Kolesarjenje po Avstriji

Domov > Forum > Kolesarjenje po Avstriji

Kolesarjenje po Avstriji

SORTIRAJ PO:
Scottman1 22.06.2018 06:43

Pozdravljeni!

Ali ima kdo kaj izkušenj z večdnevnim kolesarjenjem po Avstriji? Kako je s prenočišči? Se da sproti najti sobe s shrambo za kolo? Za vse informacije se vam že v naprej zahvaljujem. 

EasyMucy 22.06.2018 07:28

Pri njih je vse bolj ali manj Verboten. Pri Beljaku, na jugozahodni strani mesta, kar blizu centra, sem našel en kamp, ki je bil prazen celo v času bajkerskega srečanja na Baškem jezeru. www.campinggerli.at Če kaj pomaga... In ne, ni govora, da bi govorili slovensko. Sicer so pa Avstrijci dragi kot pes in mogoče ti bo lažje, če boš malo vnaprej splaniral prenočevanja in poskusil srečo s kakim airbnb...

Žalostno je vozit po Koroškem. V eni vasi sem se ustavil, pa se je nek ata zapičil v moje kolo, pa spraševal, pa sem mu odgovarjal, kolikor sem dobro nemško mogel, "jaja, ih hab dizes bajk zelbst gemaht", po ene 20 minutah pa je vendarle z veliko muke izgovoril dve, tri slovenske besede, čez še 20 minut pa sva že govorila slovensko. Je bil Slovenec, samo nikogar ni imel, niti v lastni družini ne, ki bi se spustil na vindišarski nivo in govoril z njim v rodnem jeziku... Bilo mu je res hudo, ko sem odhajal. Meni je strlo srce, stari, na jok mi je šlo... :(

piki7 22.06.2018 08:02

Moje izkušnje so čisto drugačne...

Avstrijci se vejo iti turizma, tako pozimi kot poleti! Informacija, da ima Koroška več turistov poleti, kot pozimi (pa so kao smučarska dežela!), pove nekaj o tem. Kolesarske proge so odlično označene, kultura voznikov avtomobilov na visokem nivoju, ponudba (hrana, pijača) tudi... Res je, da je Avstrija malce dražja, saj je njihov BDP in standard precej nad nami.

Prenočišč je ogromno, je pa jih dobro rezervirati vnaprej in tako imeti možnost poiskati kako cenejšo varianto. Nam so večinoma povsod ponudili hrambo koles, če pa je slučajno ni bilo, smo kolesa pustili pri recepciji, oz. bi jih v naslabšem primeru odnesli v sobe...

piki7 22.06.2018 08:02

Moje izkušnje so čisto drugačne...

Avstrijci se vejo iti turizma, tako pozimi kot poleti! Informacija, da ima Koroška več turistov poleti, kot pozimi (pa so kao smučarska dežela!), pove nekaj o tem. Kolesarske proge so odlično označene, kultura voznikov avtomobilov na visokem nivoju, ponudba (hrana, pijača) tudi... Res je, da je Avstrija malce dražja, saj je njihov BDP in standard precej nad nami.

Prenočišč je ogromno, je pa jih dobro rezervirati vnaprej in tako imeti možnost poiskati kako cenejšo varianto. Nam so večinoma povsod ponudili hrambo koles, če pa je slučajno ni bilo, smo kolesa pustili pri recepciji, oz. bi jih v naslabšem primeru odnesli v sobe...

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI