cene prijavnin

Domov > Forum > cene prijavnin

cene prijavnin

SORTIRAJ PO:
nordica 30.08.2012 14:10

V družini nas je več navdušenih kolesarjev in že večkrat je bila izražena želja, da bi se 3-4 skupaj udeležili kakšnega maratona (60+ km). Vendar pa ko malo pobrskam po razpisih maratonov me zmrazi, ko vidim cene prijavnin 20, 25 celo 40 €. Potem pa računam, če gremo trije je to 120 € pa nafta 50€, pa če se vstavimo na kavi ali pizzi je okroglih 200€. Obstaja sicer tudi druga možnost, ki se jo verjetno poslužuje veliko udeležencev, da se pač ne prijavijo. Zanima me kakšne so vaše izkušnje in razmišljanja.

LP

LukecKukec 30.08.2012 14:19

Včlani se v klub kot je npr. Tondach in imaš s plačilom članarine pokrito štartnino na maratonu v Radencih in Mali Nedelji, na ostalih pa imaš popust.

komunist 30.08.2012 14:29

Vplačaj eno ali dve prijavnini (boste vsaj mal malcal), ostali ste na black, pa kaj. Jaz nikoli ne vplačam vseh, ker ko vidiš nekatere maratone  kaj ponujajo, te prime na WC. npr. 20 minut vožnje za skoraj 20EU.  Lahko bi pa uvedli družinsko, nekateri ponujajo skupinsko štartnino (prijavnino). ČE MARATON VELIKO PONUJA, SE SPLAČA, DRGAČ NE!!!! Vsak naj presodi sam - ni vse zlato , kar se sveti.

grisley 30.08.2012 14:36

Nordica, saj nisi cene maratonov zasoljene, izbiraš tistega, ki ti odgovarja, mogoče tudi po ceni. Je pa tako, da če imajo predprijave je nekaj ceneje, poleg tega pa skoraj na vsakem maratonu dobiš kakšno darilce. Če boš tako priračunljiva, se bojim, da se zares ne boš udeležila nobenega biciklarjenja.

Sicer pa v tem mesecu;

- Kolesarski maraton Zelene doline 70 km štartnina 0 €

- Kolesarski maraton Ljubljanica  74 km štartnina 0 €

- Eko Maraton Maribor  70 km ali 114  štartnina do 1.9.2012  30 €

- Maraton občine Puconci  67 km  štartnina 12 €

Verjetno se ne bo težko odločit ;)

zmaj24 30.08.2012 14:43

Se mi zdi, da v tej poplavi prireditev še vedno obstajajo določeni maratoni (60km+), kjer lahko štartaš za 15€ ali še manj. 50€ za nafto tudi ni treba dat, razen, če greš na drug konec Slovenije - s tovornjakom. Opcija, da ne plačaš, pa vseeno voziš se mi ne zdi sprejemljiva, še več, nekateri potem še ropajo okrepčevalne postaje in to se mi zdi čez mejo dobrega okusa. Če gledaš na vsak evro, potem je pač treba vzet v zakup, da konstanto obiskovanje teh prireditev ne pride v poštev. Kolesarstvo kljub vsemu ni nek blazno poceni šport.

nordica 30.08.2012 14:55

Opcija, da ne plačaš in voziš se tudi meni ne zdi sprejemljiva, zato se je tudi ne poslužujem, za razliko od mnogih. Plačati pa 40 € za vožnjo po javnih cestah in to brez zapore, pa tudi če dobiš sok in makarone je pa hudoooo.

boriszoher 30.08.2012 15:03
@grisley:

Sicer pa v tem mesecu;

www.zelenedoline.si/kolesarsk i_maraton/prijavnine

nordica 30.08.2012 15:16
@boriszoher:
@grisley:

Sicer pa v tem mesecu;

www.zelenedoline.si/kolesarsk i_maraton/prijavnine

prijava oddana do 8. 9. 2012
enotna cena 20 €

grisley 30.08.2012 15:25

Ops, spregledal...

a ti je preveč, če ta cena vključuje kolesarsko majico, topli obrok in pijačo....hmmm potem bo zares potrebno premislit, za kaj se boste odločili !

nordica 30.08.2012 15:42
@grisley:

Ops, spregledal...

a ti je preveč, če ta cena vključuje kolesarsko majico, topli obrok in pijačo....hmmm potem bo zares potrebno premislit, za kaj se boste odločili !

Majico dobiš le če se prijaviš 14 dni prej. Ker pa sem rekreativec, in se rad vozim po lepem vremenu se seveda ne bom prijavil 14 dni prej. Na kolo ne grem naprimer nikoli po dežju.

In ja 20 € se mi ne zdi malo.

rekreativc 30.08.2012 18:39
@nordica:
Ker pa sem rekreativec, in se rad vozim po lepem vremenu se seveda ne bom prijavil 14 dni prej.

Hehe, si predstavljaš maraton, kjer bi organizator tudi čakal vremensko napoved tri dni prej in se šele potem podal v organizacijo? :)

Te pa čisto razumem, po dežju se tudi jaz ne vozim (rad). 

kosmata_noga 30.08.2012 19:01

Vožnja po dežju je zabavna, še bolj zabavno je naslednje dni, ko ti teče deževnica iz wheelset-ov. :D

lancearmstrong 30.08.2012 19:46

prijave so predrage za tisti stari papir pa kako čokoladico oz bidon ,zato se letno plača maks 3 maratoni ostalo se pa peljem zraven za trening ,ker mi Vlada jemlje vedno več imam zato za rekreacijo vedno manj...žal realnost pa če priznate ali ne!!!

kuki12 30.08.2012 20:15

Prosim, postavite se v vlogo organizatorja, kateri plača vse dajatve o zaporah in podobno, pa šestdeset redarjev, deset motoristov, stroške za predvajanje glasbe x2, moderatorja, malico, reševalce, policijo, označbe ob in na cesti, bogato obložene mize na okrepčevalnih postajah, spremljevalne avtomobile......... Ja, RES JE VELIKO V PRIMERJAVI Z NEVEDNOSTJO. Največkrat pa kritizirajo tisti, ki se vozijo zastonj. Res ni več nobene morale. BLJAK.

lancearmstrong 30.08.2012 20:35

Kuki

ker sem mal vpet v te organizacije maratonov ti povem,da bogato obložene mize na okrepčevalnih postajah.spremljevalna vozila plaćajo sponzorji teh je pa na večini maratonov kar nekaj potem pa so vsaj na lokalni ravni na domačih maratonih kar se tiče hrane tukaj gospodinje,ki pripravijo marsikaj dobrega za pod zob in to na prostovoljni ravni.Za prijavit prireditev pa stane na upravni enoti oz policiji 50 eur najem reševalnega vozila 200 eur,varovanje se uredi z lokalnim prebivalstvom za bograč,torej stroški niso tako visoki,kot jih želiš prikazati dejstvo je ,da organizatorji hočejo na naš račun edino dobiček kovati!!!Primer Franje sponzorjev kolikor češ prijavnina pa 50 eur noter pa star papir en gel bidon pa rokavčki aja pa makaroni na cilju pa še ta je od mlinotesta,ki je eden od sponzorjev sladoled tudi od sponzorjev tik pred iztekom roka....dokler bo tako in bo tudi situacija takšna bo vedno več takšnih,ki se vozijo zastonj ,ker nam gmotno stanje ne omogoča drugače.Da bi pa kateri organizator recimo razmislil o prijavi brez darilnih vrečk za recimo 5-10 eur to pa ne...tako,kot je zgornja napisala ,da so 4 v družini vsi kolesarijo to je 200 eur samo za prijavnino mogoče maš ti veliko plačo samo večina v Sloveniji je nimam zato je tako,kot je

gumpy 30.08.2012 20:40
@grisley:

- Kolesarski maraton Ljubljanica  74 km štartnina 0 €

Startnina za Kolesarski maraton znaša v PREDPRIJAVI 15 EUR.
Startnina za OTROKE IN ŠTUDENTE je 8 EUR.
Po zaključenih predprijavah je startnina 5 EUR višja.

link>www.ljubljanica.net/1-kolesar ski-maraton-ljubljanica/prijav nica/

Pa še s par km vzpona po razritem makadamu nam bodo ponudili presenečen

Samo v vednost...

uros 30.08.2012 20:44

spoštovani,

cene prijavnin so korektne...

stroška z maraton je cca 10000€ brez upoštevajoč veliko prostovoljnega dela...
(elaborati, policija, dovoljenja, hrana, majice, prireditveni prostor, razni prispevki,....)

z štartnino se pokrije samo tretjina stroškov,... (ostalo morajo pokriti donatorji)

je pa res, da se v zadnjem času vse draži, plače pa grejo dol, to je narobe...

pa spoštovanje do organizatorjev, ki se trudijo!

Primož Hočevar 30.08.2012 20:50
Sori, ampak 40 eur na dan prijave se mi zdi roparsko in izsiljevalsko ... Nekateri pač ne hodimo na "makarone", "sladolede" in "stojnice", ampak gremo dirkat, tako da jebe se mi za tista penzijonajzerska jajca. Ok, kot rekreativec, ki nimam želje se predajat nekim klubskim treningom, pač ok dam do max 20 eur za prijavo, več se mi zdi preveč.
In grem stavit, da bi organizator več kasiral, če bi bile predprijave 15 eur in 20 eur na dan prijave, ljudje bi se veliko lažje odločili za nastop. Ampak v naši frajerski Sloveniji se lotijo posla razni "lenuhi antitalenti pisarniški", ki nikoli niso občutili malo športa in logiko, kako to gre ...

Direktor 30.08.2012 20:57
@swicak: Sori, ampak 40 eur na dan prijave se mi zdi roparsko in izsiljevalsko ... Nekateri pač ne hodimo na "makarone", "sladolede" in "stojnice", ampak gremo dirkat, tako da jebe se mi za tista penzijonajzerska jajca. Ok, kot rekreativec, ki nimam želje se predajat nekim klubskim treningom, pač ok dam do max 20 eur za prijavo, več se mi zdi preveč.
In grem stavit, da bi organizator več kasiral, če bi bile predprijave 15 eur in 20 eur na dan prijave, ljudje bi se veliko lažje odločili za nastop. Ampak v naši frajerski Sloveniji se lotijo posla razni "lenuhi antitalenti pisarniški", ki nikoli niso občutili malo športa in logiko, kako to gre ...

kuki12 30.08.2012 21:03
@lancearmstrong:

Kuki

ker sem mal vpet v te organizacije maratonov ti povem,da bogato obložene mize na okrepčevalnih postajah.spremljevalna vozila plaćajo sponzorji teh je pa na večini maratonov kar nekaj potem pa so vsaj na lokalni ravni na domačih maratonih kar se tiče hrane tukaj gospodinje,ki pripravijo marsikaj dobrega za pod zob in to na prostovoljni ravni.Za prijavit prireditev pa stane na upravni enoti oz policiji 50 eur najem reševalnega vozila 200 eur,varovanje se uredi z lokalnim prebivalstvom za bograč,torej stroški niso tako visoki,kot jih želiš prikazati dejstvo je ,da organizatorji hočejo na naš račun edino dobiček kovati!!!Primer Franje sponzorjev kolikor češ prijavnina pa 50 eur noter pa star papir en gel bidon pa rokavčki aja pa makaroni na cilju pa še ta je od mlinotesta,ki je eden od sponzorjev sladoled tudi od sponzorjev tik pred iztekom roka....dokler bo tako in bo tudi situacija takšna bo vedno več takšnih,ki se vozijo zastonj ,ker nam gmotno stanje ne omogoča drugače.Da bi pa kateri organizator recimo razmislil o prijavi brez darilnih vrečk za recimo 5-10 eur to pa ne...tako,kot je zgornja napisala ,da so 4 v družini vsi kolesarijo to je 200 eur samo za prijavnino mogoče maš ti veliko plačo samo večina v Sloveniji je nimam zato je tako,kot je

Tudi jaz dobro poznam priprave za takšno organizacijo. Prosim povej mi kdo ti bo vsako leto delal za golaž. Redarji in vsak, ki pomaga na maratonu se plača. Seveda lahko potem od njega zahtevaš tudi doslednost. Gospodinje pač še ne pečejo banan, pomaranč, napitkov rozin, itd. Č epa imate domačine, ki so pripravljeni prostovoljno nahranit množico cca. 500 lačnih kolesarjev, potem pa jim kapo dol.Koliko sponzorjev v današnjih časih pa lahko še dpbiš? Će mi poveš, kateri maraton organiziraš, ti lahko iz prve roke povem, kako izgleda z vidika kolesarja.

lone_rider 30.08.2012 21:17

Bil sem na maratonu malega in novega kolesarskega kluba Atom. Startnina je bila 10 eur, za člane kluba celo samo 5 eur, že pred maratonom so bili na voljo piškoti, domače pogače, tudi kaj kratkega se je dalo dobiti. Na 2 okrepnih postajah na voljo voda, sok, sadje, pecivo... v ciljo ZASTONJ pivo kolikor si hotel, vino, sokovi, pecivo, golaž in po vrhu ogromna torta.... Seveda so traso varovali prostovoljci, kolesarje pa motoristi.

jackson 30.08.2012 21:49
@swicak: Sori, ampak 40 eur na dan prijave se mi zdi roparsko in izsiljevalsko ... Nekateri pač ne hodimo na "makarone", "sladolede" in "stojnice", ampak gremo dirkat, tako da jebe se mi za tista penzijonajzerska jajca. Ok, kot rekreativec, ki nimam želje se predajat nekim klubskim treningom, pač ok dam do max 20 eur za prijavo, več se mi zdi preveč.

Dirkač en ... Kdo ti pa pravi, da moraš dirkat na rekreativnih maratonih? Spravi se dirkat tja čez mejo, vzemi UDACE licenco, štartnina je 15 evrov, dobiš nič, lahko pa dirkaš. Jebeš makarone, sladoled in ostala jajca! Pa le glej, da se ne boš prav po penzijonajzersko za grupo okoli vozil :)

Eno so dirke, drugo so maratoni!

Primož Hočevar 30.08.2012 21:55
@jackson

Dirkač en ... Kdo ti pa pravi, da moraš dirkat na rekreativnih maratonih? Spravi se dirkat tja čez mejo, vzemi UDACE licenco, štartnina je 15 evrov, dobiš nič, lahko pa dirkaš. Jebeš makarone, sladoled in ostala jajca! Pa le glej, da se ne boš prav po penzijonajzersko za grupo okoli vozil :)

Eno so dirke, drugo so maratoni!

Točno tako, prej bi razumel, da bi bili "penzionajzerski" maratoni cenejši(sicer se tam tudi dirka, kolikor sem videl), in razumel bi, da so dirkaški maratoni dražji, pa pomisli zakaj.

Sicer pa kje piše, da bi moral pojesti in zagrabiti vse kar leze in gre, da plačam 40 eur? Pa če tudi ne "dirkam"(ta izraz sem uporabil, ker ravno šetam se ne) ...
Zagotovo pa si verjetno želim vsaj neko garancijo v primeru nesreče, da dobiš tisto cifro in ti rešilec pomaga, ampak to ni 40 eur, sori.
Sej ne, da silim na take maratone(letos sem bil skos "doma", da te potolažim), pa vendar imam čut tudi do preostalih ljudi, kot so razne familije in nedeljski vozači, ampak da jim nabašejo račun za tako mastno cifro je pa podn. Pa bi si želeli voziti, pa se ne odločijo, ker jim je enostavno cena res pretirano visoka.

jackson 30.08.2012 22:05

Večina dirk je nekje v jebenih krogih, maraton je od točke A do B. Preštej križišča, policijo in ostalo. Zato, ker morajo penzionajzerji vmes tudi kaj prigriznit, na Franji že tri dni prej piškote in skret papir vozijo ob trasi, UDACE dirko ti pa 5 minut pred štartom odpovedo, če slučajno začne deževati. In greš domov.

Maratoni delujejo na principu množičnosti, žrebanja nagrad, na dirkah tega ni ...

Poleg tega je pa tako. Zakaj bi organiziral prireditev, da bi bil na zgubi? 1 mesec dela zastonj? Zato da taki ne bi otresali po forumih? Pa če Franja stane 50 evrov, dokler je vrsta do Mullerja, je za organizatorja super! Maratona pač na koncu ne organiziraš zgolj zato, da bodo kolesarji srečni. Lahko pa ti probaš? 

riso 30.08.2012 22:28

Ena neumestna...za Lj. tekaški maraton je treba odšteti - od 1. do 10. oktobra - 70 EUR

:)

SHad 30.08.2012 23:32

Kdo ma pač ma..  jebi ga...

starina 31.08.2012 00:28

Nihče nikogar nikamor ne sili, to je menda jasno.
Cene so doma v Sloveniji pa prav povsem solidne.

Maratoni so zame eno posebno doživetje, poseben čar imajo in meni se  zdi čisto o.k. v nedeljo plačati 45, 50, al pa 60  eur za wildon radmarathon..... in še kakšnim par tisočim kolesarjem tudi.

Letno porabim nekaj 100 eur za prevoze in startnine.
Imam pa resda bolj skromno kolo , tako cestno, kot gorsko. 

To je pogled na tematiko iz zornega  kota
enega starejšega amaterja, velikega ljubitelja vrtenja pedalov.

V nedeljo torej Wildon?..ker tam vse štima in je v vseh pogledih definitivno top event.     

Truplo 31.08.2012 06:27
@riso:

Ena neumestna...za Lj. tekaški maraton je treba odšteti - od 1. do 10. oktobra - 70 EUR

:)

... ravno zato sem se definitivno odločil, da ne grem. Kar je preveč, je preveč. Da plačam 70 eur zato, da bom tekel po "opankarjevi" Ljubljani?

Sicer se lahko baje vnaprej plača in je nižje, ampak da bi 60 dni prej plačeval?

macscott 31.08.2012 08:01

Samo vsem organizatorjem v razmislek:

nevede sem se lani pridružil znancem (med kolesarjenjem), ki so se odpravljali v Žužemberk (Trški dnevi), kjer je bil eden krajših maratonov, vendar bolj višinsko naravnan (30km). Dva postanaka (okrepčila, jedača ter predavanja-zanimivo) ter na koncu malica na žlico in pijača in to za celih 5 EU - no, pa mi naj nekdo to razloži - .....maratonov v SLO je pa itak enih par, kjer se meri čas.....ostalo je po občutku!!!!

lopow 31.08.2012 08:13

Potem je še tu BikeRide pohorje, res da ni za cestake, vendar pa je štartnina zastonj, v cilju pa kupiš malico za par € in pijače. Pa kljub temu, da ni štartnine organizator s sponzorji poskrbi za darilno vrečko.

1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI