr, kjer smo rezrvirali prvi dve noči. Namreč prvi dan okrog 18. ure smo prispeli na lokacijo in se namestili. Drug dan smo se odpravili na vzpon proti izviru, kjer se da s kolesi do Sticklershutte - koča (1750 nmv), naprej pa je potrebno do izvira peš. Mi smo morali 2 km do koče odnehati, saj je začelo biti na severnem pobočju, kjer je vodila cesta, kar naenkrat skoraj meter snega. Namesto izvira smo zato šli  pogledat še Rotguldensee - jezero, katerega ogled toplo priporočam. Je prav tako na dobrih 1700 metrov, do njega pa se da s kolesom. Sledil je le še povratek do prenočišča v Muhr.

Tretji dan smo začeli potovati. Prva etapa je bila do Scheifling-a, druga pa do Leoben-a. V slednjem se nahaja največja pivovarna v Avstriji - Gosser, katere ogled je bil prav tako zanimiv. Mi smo dopoldne poklicali v pivovarno in ob 16. uri je bila planirano vodenje ene od skupin, kateri smo se priključili. Naslednji dan smo nadaljevali do Graz-a in zadnji dan pa do Bad Radkesburga na železniško postajo, kjer smo imeli parkirane avtomobile. Skupaj torej 6 dni.

Najprimernejša kolesa so treking. Verjetno že zaradi prtljage na prtljažniku in udobja ob daljši vožnji. Eden od nas je imel fitness kolo z gumami 25mm in je prav tako šlo skozi. Namreč od 450 km poti je najmanj 420 km asfalta. Tu in tam je makadam, vendar tako utrjen, da so na njem kvečjemu majhni kamenčki, nikakor pa ne kamenje. Odsvetujem torej le specialke na 8 barih. Vse ostalo je čisto sprejemljivo. 

Berlingo 07.05.2012 14:39

Hvala za tako podroben opis. Mi bo koristil.
Z mojo se ravno odločava ali bova letos obdelala Muro do Radgone ali pa Donavo od Passaua do Dunaja. Ona bolj navija za Donavo, ker je skoz ravno, jaz pa bi šel ob Muri. Kot pa sem gledal profile, je ob Muri kljub jasnemu trendu navzdol, vseeno med 400 in 500 m skupnega vzpona na posamezno etapo (50 - 70 km). Kakšen je kaj tvoj občutek o tem?

Lani sva v petih dnevih zvozila Dravo od Toblacha do Slovenj gradca in sva se imela prav fino. Takšno pot vzameva kot prijeten aktiven dopust, in ne brezglavo hitenje ter nabiranje kilometrov.

KoloJeZakon 08.05.2012 00:01

Daleč od tega, da bi imel takšen vtis. Namreč tu in tam je kakšnen 10 do 100 metrski lažji vzpon, ki je posledica zožitve kotline in se pot dvigne nekoliko višje, od koder pa je tudi razgled lepši. Večino teh vzponov se premaga že s samim zaletom iz ravnine. Zagotovo pa je splošni občutek takšen, da gre praktično ves čas za ravnino ali rahel spust. Teh nekaj hribčkov je prej izjema kot pravilo, zato nič bat.

Donavo še nisem bil, zato žal ne morem primerjati in podati komentarja. Drauradweg pa vidimo kot naš naslednji izziv. Tudi sami smo namreč pot vzeli kot sproščeni dopust in se navduševali nad naravo, kulinariko in pivom, zato popolnoma razumem, kakšna je vajina namera. :)

Kako se vama je zdel pa Drauradweg? Mogoče najboljše da počakam vajin povratek, ko bodo okoliščine za bolj objektivno primerjavo..? :)

Berlingo 08.05.2012 10:40

Na spodnjih dveh povezavah sem nekaj napisal o najinem kolesarjenju ob Dravi avgusta 2012:

 

www.bicikel.com/forum/33177/dravska_kolesarska_pot.html

www.bicikel.com/forum/40175/kolesarske_poti.html

 

Preberi si in če te še kaj zanima kar vprašaj.

Drugače pa seveda, narava, kulinarika, pivo, ...

klatez 08.05.2012 10:58
@KoloJeZakon:

Do izhodišča smo šli z vlakom. Najbližje izhodišču oz. izviru se z vlakom lahko pride do Tamsweg-a. Tam se železniška proga konča, ker se konča tudi dolina po kateri je speljana. Odhod iz Radgone je bil ob 10.00, nakar je bilo potrebno do Tamswega trikrat prestopati. Prihod je bil malo po 14. uri. Gledali smo tudi možnost prevoza do izhodišča z avtobusom, vendar ta takrat še ni vozil, hkrati pa se nam je potovanje z vlakom zdelo dosti bolj zanimivo. V Bad Radkesburg-u so na železniški postaji prosta številna brezplačna parkirišča, kjer se lahko pusti avtomobile tudi cel teden, dokler se ob Muri ne vrnete nazaj s kolesi.

Iz Tamswega smo se s kolesi odpravili do vasice Muhr, kjer smo rezrvirali prvi dve noči. Namreč prvi dan okrog 18. ure smo prispeli na lokacijo in se namestili. Drug dan smo se odpravili na vzpon proti izviru, kjer se da s kolesi do Sticklershutte - koča (1750 nmv), naprej pa je potrebno do izvira peš. Mi smo morali 2 km do koče odnehati, saj je začelo biti na severnem pobočju, kjer je vodila cesta, kar naenkrat skoraj meter snega. Namesto izvira smo zato šli  pogledat še Rotguldensee - jezero, katerega ogled toplo priporočam. Je prav tako na dobrih 1700 metrov, do njega pa se da s kolesom. Sledil je le še povratek do prenočišča v Muhr.

Tretji dan smo začeli potovati. Prva etapa je bila do Scheifling-a, druga pa do Leoben-a. V slednjem se nahaja največja pivovarna v Avstriji - Gosser, katere ogled je bil prav tako zanimiv. Mi smo dopoldne poklicali v pivovarno in ob 16. uri je bila planirano vodenje ene od skupin, kateri smo se priključili. Naslednji dan smo nadaljevali do Graz-a in zadnji dan pa do Bad Radkesburga na železniško postajo, kjer smo imeli parkirane avtomobile. Skupaj torej 6 dni.

Najprimernejša kolesa so treking. Verjetno že zaradi prtljage na prtljažniku in udobja ob daljši vožnji. Eden od nas je imel fitness kolo z gumami 25mm in je prav tako šlo skozi. Namreč od 450 km poti je najmanj 420 km asfalta. Tu in tam je makadam, vendar tako utrjen, da so na njem kvečjemu majhni kamenčki, nikakor pa ne kamenje. Odsvetujem torej le specialke na 8 barih. Vse ostalo je čisto sprejemljivo. 


Odlične informacije!

Lahko napišeš še, koliko je vas stal vlak in prenočišča?
Pa imena penzionov, kjer ste prenočevali ali pa linke?

princess 08.05.2012 19:36

Hej

Midva sva se pravkar vrnila s te poti. Prevozila sva jo v celoti, od izvira, pa čisto do izliva (Legrad, Hrvaška). Najlepše potovanje je res do Radgone, prevozila sva v treh etapah (prvi dan do Leobna, 177 km, drugi dan do Radgone, 176 km, tretji dan skoraj do cilja, 117 km). Četrti dan zjutraj sva se zapeljala do izliva in potem še s kolesi preko Varaždina do doma, 120 km). Na štart v Muhru so naju peljali z avtom, ki se je potem vrnil domov, midva pa v celoti s kolesi naprej. Na izvir nisva šla, potovala sva s specialkami in eno prikolico. Pot je prevozna s specialko (razen, če bi bilo po dežju in bi bil makedam razmočen), skoraj v celoti sva se držala označene poti, razen skozi Slo in Hr (zaradi vremena).

Pot priporočam kolesarskim navdušencem, ki niso obremenjeni z dnevno kilometrino in povprečno hitrostjo, saj vas bodo lepi razgledi in čudovita okolica večkrat prisilili, da se boste ustavili.

Mogoče bi bilo fajn prevoziti v krajših etapah, bi lahko kaj več pogledala, za tiste, ki boste šli do izliva pa samo opozorilo, da v bližini ni drugega prenočišča, kot hotel Golf v Donjem Vidovcu (12 km do cilja). Po Avstriji ni problem za spat, v Radgoni sta pa dva kmečka turizma. Midva sva iskala sproti.

Bom prilimala link na slike, ko jih uredim, da vam malo lušte naredim ;-)

KoloJeZakon 08.05.2012 22:33
@klatez:
@KoloJeZakon:

Do izhodišča smo šli z vlakom. Najbližje izhodišču oz. izviru se z vlakom lahko pride do Tamsweg-a. Tam se železniška proga konča, ker se konča tudi dolina po kateri je speljana. Odhod iz Radgone je bil ob 10.00, nakar je bilo potrebno do Tamswega trikrat prestopati. Prihod je bil malo po 14. uri. Gledali smo tudi možnost prevoza do izhodišča z avtobusom, vendar ta takrat še ni vozil, hkrati pa se nam je potovanje z vlakom zdelo dosti bolj zanimivo. V Bad Radkesburg-u so na železniški postaji prosta številna brezplačna parkirišča, kjer se lahko pusti avtomobile tudi cel teden, dokler se ob Muri ne vrnete nazaj s kolesi.

Iz Tamswega smo se s kolesi odpravili do vasice Muhr, kjer smo rezrvirali prvi dve noči. Namreč prvi dan okrog 18. ure smo prispeli na lokacijo in se namestili. Drug dan smo se odpravili na vzpon proti izviru, kjer se da s kolesi do Sticklershutte - koča (1750 nmv), naprej pa je potrebno do izvira peš. Mi smo morali 2 km do koče odnehati, saj je začelo biti na severnem pobočju, kjer je vodila cesta, kar naenkrat skoraj meter snega. Namesto izvira smo zato šli  pogledat še Rotguldensee - jezero, katerega ogled toplo priporočam. Je prav tako na dobrih 1700 metrov, do njega pa se da s kolesom. Sledil je le še povratek do prenočišča v Muhr.

Tretji dan smo začeli potovati. Prva etapa je bila do Scheifling-a, druga pa do Leoben-a. V slednjem se nahaja največja pivovarna v Avstriji - Gosser, katere ogled je bil prav tako zanimiv. Mi smo dopoldne poklicali v pivovarno in ob 16. uri je bila planirano vodenje ene od skupin, kateri smo se priključili. Naslednji dan smo nadaljevali do Graz-a in zadnji dan pa do Bad Radkesburga na železniško postajo, kjer smo imeli parkirane avtomobile. Skupaj torej 6 dni.

Najprimernejša kolesa so treking. Verjetno že zaradi prtljage na prtljažniku in udobja ob daljši vožnji. Eden od nas je imel fitness kolo z gumami 25mm in je prav tako šlo skozi. Namreč od 450 km poti je najmanj 420 km asfalta. Tu in tam je makadam, vendar tako utrjen, da so na njem kvečjemu majhni kamenčki, nikakor pa ne kamenje. Odsvetujem torej le specialke na 8 barih. Vse ostalo je čisto sprejemljivo. 


Odlične informacije!

Lahko napišeš še, koliko je vas stal vlak in prenočišča?
Pa imena penzionov, kjer ste prenočevali ali pa linke?

Za vlak je potrebno dati, se mi zdi, 64 €. Mogoče kakšen evro več ali manj. Imajo neke čudne fore. Na lokalnem vlaku smo kupili karto do Tamswega, ki je stala 32 € + 10 € kolo. Kolo sam daš na vlak in ga pelješ na za to namenjenem prostoru. Ko smo prišli na naslednji vlak je tip kolesa dal na poseben vagon in nam sitnaril, da je za IC vlak potrebno doplačati dodatnih 10 € za kolo. V Unzmarkt-u, ko se prestopi na zadnji, bolj muzejsko - turistični vlak, ki pelje do Tamswega, pa nas je na koncu zakačil še en tip, ki nam je komentiral, da nismo kupili karte. Ko smo mu razlagali, da imamo karto do Tamswega (tudi na karti je tako pisalo) in da drugega vlaka do sem sploh ni je povedal, da so oni privat železnica, ki za omenjeno relacijo izven konteksta državnih železnic zaračuna 12 € s kolesom vred. Ves čas je bil prijazen in ker je videl, da naš namen dejansko ni bil goljufanje, je zaračunal samo 3 € / osebi za kolo. Naša cena vlaka je torej bila se mi zdi nekje 55 €.

- 1. in 2. noč: Muhr, Gasthof Post, nočitev z zajtrkom 27 € / osebo
- 3. noč: Sheifling, Gästehaus Leitner, nočitev z zajtkom 31 € / osebo
- 4. noč: Leoben, Gasthof Zum Greif, nočitev z zajtrkom 45 € / osebo
- 5. noč: Graz, Green Rooms hotel, apartma za 4 osebe z zajtrki 35 € / osebo

Sicer se pa popolnoma strnjam. Hiteti nikakor nima smisla...

 
princess 08.05.2012 22:54

Ste pa kar drago spali...

Midva v Leobnu za 55 eur (dva z zajtrkom) pri "restaurant Knežević", v Radgoni za 40 eur pri vinotoč Trplan in v Donjem Vidovcu, Golf hotel za 340 kn

 

klatez 09.05.2012 09:50

Tudi jaz razmišljam o prevozu na start z vlakom in zato me je zanimalo, katero vlak varianto ste izbrali.

Pred časom sem brskal po spletnih straneh avstrijskih železnic in našel tole:
www.verbundlinie.at/freizeit/radlerticket.php

Na reklamnem letaku za to ponudbo je tale nasvet: 

Tipp: Die Radler-Tickets können auch wie ein Puzzle miteinander kombiniert werden. Wer beispielsweise von Bad Radkersburg nach Murau reisen will, kauft sich die Radler-Tickets Nord und Ost (Gesamtpreis EUR 26,--).

www.verbundlinie.at/service/_download/radlerticket_2011.pdf 

Pa tale ponudba se mi tudi zdi zanimiva:
www.oebb.at/en/Planning_your_trip/Car_motor-_and_bicycle/Bicycle/Einfach-Raus-Bicycle_ticket/index.jsp 

ar2sixpro 09.06.2012 16:53

Od 7. do 9.6.2012 je potekala kolesarska prireditev Tour de Mur, že 22-a po vrsti, ki se je zadnja leta redno udeležujem. Že na začetku v St. Martinu nas je bilo baje čez 1000 prijavljenih. Letos je prišlo do zamenjave organizacijskega odbora in vse je bilo še veliko bolje kot prejšnja leta. Zadnja leta je bila tudi četrta etapa od Bad Radkersburga do Legrada. Letos, moram povedati, je nisem zasledil. V treh dneh poleg naju, nisem govoril z nobenim drugim Slovencem, verjetno nas je bilo silno malo. Ob pogovoru Avstrijcev med sabo in z mano, v bistvu hitro ugotoviš, zakaj stanje s kolesarskimi stezami, pri nas ni blesteče. Kdor ne ve, začetki Tour de Mura so ravno povezani z izgradnjo kolesarskih stez v Avstriji. Takih, verjetno še dolgo ne bomo imeli, kot tudi ne, njihovega odnosa do kolesarstva. Za štartnino se dobi res ogromno - postojanke na vsakih 30 km, topla malica, vedno dosegljiva pomoč - spremljevalno vozilo, kolesarji z velikimi rumenimi nahrbtniki, ki lahko nudijo pomoč vam in kolesu... številne nagrade ob zaključkih etap. Priporočam vsem (organizatorjem...).

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI