BALATON on Bike 9.9.-11.9.2022

Domov > Forum > BALATON on Bike 9.9.-11.9.2022

BALATON on Bike 9.9.-11.9.2022

SORTIRAJ PO:
franklin 09.08.2022 10:50

 Vabljeni na (letos že drugo) trodnevno rekreativno kolesarjenje okoli Balatona. Balaton je največje sladkovodno jezero v Evropi. Okoli jezera je urejena kolesarska steza, ki poteka ob jezeru in skozi turistična naselja. Kolesarili bomo v rekreativnem tempu in sproščeni družbi. Na turi bomo uživali ob lokalni kulinariki, vinih in panoramskih ogledih. Primerno za gorska, gravel ali treking kolesa.

Prvi dan—80 km: Keszthely-vinska cesta Badacsony-Tihany trajekt-Zamárdi

Drugi dan—80 km: Zamárdi-Siófok-Balatonfured-Tihany trajekt-Zamárdi

Tretji dan—70 km: Zamárdi-Fonyod-Keszthely

Število prijav je omejeno na 14 udeležencev.

Ceno sporočimo kmalu. Organizacija zajema: turistično vodenje, prevoz kolesarjev, koles in prtljage od Čentibe do Balatona in nazaj, 2x polpenzion v Zamardiju (bogata večerje in zajtrk), prevoze z trajektom, turistično takso. Udeleženci soglašajo z pravili sodelovanja na turah TD Palinka.  

Več informacij & prijava: lendavaonline@gmail.com      V a b l j e n i !

 





franklin 09.08.2022 10:53

Zbiranje udeležencev je v petek 9. septembra ob 06:00 pred kolesarskim centrom Murania v Čentibi, na naslovu: Lendavska cesta 19.
https://www.google.com/.../data=!3m1!4b1!4m5!3m4...
Prvi dan:
https://www.alltrails.com/explore/map/balaton_plan-ll1dan...
Spremljevalnega vozila ni! Vsak kolesar je odgovoren za lastno varnost, kakor za varnost ostalih udeležencev v prometu in je dolžan spoštovati prometne predpise. Skoraj celoten del ture vozimo po kolesarskih stezah. Za morebitne nesreče ali poškodbe kolesarjev organizator ne prevzema nobene odgovornosti. S prijavo na kolesarsko turo se smatra, da je vsak udeleženec seznanjen s pogoji in se z njimi strinja.
Za turo so primerna gorska, gravel ali treking kolesa, specijalke na lastno odgovornost. Start v soboto 9. septembra po šesti uri s kombiji in enim osebnim vozilom (odvisno od prijav). Kolesa predhodno naložimo na prikolico za prevoz koles. Vožnja s kombiji na avtocesti od Lendave do Keszthelya, čas vožnje cca 1h. Iz Keszthelya pričnemo s kolesarjenjem od koder nadaljujemo v smeri Tihanya. Prtljago pustimo v enem od vozil, saj nam jo dostavijo do našega prenočišča. S sabo vzamemo samo kar lahko peljemo na kolesu.
Kosilo, ki ni vključeno v navedeno ceno, opravimo v Badacsonyu ali kje v bližini. Če bodo temperature dovoljevale je možnost kopanja v Blatnem jezeru. Imamo 3 vodnike, ki lahko vodijo po tri skupine, v katere se formiramo glede na pripravljenost. Predvidenih je več postankov za okrepčilo in počitek, ki so stvar dogovora na licu mesta.
V Tihanyu se vkrcamo na trajekt, s katerim se odpeljemo na južno stran, vožnja traja 8 minut,
v kraj Szantod, od koder se s kolesi odpeljejmo do bližnjega Zamardija, kjer bomo prenočevali in bo cilj prvega dne.
Sledi večerja in večerni party ob bazenu.
Drugi dan: https://www.alltrails.com/.../balaton_tdp_day2_15-9-2019...
Po zajtrku se odpravimo v smeri Siofok do Tihanya. Kolesarimo v turističnem tempu, ustavljamo se za osvežitve, fotografiranje in panoramske oglede. Kosilo, ki ni zajeto v ceno opravimo v enem od lokalov ob kolesarskih stezah. Proti koncu se
v Tihanyu vkrcamo na trajekt, s katerim se odpeljemo na južno stran.
v kraj Szantod, od koder se s kolesi odpeljejmo do bližnjega Zamardija, kjer bomo prenočili in bo cilj drugega dne.
Tretji dan:
https://www.alltrails.com/explore/map/balaton_plan-ll3dan...
Po zajtrku se odpravimo iz Zamardija proti Keszthelyu, prtljago pustimo pri apartmajih, saj nam jo dostavijo do Lendave. Vmes uživamo naš tretji dan ture, večina trase poteka ob počitniških apartmajih in v bližini Blatnega jezera. Tudi tretji dan opravimo kosilo nekje na poti. V Keszthelyu, predvidoma okrog 18. ure nas bodo čakali kombiji za prevoz do Lendave.
Ob kolesarkih stezah se razprostira veliko okrepčevalnic, v katerih sprejemajo plačilne kartice, zato predlagamo, da razen nekaj papirnatih evrov, (v slučaju, da kjer ne bi imeli možnost kartičnega plačila), gotovine ne potrebujete.

Za morebitna dodatna vprašanja pišite na: lendavaonline@gmail.com

franklin 09.08.2022 10:57


franklin 10.08.2022 10:44

Cena: 250,00 /osebo. Možnost doplačila za enoposteljno sobo. Organizacija zajema: turistično vodenje, prevoz kolesarjev, koles in prtljage od Čentibe do Balatona in nazaj, 2x polpenzion v Zamardiju (bogate večerje in zajtrki), vse prevoze z trajektom, turistično takso. Udeleženci soglašajo z pravili sodelovanja na turah TD Palinka.  

Plačilo do 01.09.2022 na TRR: SI56-0234-2026-3011-420 / Namen: BALATON 2022

Več informacij & prijava: lendavaonline@gmail.com  / gsm: 041-890-490

 

franklin 06.09.2022 07:45

Tura je razprodana. Se vidimo na štartu v petek 👍

franklin 12.09.2022 09:48
Kolesarjenje okrog Blatnega jezera 9-11.9 2022
Približno 210 kilometrov ali več, odvisno po katerih stranskih poteh kolesarimo, je dolga pot okoli Blatnega jezera. Za zagrizene kolesarje to ni veliko. Za kolesarje, ki uživamo v vožnji, lahko dolžino poti razdelimo tudi na tri dele.
Tako smo storili tudi mi, Turistično društvo Palinka Čentiba, kateri smo doslej uspešno organizirali že več kolesarskih tur. Tako smo pretekli teden spet organizirali turo okoli Blatnega jezera. Skupaj z vodniki se nas je zbralo sedemnajst kolesarjev in kolesark. Poleg kolesarjenja v turističnem tempu so naši gostje uživali v Madžarski kulinariki, vinih in čudovitem Balatonu.
Kolesarske poti ob obali Blatnega jezera so zgledno urejene in dobro označene. Večinoma se izognejo prometnicam, a ponekod jih je že načel zob časa, zato so bila gorska ali treking kolesa prava izbira. Naj omenimo samo nekatere bisere ob Blatnem jezeru, kot je Badacsonytomaj ob vznožju vinogradniških gričev, jadralski in zdraviliški paradiž Balatonfüred, pa moderni Siófok, ki slovi po plažnih in nočnih zabavah, Balatonboglár, mesto grozdja in vina ter ostala čudovita mesta. V nedogled bi lahko naštevali, saj ob poti kar ne zmanjka naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, ki si zaslužijo turistično pozornost. Ob jezeru so gosto posejani kampi, hoteli, bifeji, restavracije in gostilne, vozi tudi trajekt, ki kolesarje dostavi na sosednji breg jezera.
Balaton ali Madžarsko morje je za turistično kolesarjenje najbolj primeren v spomladanskih in jesenskih dneh, saj še ni navala turistov. Če vas sedaj mika, da bi tudi vi mogoče prekolesarili z nami okoli Blatnega jezera, bo za prvomajske praznike naslednjega leta nova priložnost.
franklin 12.09.2022 09:50


1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI