St.Tropez v septembru

Domov > Forum > St.Tropez v septembru

St.Tropez v septembru

SORTIRAJ PO:
Maratonac 09.07.2017 20:37

Evo , čas planiranja dopustov je pred nami , pa da vas spomnim na tole kolesarjenje , kajti ko boste enkrat prevozili tole relacijo , na drugačen način sploh več ne boste želeli letovati !

Štart je pa v četrtek 14.09. z vlakom do Genove . Povratek v soboto ali nedeljo 23. ali 24. 09.

Mesta katera si bomo ogledali : Padova , Verona, Pesceria in Desenzano lago di Garda , Genova , Savona, San Remo 2 dni , Ventimiglia , Monton, Monte Carlo, Nica, Cannes , Frejus , Port Grimould 2dni , St.Tropez 1 dan .

Za prevoz , kamp in  hrano  boste porabili ~350 na osebo , dolžina kolesarjenja od 640-800km km, skupna pot pa 2000 km.

SODROVC 09.07.2017 21:33

Genova-Ventimiglia-Genova sem že prekolesaril, v enem dnevu. V času, ko so bile pomaranče zrele. Lepi kraji, lepe kolesarske steze. Ti samo dobro treniraj, da boš v formi in da boš lahko še kaj povedal na ogledih mesta. mežik

Maratonac 10.07.2017 15:04

Ti si že zraven . Ponudba velja za ostale , ki želijo vsaj enkrat v življenju videti Ligurijsko in Azurno obalo,  Gardo , Verono in Padovo ! Bolje jo ne bodo spoznali kot počasi s kolesom in to z vodičem , ki je dal vse to že 2x skozi ! Tko je dobr , da grem še tretjič , morda tudi zadnjič .

Če pa kaj vmes prife , gremo pa v Knin , voda je končno urejena !

Maratonac 31.07.2017 16:58

A bova šla sama

march76 09.08.2017 12:13

Tole pa dobro zgleda...S kakšnimi kolesi bosta kolesarila?

Jan999 11.08.2017 09:17
Kako je s prevozom kolesa na vlaku? Kolo je v posebnem vagonu ali na hodniku?
SODROVC 11.08.2017 15:40
@march76:

Tole pa dobro zgleda...S kakšnimi kolesi bosta kolesarila?

Jaz z jekleno specjalko. No, morda z jeklenim mtb kolesom, odvisno od količine prtljage. 
@Jan999: počakaj na odgovor Maratonca, on je vodja in vodič izleta. Izleta, ja, nobene sile in forsiranja v klance ipd. 

Maratonac 11.08.2017 21:51

Kolo je v istem vagonu , prvemu ali zadnjemu, mi pa sedimo do prostora s kolesi , tako da imaš stalno kolo in prtljago na očesu . Je pa tudi tako zavezano in s bisagami težko , da ga morata dva z vlaka gor in dol dajati. Jaz grem z dirkalcem Rog Maratonom ženskim predelanim na 3x8 in kolesi z dirkalca 23mm in 36 špriklami . Moja obtežitev bo  bruto 135kg. Vlak pride od TS do GE in nazaj 93€. Ture ob obali do St. Tropeza je  310km se pravi 620km nazaj do GE . Ob celotni turi gre železnica v slučaju okvare ali dežja . S kolesi naredimo tudi 22km ob Gardi in pa Verono ter če bo vreme še Padova - Benetke 50km  Za hrano in spanje šotor vse skupaj 6 nočitev 13€  potrebuješ 250€ in če hočeš tudi več,  odvistno od tvojih potreb za vse dni . Cena šotora je za 2 osebi , zmanjšaš si jo če pridobiš še enega kamerada.

Taborenje 1 dan v Ventimiliji, 2 dni v Port Grimauldu , 2 dni v San Remu in mogoće še 1 dan na Gardi .Podnevi kopanje , vožnja zvečer,  ponoći in zjutraj . Zaspani spijo vmes na klopcah , ve se kje , jaz pa čuvam vas in kolesa.  Ni nobenih omembe vrednih klancev , kajti jaz sem letos brez vsakršnjega treninga. Če ti bo pa prepočasi  , greš pa po navodilih naprej in počakaš na plaži . Vse poznano sem že 2x prepeljal , tako da ni lutanja.

Oglej si poročilo iz 2014 leta , da boš videl kako zgleda . Pa ne bi jaz šel že tretjič , če ne bi bilo super !

www.bicikel.com/forum/45831/s t_tropez_v_septembru_2014.htm l

 

Maratonac 03.10.2017 01:52

Hebi ga , nekomu se je na polovici mudilo domov , pa se je obrnil in odšel nazaj . Sem mislil , da me bo dodana druga polovica šotora ovirala in se mi zna sesuti zadnje kolo- masa 140kg -, pa se ni . Sam v Aygaju sem plačal mojstru 10 € za postavljanje šotora , ker si ga sam , zaradi možnih krčev v nogah nisem upal . Važno je , da na poti ni bilo dežja , razen ko sem se moral vrniti nazaj 40km in sva vedrila v Monte Carlu v cerkvi , kolo in jaz 2 uri ! Dober da me ni sekretar vidu , kako se križam , 2x ,me bi takoj iz Partije fliknel ! Jebenti tud pokleknu sem 2x , sam ne radi sebe ampak zaradi bicikelna , da naju ne vržejo ven in se mi bicikel  ne prehladi na dežju al pa še hujš , da ne dobi pljučnice !

Bilo pa je narobe samo to , da se je ozračje  zaradi silnega deževja prejšnjih dni , tako ohladilo , da za kopanje nisem imel veselja , čeprav je bilo vreme čudovito !Definitivno  pa ima  Azurna obala bolj modro morje kot Hrvaška. Ne modro ampak v daljavi vijoličasto !

No in še četrtič bom šel ob istem terminu  v petek 14. 09. 2018.  Prostora je še za eno osebo , kakor tudi bisage , blazina in spalka .

thunder_road 03.10.2017 18:07

Če je kakšna slika, se bralci te teme priporočamo (ker bere se zanimivo).

SODROVC 04.10.2017 19:41
@thunder_road:

Če je kakšna slika, se bralci te teme priporočamo (ker bere se zanimivo).

Je preveč dela z nalaganjem na strežnik in nato še na forum. Sem pa dal na FB, morda si tam kaj ogledaš.
Oja, zanimivo je pa bilo, to pa res. V glavnem, če se že gre tja, potem je fajn, če ni kakšnega norenja. No, v klance ga ni bilo, sem pa imel delo po ravnem ali pa navzdol, da sem ga ulovil (navzdol obvlada vožnjo, po ravnem je hiter, navzgor uživaško, vsaj ve, da se pelje v klanec ;) ) Sem se ustavljal in fotkal, pol pa gasa, ker nikoli nisem prav vedel, če ne bo kje kam skrenil. 
In glej ti vraga, pred časom je pisal, kako se je vozil v enosmerne, pa še kakšno fotko je dal za pogledat. In tako je šlo tudi letos. Meni je bilo to (skoraj) za znoret, sploh, ko je to delal v krožiščih. Notr vedno po levi, po bližnici. presenečen   Ampak nihče pa ni trobil. 
Imela sva vaje v postavljanju in zlaganju šotora in mislim, da je bil pri tabornikih že davno tega. Šotor res hud, ampak navodila so se nekam izgubila. No, ja, jaz sem bil na montažah bolj zahtevnih objektov, pa sva ga postavila u nulo, kot se reče. 
V glavem, Maratonac ima izkušnje s popotovanji in marsikaj naredi že skoraj nevede. Pa spomin ima boljši, kot pa moj PC. :)

Vreme je bilo še kar, lahko pa bi bilo malo bolj sončno in bolj toplo. No, zadnji dan je bil prekrasen! Pa vseno hladen. Folk v jaknah, bundah, večina v zimskih cunjah. Tudi v Trstu. Jaz pa v kratkem poletnem dresu. So me mal čudn gledal, ampak kaj čmo, mi smo doma na drugi strani Krasa.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI