CE 'easy' runda

Domov > Forum > CE 'easy' runda

CE 'easy' runda

SORTIRAJ PO:
MP 21.10.2014 14:39

Me je @fuego preko privatnega sporočila opomnil, da smo se pogovarjali o bolj tradicionalni 'easy' rundi. Prejšnja tematika pa ne ustreza, ker ima v naslovu datum.

Torej tole naj bo forumska tematika za bolj 'easy' CE rundo - torej nekaj takšnega, kot smo v petek že imeli.

Zaenkrat se bi dogovarjali sproti, lahko pa potem kdaj tudi dorečemo kakšno bolj fiksno progo za čez teden.

@fuego je že predlagal dve trasi:

ridewithgps.com/routes/632000 0

ridewithgps.com/routes/632003 3

lancearmstrong 21.10.2014 14:53

jaz bi kar obe predlagal ,da so nekje v planu med tednom za vikend pa udarimo katero drugo po željah...

fuego 21.10.2014 15:49

Zdej je sicer itak konec sezone ( vsaj med tednom). Tole bo aktualno recimo od maja naprej.
Je pa predlog tak, da bo ena bolj ravninska ( recimo ob petkih) in ena bolj valovita ob sredah, lahko se obnovi tista ˝ponedeljkova˝ na Svetino, Šmohor, Konjiška gora... oz. kak vsaj 5km dolgi klanc.
Je pa ta ideja padla ravno zadnjič na Lisci. V glavnem za začetek  bodo na voljo cca. 4 različne cca. 50km dolge proge. Verjetno 2 ravninski proti Savinjski in 2 bolj valoviti proti vzhodu. Da ne bomo skos Savinjsko gulili.smeh Proge bodo potekale po manj prometnih cestah zaključka pa bosta ali pri Stil baru v Novi vasi ali pa pri gostilni v Prekorjah, kjer majo odličen točen Staropramen.
Morda lahko zaživi tudi ˝ciklokros˝ runda za tiste željnih makadama in potk, tak da tja pa bodo lahk šli tisti , ki majo doma še kak star MTB, s(m)o pa mal prestari, da bi se preganjal po gošah. 

erilen 21.10.2014 19:36
Pozdravljam idejo in se bom vsekakor pogosto pridruzil.
Sem iz prve roke izvedel, da je baje z vami prav prijetno...
max164 21.10.2014 20:11

Tej rundi se pa zagotovo pridružim, da ne bom samo mladince lovil  kul

Bač 21.10.2014 21:23

A bo mogoče še letos,če bo vreme kakšen" proben furen" npr. čez vikend?

fuego 21.10.2014 21:46
@Bach:

A bo mogoče še letos,če bo vreme kakšen" proben furen" npr. čez vikend?

Če bo vreme v soboto suho sigurno pade kaka fura. V katero smer se bo pa šlo bo pa povedal RF, jaz sem svoj bonus že pokuru.smeh Brez skrbi pa bo tras dovolj, tako za tiste , ki mamo radi bolj razgiban teren kot za tiste, ki imajo raje ravnice. Bomo prečesal bližnjo okolico in odkril še kako novo. Do sedaj lahko na pamet rečem, da imamo sigurno ene  5 - 6 50 km prog in pa  cca. 5 daljših od 75km.Ob petkih bo sigurno bolj ravna, da bomo spočiti za daljšo vikend turo.

Gizmo1 21.10.2014 21:48
Družba, lahka predlagamo še kako traso ali bosta prva predloga privzeta...? Bernard, Matjaž, kakšna je kaj ideja okoli časovnega okvirja? Drugače pa ideja že zadnjič podprta, samo plus za kolesarje z našega konca...
fuego 21.10.2014 21:50

Trase ne bojo fiksne, ker potem rata hitro dolgčas. Lahk kiro predlagaš brez problema. Sam mora bit pa vsej kak hupser vmes.smeh
Zdaj kar se časovnega okvirja tiče bi naj bilo okoli 17.30, vendar takrat ko bo že daljši dan, se pravi ko bo svetlo najmanj do 19.30. Med vikendi pa verjetno od začetka okoli 9 ali 10h, poleti pa verjetno ob 8h.

Evo primer dokaj ravne V proge, kolikor je lahko progo proti V sploh nardit ravno.

ridewithgps.com/routes/632313

Bo pa ostala tudi klasična petkova, sploh na začetku sezone. Jaz jo rad vozim kontra sam to ne bi bilo najbolj pametno, ker lahko kje vmes pride do čelnega trka.smeh

TEX 21.10.2014 22:34

Zdaj je pa s to rundo celjska kotlina dobila res raznovrstno ponudbo , za vsakega se nekaj najde.
Lahk potrdim , da je tempo normalen , skoraj uživaški.smeh 

fuego 21.10.2014 22:48

Tex mam v planu tut eno mim znanega kmečkega turizma, kjer se da spit tudi kapljico rujnega.mežik
CELJE NEW FOUND POWER.smeh

RF 22.10.2014 19:27

Kaj čem rečt? Je bilo že vse bistveno povedano. Čeprav se CE rund (do sedaj) nisem udeleževal, pozdravljam našo pobudo z Lisce, da se čimvečkrat takole v nekem normalnem številu družimo. Najbolj verjetno se lahko pridružim ob petkih in čez vikend, vsaj občasno pa tudi ob sredah. Sicer se prilagodim, mi pa najbolj ustreza, da se menjujejo trase, pa magari enkrat v eni smeri drugič obratno. So pa že predstavljene trase čisto ustrezne, če pa ima kdo kake dobre ideje, s katerimi se odkrivajo nove poti, pa vedno pozdravljam takšne "osvežitve".

Prihajajoči vikend bo kljub nižjim temperaturam še primeren za kako furo. Fuego, mogoče tista, ki smo jo že omenjali proti Zrečam in Oplotnici in nazaj na Pletovarje in Dramlje. Lahko do vikenda še zrišem, ampak je prava jesenska z nekaj klančki in po neprometnih poteh. Sobota ali nedelja? Mislim, da vseeno. Mogoče bo v soboto malenkost lepše vreme.

fuego 22.10.2014 21:24

+1 za soboto.

A to misliš čez Kraberk? Ker potem gremo ravno mimo Krošlja, kjer imajo modro Frankinjo.smeh

RF 22.10.2014 22:47
Mislim, da se res reče Kraberk. Opcija je, da greš že v Žičah proti kartuziji in pred podvozom pod avtocesto levo v hrib, ali pa proti Poljčanam in zaviješ desno za Klokočovnik in prideš na isti hrib.
fuego 22.10.2014 22:51

Poznam obe poti, sam drugo opcijo si verjetno mislil v Ločah desno... no sej ni važn. Lepa trasa pa tut precej valovita. A si že šel kdaj na Konjiško? Je tak lušn vzpon, na enem delu kar precej zategne.

MP 23.10.2014 07:50

OK.

Sobota 9.00. Zbor pred Lidlom v Novi vasi.

Pot: Nova vas - Šmartinsko jezero - Vojnik -  Arclin - Zreče.... in potem tako kot pravi RF.

RF 23.10.2014 08:07
@fuego:

Poznam obe poti, sam drugo opcijo si verjetno mislil v Ločah desno... no sej ni važn. Lepa trasa pa tut precej valovita. A si že šel kdaj na Konjiško? Je tak lušn vzpon, na enem delu kar precej zategne.

S specialko še ne, ker je na strani proti Sojeku na mestih slaba cesta in nekaj metrov tudi makedam. Sicer pa iz obeh strani :)

fuego 23.10.2014 09:21
@MP:

OK.

Sobota 9.00. Zbor pred Lidlom v Novi vasi.

Pot: Nova vas - Šmartinsko jezero - Vojnik -  Arclin - Zreče.... in potem tako kot pravi RF.

A ne bomo šli na Vitanje?

RF 23.10.2014 10:09

Bomo. Bom probal do večera dat gor gps sled.

RF 23.10.2014 20:59

Upam, da mi je približno uspelo.

ridewithgps.com/routes/633352 6

Fuego, MP, gre še kdo?

Bembara71 24.10.2014 07:54

Čeprav še ni čas (pred)novoletnih želja, jaz že imam eno, ki se glasi - v letu 2015 se vsaj enkrat udeležiti/preiskusiti na kateri oc CE rund. Upam, da bom imel čez zimo dovolj prilik za pripravo.
Lp, Aleksander

TEX 24.10.2014 09:30
@Bembara71:

Čeprav še ni čas (pred)novoletnih želja, jaz že imam eno, ki se glasi - v letu 2015 se vsaj enkrat udeležiti/preiskusiti na kateri oc CE rund. Upam, da bom imel čez zimo dovolj prilik za pripravo.
Lp, Aleksander

Uf, tvoje želje si preskromno zastavil , to lahka narediš že letos.
V tej rubriki pa sploh , fajna družba je. 

max164 24.10.2014 09:36
@RF:

Fuego, MP, gre še kdo?

Pridem, če bo res na "easy"  kul
Se ne bi rad hladnega lufta preveč "nažrl"  kaže jezik
@Gizmo1 ?

fuego 24.10.2014 10:01

Mi smo navadni rekreativci. Na skupnih vožnjah se ne vozi v rdečih številkah, vedno je pogovorni tempo. Zato pa tut zberemo bolj hribovite predele, ker tam so hitrosti majhne in se da kamot čvekat. 
Vsak si lahko vzame tempo, ki mu paše na vrhu se vedno počaka. Ko sem sam gonil sem vedno prišel bolj zmatran domov kot pa sedaj tak da s takim tempom se da kamot prefurat razdalje 100+. Edino rit trpi, ker je 4 - 5 h na kolesu.smeh

Bembara71: Ti kr prit pogledat pa boš presenečen kako ˝easy˝ se gre.
Max164: Pa sej smo že šli enkrat skupi in si vidu kak je šlo počas. 

Je pa res, da jutri ne bo glih nekih hudih temperatur. V nedeljo zna bit topleje. 

RF 24.10.2014 10:06

Ma ja, pr nas da najhitrejši za pir, to pa noče nben bit. Zato pa gremo počas k mravlje. kaže jezik

max164 24.10.2014 10:17

+1
Ob 9h pri Lidlu pred Sv. Duhom ane.

Bembara71 24.10.2014 10:25

@ fuego Verjamem, da so vse stvari lepše in prijetnejše v družbimežik Sam sem letos več krat srečeval različno velike skupine in me je vedno mikalo občutiti, kako je če se priključiš ''vlaku'', ki je šibal kot ekspresni vlak.
Lp, Aleksander

fuego 24.10.2014 10:41
@Bembara71:

@ fuego Verjamem, da so vse stvari lepše in prijetnejše v družbimežik Sam sem letos več krat srečeval različno velike skupine in me je vedno mikalo občutiti, kako je če se priključiš ''vlaku'', ki je šibal kot ekspresni vlak.
Lp, Aleksander

Pri nas ni ravno ekspresni vlak, to si verjetno videl kako zasedbo iz CE Runde z lokomotivo Gučekom na čelu.  Mi mamo sam diesel-co. smeh

MP 24.10.2014 13:08

:) No, bodimo iskreni. To je res 'easy' runda predvsem v primerjavi s siceršnjima rundama, torej petkovo in predvsem sredino.

Ni pa res, da se vozimo turistično 20km/h.

Razlika glede na obstoječe runde je v tem, da:
1. Tu ne tekmujemo med sabo
2. V hrib se bolj ali manj peljemo skupaj v pogovornem tempu
3. Pod hrib se peljemo z varno hiitrostjo (glede na promet)
4. Po ravnini se vozimo od 30km/h - 40km/h glede na veter ipd.
5. Izbiramo razdalje okoli 100km

Torej čisto turistično tudi ni. Res da se nam to zdi lepo počasi in pogovorno a tako se tudi petkov ene 20 kolesarjem, ki se sicer udeležuejo sredninih zdi pogovorna in počasna!

Torej:
1. Vsem, ki vozijo sredine je pretkova pogovorna, naša je "za popizdit" počasna
2. Vsem ki vozijo petkove je naša pogovorna
3. Vsem, ki se včasih peljejo v mesto in so sposobni voziti do 40km je naša prehitra 

Gizmo1 24.10.2014 13:09
@max164:
@RF:

Fuego, MP, gre še kdo?

Pridem, če bo res na "easy"  kul
Se ne bi rad hladnega lufta preveč "nažrl"  kaže jezik
@Gizmo1 ?

Ja Max, tudi jzt ne bi rad megle in vlage zjutraj "žrl", škoda, da ne greste v nedeljo, ko bo topleje. Ni dolgo, kar je šla pljučnica mimo. Mogoče bom kasneje čez dan eno petkovo ruknil, če me prime pa mogoče tudi pridem, čeprav je družba spet neke klančke nabila smeh. Še lahka najdete bolj klančkasto rundokaže jezik.

1 2 3 ... 64
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI