Balaton on bike 14-15.09.2019

Domov > Forum > Balaton on bike 14-15.09.2019

Balaton on bike 14-15.09.2019

SORTIRAJ PO:
franklin 02.09.2019 13:57

 

Facebook event


Sprejemamo prijave! 
Dvodnevna kolesarska tura okoli Balatona, 14-15 september 2019.
Zainteresirane kolesarje naprošamo, da zaradi izjemnega zanimanja, čimprej vplačajo stroške kolesarske ture na račun TD Palinka in sicer:

TRR odprt pr NLB: Št računa: SI 0234 2026 3011 420
Namen: Balaton 2019
Znesek 65 eur


V ta znesek je vključeno vodenje in prevoz oseb ter koles na relaciji Lendava- Kezthely in nazaj.Prenočišče z večerjo in zajtrkom v kraju Zamardi. Pozor! Število kolesarjev s kolesi, ki jim lahko ponudimo organizirani prevoz je omejen. Sprejmemo 20 kolesarjev!
Velja pravilo, prvi pride, prvi melje!


Za tiste, ki bi želeli uporabiti lasten prevoz do Kesztelya in nazaj domov in se udeležiti vodene ture, lahko ponudimo tudi to možnost. V tem primeru si sami priskrbijo še prenočišče in prehrano. Cena tega vodenja je 20 evrov, ki se tudi nakaže na TRR TD Palinka.

Zbiranje udeležencev je v soboto 14. septembra med 5.40 in 5.55 pred kolesarskim centrom Murania v Čentibi. Za turo so primerna le gorska ali treking kolesa!


Start ob 6. uri s kombiji. Kolesa naložimo na prikolico za prevoz koles. Vožnja s kombiji do Keszthelya od koder nadaljujemo s kolesi v smer: Gyenesdias-Vonyarcvashegy-Balatongyorok-Balatonederics-Szigliget-Badacsony-Badacsonytomaj-BadacsonyorsAbrahamhegy-Revfulop-Balatonszepezd-Zanka-Balatonakali-Balatonudvari-Orvenyes-Aszofo-Tihany.
Kosilo, ki ni vključeno v navedeno ceno opravimo v Badacsonyu ali kje v bližini po dogovoru, v trajanju ene ure. Možnost kopanja v Blatnem jezeru. Imamo 3 vodnike, ki lahko vodijo po tri skupine, v katere se formiramo glede na pripravljenost. Predvideni so še krajši postanki za okrepčilo in počitek, ki so stvar dogovora na licu mesta.

Do Tihanya je 63 kilometrov.
V Tihanyu se lahko kolesarji, ki ne bi želeli voziti celotno turo vkrcajo na trajekt s katerim se odpeljejo na južno stran, 
v kraj Szantod, od koder se odpeljejo do bližnjega Zamardija, ki bo cilj prvega dne. Cena prevoza na osebo in kolesa s trajektom je okoli 3 evre, ki je lasten strošek.

Ostali vozimo naprej do krajev Balatonfured-Csopak-Paloznak-Lovas-Balatonalmadi-Balatonfuzfo-Balatonkenese-Balatonkaratya-Balatonaliga-Balatonvilagos-Sosto-Balatonszabadi-Siofok-Balatonszeplak- Zamardi, kjer 
imamo rezervirano prenočišče z večerjo in zajtrkom za naslednjo jutro. Po zajtrku se odpravita obe skupini iz Zamardija naprej proti Szantod u in naprej Balatonfoldvar-Balatonszarszo-Balatonoszod-Balatonszemes-Balatonlele-Balatonboglar-Fonyod-Balatonfenyves-Balatonmariafurdo-Balatonkeresztur-Balatonbereny-Fenekpuszta in Kesztelya, kjer nas bodo čakali kombiji za prevoz do Lendave.

Pomebno! TD Palinka ne odgovarja za morebitne poškodbe ali nezgodne kolesarjev na turi. Vsak kolesar skrbi za lastno varnost z varno vožnjo in s tem tudi za varnost ostalih udeležence v prometu. Kolesa in oprema morajo biti tehnično brezhibna. Vsak kolesar naj poskrbi za rezevno zračnico ali set za krpanje zračnic. Za večje okvare so vdolž poti na voljo številni kolesarki servisi. Prav tako je na kolesarskih stezah veliko kolesarjem prijaznih lokalov, kjer se lahko okrepčamo.


BLATNO JEZERO 
Madžarsko morje, Blatno jezero, je največje jezero v Srednji Evropi. Če gre verjeti romantičnim legendam, so na območju Blatnega jezera nekoč živeli zaljubljeni in dobrohotni velikani ter zlobne vile. Iz njihove ljubezni, bolečine in jeze se je rodilo divje, a mirno jezero s prijetno temperaturo, ugodnim podnebjem in raznoliko pokrajino, ki ga obdaja.
Zelo priljubljeno in obiskano območje ima več kot 200 kilometrov dolgo obalo, na kateri 2000 ur na leto sije sonce. Ker se voda poleti segreje tudi do 26 °C, je zelo razvit kopališki turizem. Priljubljeni so tudi ribolov in jadranje, kolesarjenje ter zdravilišča in termalni vrelci blizu jezera.
franklin 02.09.2019 14:10

Par fotk za motivacijo