Bače . Jedvovca . Celovec . Jezersko . Ljubljana: 180 km

Domov > Forum > Bače . Jedvovca . Celovec . Jezersko . Ljubljana: 180 km

Bače . Jedvovca . Celovec . Jezersko . Ljubljana: 180 km

SORTIRAJ PO:
RobertMihelcic 21.09.2020 13:37
Avstrijska Koroška ~ Gorenjska:
Bače . Jedvovca . Celovec . Jezersko . Ljubljana

5. - 6. september 2020 (2 dni)

Udeleženca: Robi (oči od sina) in Aleks (sin od očija)

Dobro jutro
. Odpravljava se na hitro meddržavno turo.

F
__k, spet bo treba kolesariti. 

V preteklih letih sva avstrijsko Koroško v več etapah prekolesarila skoraj že v celoti. In še vedno se rada voziva skozi te kraje. 

Tokrat sva izbrala pot, ki pa je še nisva zvozila (skupaj) kot na primer poti preko Jedvovce.

Stolp je najvišji razgledni stolp iz lesa na svetu.

Wörthersee
. Slovenci jezero imenujemo po kraju Vrba, Nemci pa po kraju Otok (Wörth oz. Werd je staronemška beseda za otok).

Za spust v dolino sva izbrala virusno najmanj tvegano pot. 3-dimenzionalna medsebojna razdalja je bila maksimalno zagotovljena.  

Ali je v Celovcu še kaj odprtega? A v Parizu še kdo da?

Ta trgovina nama bo nekaj še dala, a ogromne fasonge nimava kam shraniti. 

Koroška ima razvejano kolesarsko mrežo, tako razvejano, da jim vsega prirastka ne uspe sproti urediti. 

Osamljeni topli vodi sem se po selfiranju takoj pridružil. 

Prijazni 4-nožni sosed nama je ves čas ponujal pomoč, medtem pa nama je še bolj prijazna 2-nožna soseda skuhala kavo. 

Ne rabiva vedno voziti po ločeni kolesarski stezi. Tudi s široko začrtanim obcestnim pasom sva zadovoljna. 

Francozi so že pred leti izdelovali avtomobile iz naravnih materialov. 

S poživljajočo vodo sva se namočila in napojila. 

Gonilne verižnike zamenjala z manjšimi. 

In se lahkotno v breg zapodila. Naslednjič zamenjava še zadnje zobnike in ne bo več potrebno vrteti. 

Her mit die Corona-Papiere! 

Dolina je dobila ime po velikem ledeniškem jezeru, ki je (žal) leta 1348 pričelo odtekati. 

Jezero je moralo biti res ogromno, da se še do danes ni popolnoma izpraznilo. 

Znamenje? Da, čez uro se je tu razdivjalo neurje. 

Z Jezerskega sva suha zdrvela domov v zgolj dobrih 2 urah. 
Najinemu potovalnemu arhivu sva tako dodala še eno, tokrat kratko, a prijetno potovanje.

Vabljeni še k ogledu ostalih dosedanjih tur: www.Mihelcic.si

krisb 22.09.2020 06:29

Bravo, bravo in še enkrat bravo.

Bitcoin 22.09.2020 07:07

Neprecenljivi trenutki za otroka, čimveč lepih tur še naprej.

wavemaker 22.09.2020 11:25

krasno!

Maratonac 31.12.2020 00:11

Prevozil  LJ -Trbiž - Beljak - Celovec-  Jezersko-LJ 305 km 3000vm od 6h - 23 h  Prišel v temi na vrh Jezerskega in samo beli bliskavici , ki je vsako drugo sekundo osvetljevala sredinsko črto , sem se privlekel do Predvora ! Sploh nisem mislil narediti toliko km , ker sem v Trbižu rekel sam sebi , zakaj bi šel nazaj po isti poti  in računal , da je iz Trbiža v LJ preko Avstrije  isto km kod iz LJ v Trbiž . Vse je bilo super , samo na Avstrijskih črpalkah nimajo šlauhov  z vodo  tako , da je prhanje poleti nemogoče , kakor tudi samo polnjenje vodnega bidona . Kar se tiče prenosov  imaš spredaj verjetno 24 34 44 in bi prej rekel,  da rabiš prej večjega 48 zob  , da ti ni treba delat toliko obratov . Jaz sem zamenjal na polnovzmetenem z večjo triplo 48 zob  , da mi ni treba tolk vrtet .

Še en nasvet velja za vse : Če ste sami , kolo v trgovino do blagajne , v velikih marketih do omaric garderobe in  zakleniti  okvir  za nekaj fiksnega  . Tukaj sta naredila napako , ker sta oba bila v trgovini  namesto ,da je  eden vahtal kolesa ! Pa še nekaj . Jaz grem manj otovorjen za 10 dni v Francijo . Pred vožnjo pregledaš detaljne vremenske napovedi in ne vlečeš seboj deževne garderobe . Bila je pa tudi meni enkratna izkušnja ! Vzpon na Sedlo  je z A strani višje za ~ 300vm 

SODROVC 31.12.2020 09:06

Z 44-11 se da po ravnem kar hitro peljati, sploh, če je gor še prtljaga. Z malo prtljage je pa res tako, da če je malo navzdol, da je potrebno hitro vrteti pedala. Še največji problem je zaviranje pri velikih hitrostih, velika teža doprinese, da se začne celo kolo tresti. Jaz zato za popotovanja najraje vozim Cr-Mo mtb okvirje/kolesa.