Kolesarjenje ob nekdanjih izvirih nafte in plina; Lendava 03.06.2023

Domov > Forum > Kolesarjenje ob nekdanjih izvirih nafte in plina; Lendava 03.06.2023

Kolesarjenje ob nekdanjih izvirih nafte in plina; Lendava 03.06.2023

SORTIRAJ PO:
franklin 08.05.2023 09:13

 Kolesarjenje ob nekdanjih izvirih nafte in plina; sobota 03.06.2023; KC Murania, Čentiba pri Lendavi

Vabljeni na rekreativno kolesarjenje ob nekdanjih izvirih nafte in plina. Tokrat se bomo vozili med Lendavskimi goricami, vinogradi in bujnimi gozdovi na Madžarskem. Sama trasa za kolesarske turiste omogoča zanimivo in poučno spoznavanje naše preteklosti. Med kolesarjenjem si bomo lahko ogledali spominski kraj povezan z železno zaveso, protiletalsko zaklonišče v kraju Lovaszi, ki je bilo med najpomembnejšimi zaklonišči ne le v regiji, ampak tudi na Madžarskem. 

Tempo kolesarjenja bo rekreativen. MTB tura v dolžini okoli 50 km / 600-700 višincev z z vodenjem, postanki in pogostitvijo v trajanju okoli 5 ur. Primerno za gorska, gravel ali treking kolesa. Udeleženci soglašajo z pravili sodelovanja na turah TD Palinka. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi. Pogostitev v lokalu Kantina Lovászi po ceniku (samoplačniško). 

Vodenje je brezplačno - prijava je zaželjena na email.

Več informacij & prijava: [email protected]


Nikita 11.05.2023 09:47

Lahko zagotovim, da je Palinka vedno organizirala podobne dogodke res na nivoju. Ni to neki profesionalizem, bolj prijateljsko druženje, brez dirkanja in hitenja. Čeprav sem bil v teh krajih v bližini Lendave, ob železni zavesi... večkrat, me vedno privlači.

Ampak Feri, imaš kakšen GPS track? Ena ženska se hudo boji spustov in bi rada vedela, kje se bo vozila.

Nekaj fotografij, katere sem ustvaril na teh dogodkih: