Stuttgart > Frankfurt > Köln

Domov > Forum > Stuttgart > Frankfurt > Köln

Stuttgart > Frankfurt > Köln

SORTIRAJ PO:
RobertMihelcic 26.07.2023 16:31

Kolesarsko potovanje
Ob rekah Neckar ~ Majna ~ Ren

Stuttgart > Frankfurt > Köln

Robert in Aleks

575/555 km / junij 2023 : 8 dni


Guten Abend!
Turo pričenjava pred zaprtim muzejem. Zaradi interne prireditve bo žal za obiskovalce zaprt še cel teden.Avto sva pustila pri Stuttgartskem letališču (8 dni: 63 €). Dan prej je Aleks imel še zadnji maturitetni izpit.Pokrajina, zavite doline, ozke soteske skozi katere se vije reka Neckar je spokojna. Kraji ob njej so ravno prav veliki in enakomerno porazdeljeni.Kolesarska pot je odmaknjena od prometnih cest. In zelo zelo sproščujoča.Ni klancev. Ustvarjeno za uživanje.Zvečer ugotoviva, da sva nekje med potjo pozabila polno toaletno torbico. Da bi jo morda našel, sem po 100 km opravil še dodatnih 20 km.Ker se voziva po civilizaciji in da higiena ni ogrožena, sva manko nakupila še isti večer in naslednje jutro.
Kolesarskih popotnikov je bilo malo. Z nekaterimi sva se spoprijateljila, ko smo se srečavali in prehitevali.K potovalni opremi sva tokrat dodala ogromno nakupovalno vrečko za večdnevne zaloge.
Ob poti ni naključnih vodnjakov, kjer bi se lahko osvežila in oprala sadje.Večini predstavljenih poklicev grozi izumrtje, čeprav jih bomo še potrebovali.Velikokrat natakarji nehote zaračunajo kakšno pijačo več ali drugo (dražjo) jed, ki je nisi jedel.Potovati in počitnikovati se da na 100 in 3 različne načine. Najin preprost način nama (še vedno) odgovarja.Videti je kot običajni izlet, a okolico polnijo bučni techno ritmi, ladja pa se ziblje v taktih rave zabave.Tiskarji mi tiskovine tiskajo na istoimenskih tiskarskih strojih.Del enolične poti (60 km) med Mannheimom in letališčem Frankfurt sva si ogledala z vlaka.Čeprav sva vedela s katerim vlakom se bova peljala in izstopno postajo, sva se na avtomatu z nešteto opcijami pol ure mučila, da sva kupila 4 karte. Šalterjev z živimi bitji ni (več).Naslednjič jih kupiva preko bolj preproste mobilne aplikacije.Vzletno/pristajalne steze ogromnega frankfurtskega letališča imajo več opazovalnih teras. K sreči sva izbrala ravno to, kjer so v 2-minutnih intervalih vzletala letala.Kup novih delovnih mest, a kaj, ko povsod kronično primanjkuje dela željnih.Vse zaklenila in se odpeljala.Čez reko Majno je nekaj mostov. Zato sva že prej preverila, kateri ponuja najbolj fotogeničen razgled. Eden od naju pa je tekal čez prometno 4-pasovnico in optimalno nastavljal fotoaparat.Nenapovedano sva obiskala podjetje za glamurozne tlake, za katerega skrbim za celostno podobo. Vendar so bili vsi zaposleni na terenu in naju prijazno povabili naj jih obiščeva kasneje. Se oglasiva naslednjič, takrat napovedano.Po 15. letih Google street view avto osvežuje poglede nemških cest in ulic.Obvoz zaradi odstranjevanja podrtih dreves, ki jih je rušilni orkan razmetal pred nekaj dnevi.
Mestna blagajna je 2021 načrtovala 36 mio. € primanjkljaj. A tu ima sedež biotehnološko podjetje BioNTech (katero je že to?), ki je konec istega leta mestni proračun napolnilo z 1,2 milijarde € davka.
Ta tura je bila v najini 13-letni kolesarsko-popotniški karieri najbolj komot, prav za razvajenca. Se pogosto ustavljala in nenehno jedla.Na najlepšem odseku Rena, na razdalji 70 km, se na bregovih nahaja preko 60 gradov.Ker je v daljni preteklosti zmanjkalo primernih parcel, so tega postavili na otok.Multi prometnica. Nekaj kilometrov prej še nizek prelet vojaških transportnih letal.Rt, kjer se Mozela izliva v Ren. Spomenik 1. nemškemu cesarju, ki so ga uničili l. 1945. Po združitvi obeh Nemčiji so postavili njegovo repliko.*Aleks je za 14,20 € podoživel enako kulinarično izkušnjo kot jo je tu pred časom in jo sedaj na jedilniku priporoča popularen pevec Heino.Mostovi preko Rena so postavljeni zgolj v večjih mestih, zato menjavo brega olajšajo frekventne trajektne povezave.Veliko jih je proti ... ? Vendar vsi bi imeli sveže prepleskano stanovanje, radi ozdraveli ali se komfortno vozili v službo?Zaljubljenca sta bila po končanem poziranju tako navdušena, da sta me hotela najeti za fotografiranje njune poroke.Dovolj instagramanja! A greva lahko sedaj na en hladen Kölsch?V novejših ICE vlakih je prostora tudi za nekaj koles. Do najinega izhodišča sva se vrnila 300 km/h v dobrih 2 urah.Ko sem kupil EKO nalepko za vožnjo po nemških mestih, sem prodajalko opomnil, ali mi je morda prodala nalepko za kamion? Sedaj mi bo ogromna plaketa doživljenjsko motila panoramski razgled.TV stolp
. Potovanje naju je ugodno stalo dobrih 1300 €.Čeprav (še) nimava e-avta, sva v največji evropski e-polnilnici s 76 e-priključki ob polnjenju z okusnimi kolački preizkusila 20-minutno slastno e-potrpežljivost čakanja.Namesto Mercedesov v Stuttgartu, sva si na poti domov, v Münchnu ogledala Beemveje. So tudi kar vredu avti.

Nova torbica se je medtem že napolnila. Aleks pa je maturo uspešno opravil.
Poganjala in sestavila: Robert & Aleks

Nekaj najinih dosedanjih ostalih tur za spodbudo za vaš naslednji izlet ali potovanje pa na najini strani: www.Mihelcic.si


SODROVC 30.07.2023 11:01

Hvala za tale fotografski potopis. Večina popotnikov gre raje v manj "civilizirane" oz. bolj podeželske in/ali odmaknjene kraje. Kaj je lepše ali pa boljše, je pa stvar okusa, ne?


ttocs5188 09.08.2023 16:29

Hvala za lep opis s slikami.

Dobra sta.  Že en čas me vleče tja gor, pa nisem nikoli pomislil na kolo + šotor varianto.

TinCha 11.08.2023 11:28

Cudovito!!! - ponosni na vaju in hvalezni za potopis, tudi malce zavidanja 🤭😉👍

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI