Lepa
Čeprav je zame tisti ki bo vozil prtljago 3 tedne poleg kolesarjev vsekakor bolj »ubrisan« kot tisti ki se odpravi kolesarit do severozahoda Španije.
@DarkoTorkar: Tisti, ki bi 3 tedne vozil prtljago, bi bil res ubrisan. Vendar ga v tej zgodbi ne bo. Iščeva nekoga, ki bi 3 tedne kolesaril, prtljago pa vozil le, ko bi rabil malo premora...
Sej se mi malo dozdeva, ampak vseeno. (recimi, da se boste izmenjevali z vožnjo vozila). Malo več razlage, prosim. ;)
Če imata potovalni kolesi, potem je v tem terminu dovolj imeti na vsaki strani zadaj potovalno torbo, Camino ni ravno mišljen kot all inclusive paket;).
Uživajta.
Kakšno družbo iščeta? Kakšno pot si želita? Mogoče je fino, da napišeš, kakšna so vajina pričakovanja in cilji, da najdeta pravega človeka. Nameravata iti po francoski poti? Kdaj? (Vsaj mesec.) Francoska pot je vedno bolj obljudena tako s peš popotniki kot s kolesarji, sploh poleti. Severna recimo je malo bolj razgibana, več vzponov in bi znala biti bolj zanimiva. A znova: kaj pričakujeta?
Veliko ljudi Camino prehodi z nahrbtnikom na hrbtu v 25-30 dneh (cca 30 km na dan). Tako da se mi 21 dni s kolesom ne zdi prehud cilj. S 50 km na dan lahko naredita v 14 dneh, če vama gre za dosežek/hitrost. Prtljago je treba pač omejiti na 7-9kg recimo. Saj so albergi in druga počivališča, še koga na poti srečata in si malo izmenjate življenjske potrebščine. Če hočeta spati v šotoru, je to spet drug cilj in drugačna pot, a saj zdaj so šotori za dva tudi že zelo lahki.
Malo smetenja: Osebno to vidim kot pot spoznavanja sebe, predelovanja česarkoli že, pogovora s sabo, meditacije ali utrjevanja partnerskih vezi. Jaz se je lotim enkrat, upam, a raje peš.
DarkoTorkar ima napisano, da nameravata z ženo kolesariti od doma (Ljubljana) do Camina, torej cca. 2.500 km. Ne bosta tri tedne kolesarila le po Jakobovi poti.
Huh pardon se posipam s pepelom.
En predlog. Jaz sem šel lansko leto iz Santiaga de Compostela po S strani Europe do Amstrdama in nato v Slo čez Nemčijo. Bilo je 3400 km v 26 dni. To pišem zato ker se mi zdi finančno, organizacijsko in gledano iz strani doživetja veliko bolje iti z letalom do santiaga in nato s kolesi brez spremljevalnega vozila v Slo. Imel sem 30kg prtljage ki ni delala težav ker se po nekaj km enostavno noge navadijo. Bil sem sam, vidva szta dva in si lahko prtljago razporedita. Če vaju predlog zanima mi lahko pišeta na zs in vama dam napotke. Mislim če bi se vračala po sredini Francije po najbližji poti imata za povratek 3 tedne več kot dolj časa.
@gampo:En predlog. Jaz sem šel lansko leto iz Santiaga de Compostela po S strani Europe do Amstrdama in nato v Slo čez Nemčijo. Bilo je 3400 km v 26 dni. To pišem zato ker se mi zdi finančno, organizacijsko in gledano iz strani doživetja veliko bolje iti z letalom do santiaga in nato s kolesi brez spremljevalnega vozila v Slo. Imel sem 30kg prtljage ki ni delala težav ker se po nekaj km enostavno noge navadijo. Bil sem sam, vidva szta dva in si lahko prtljago razporedita. Če vaju predlog zanima mi lahko pišeta na zs in vama dam napotke. Mislim če bi se vračala po sredini Francije po najbližji poti imata za povratek 3 tedne več kot dolj časa.
Uuu lepa. In to solo!! Vsaka čast.
Povprečno 130 km na dan. Lepo!! Kok si bil pa kej pripravljen pred odhodom? Hočem vprašat kok km mora človek prej narediti, da se na tak podvig pripravi?
Ni potrebno biti v vrhunski kondiciji. Navajenm moraš biti celodnevnega kolesarjenja. Hitrost ni pomembna. Fajn je če imaš nek plan katerega se držiš saj je to za psiho zelo pomembno. Najpomebneje je da si navajen sedeža. Kar se kondicije tiče je jaz nisem imel skoraj nič. Zakaj? Tisto leto sem presedal iz klasičnega bicikla na ležeč tricikel. Delajo povsem druge mišice in zato sem imel sprva probleme. Pred potovanjem sem šel na 600km dolgo pot s kolesom seveda da se ga navadim. Nato sem vozil še malo po domačem kraju in to je to. S Španije je zelo gorat tako da sem delal manj km dnevno. Po prvi krizi z mlečno kislino, po cca 1 tednu sem takoj čutil da postajajo noge močne.Vedno se držim načela da je treba na začetku poti paziti kako močno pritiskamo na pedala. Sam raje povečam kadenco in s tem razbremenim mišice in sklepe. Za začetku sem imel malo krizo saj sem vlekel cca 30 kg Prtljage na prikolici in 28 kg kolo. Vse preveč SE LJUDJE BOJIJO TAKŠNEGA POTOVANJA IN NE VEM ZAKAJ. Je poceni, odneseš največ, Prevozno sredstvo imaš vedno blizu pa še fit si. Čar potovanja s kolesom ni dosežen cilj ampak pot! Če kdorkoli potrebuje nasvete naj piše mu z veseljem pomagam.
Dobro razmišljaš. Je pa tako pot potrebna prihična trdnost. Koliko je dobrih kolesarjev, pa si ne upajo niti na 300 km-sko pot. To, kar si naredil ti, je za marsikoga nedosegljivo. Ker bi bili odvisni res le od sebe samega. In to psihično zdržati... tu odpovejo. Škoda...
Mislim da je tukaj problem samo razvajenost. Preko mojih potovanj (ni jih bilo veliko) sem ugotovil da nekdo ki je nekaj dni preživel v hotelu in odšel na kakšen izlet, muzej še ne more govoriti da deželo pozna. Sam muzejev in podobnih reči ne obiskujem kadar sem na kolesarskem potovanju. Kakšno mesto si že ogledam. To še moja ružina ne razume. Ne da se mi odgovarjat vedno zakaj nisem šel tja in to pogledati... Odgovorim zato ker se mi ni dalo in ker takrat počnem kar me je volja, ker se počutim svobodnega. Tukaj so logistični problemi, saj kolesa pač ne pustim samega pod nobenim pogojem. Dežela so ljudje, pokrajina, odnosi. Šele ko si odvisen od drugih ljudi izveš kakšna je država oz območje kjer se nahajaš. Sam koristim gostoljubje da lahko kampiram na dvorišču pri ljudeh ( kmetije, večja posestva itd.). Vedno gledam da za vse kar prosim, prosim izven mesta, ker bom to zagotovo dobil. Ničkolikokrat se mi je zgodilo da sem prišel prositi za 2m2 za postavitev šotora, dobil pa sem sobo, zajtrk večerjo in kar najbolj cenim, prijetno družbo. Ni me sram prositi za nekaj kar potrebujem oz ne morem kupiti. Niti se ne obremenjujem kaj bodo rekli drugi. Ker je bilo pasje vroče sem tudi že čez veliko mesto vozil v zeloooo kratkih hlačah brez majice. Pa kaj naj gleda kdor hoče mislim si zdaj sem tukaj in hitro nebom.Največ kar na takem potovanju pridobiš je trdnost in zagotovo sam sebe bolj spoznaš in veš kje so tvoje meje. Postaneš ponižen, zaveš se svoje majhnosti. V slo je preveč egoistov in napihjencev. Sploh mladih ljudi. Taki največkrat niso sposobni oditi niti za vikend nekam sami.
@gampo ali imaš kje zapisan potopis, bi bilo zanimivo prebrat kaj vse si doživljal.
Potopis se piše. Glede tega sem malo len. Ima kdo kakšno idejo kam ga lahko objavim? Darko ravno prodajam trenutno najboljšo kolesarsko prikolico na svetu, ker je ne rabim več. Model je radical design ciclone. Če te zanima ali kogarkoli drugega naj sporoči. Za ceno se bomo že dogovorili.
@gampo:@gampoPotopis se piše. Glede tega sem malo len. Ima kdo kakšno idejo kam ga lahko objavim? Darko ravno prodajam trenutno najboljšo kolesarsko prikolico na svetu, ker je ne rabim več. Model je radical design ciclone. Če te zanima ali kogarkoli drugega naj sporoči. Za ceno se bomo že dogovorili.
Odvisno od terena. Prvih nekaj dni sem imel zelo gorato približno 1200 višinskih metrov vsak dan in sem delal od 80m do 110km. Zadnji in predzadnji dan sem naredil 250 km. Koliko km delaš dnevno je popolnoma nepomembno. Vse je odvisno od volje in seveda od časa ki ga imaš. Včasih se mi ni dalo vozit in sem se raje odločil a ogled nekega mesta. Tisti dan sem prevozil 40km.
V prihodnjem letu (julij-avgust) načrtujeva z ženo nekoliko posebno pustolovščino: s kolesom v Camino in sicer od doma v Ljubljani. Posebno zato, ker imava na voljo cca 3 tedne (morda kakšen dan več), razdalje pa so velike. Da bi šlo lažje, si nameravava pomagati s spremljevalnim vozilom, ki bi naju rešilo bremen prtljage. Vesela bi bila, če bi nama uspelo dobiti družbo in s tem tudi pomoč pri premagovanju kilometrov.