jeti je napisal: |
Ma ko smo že pri Pagu in pa prtlažnikih ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ti ga samo vžgi do Luna in nazaj, tam pa v pristanišču spij kako travarico! Preverjeno dobra. Tako kot trasa!
A je boljš po Pagu s cestnim ali z gorskim kolesom? (izhodišče kamp Straško)
@vambomzepokazu:Jaz osebno bi bil za cestno varianto, verjetno pa tudi gorc ni slaba opcija! To bo samo tvoja odločitev! Ceste na Pagu so dobre tako, da s te strani ni težav! Mislim, da imajo tudi brošuro za gorsko kolesarjenje.....preveri v turistični pisarni!A je boljš po Pagu s cestnim ali z gorskim kolesom? (izhodišče kamp Straško)
Tista brošura je blolj tko, za oriantacijo in kakšno idejo. Za dobrega kolesarja so tiste ture premalo. Opcija za na Pag je vsekakor oboje, kar ti bolj diši, je pa res da zaradi cest na Pagu ne moreš delati zank in krogov, lahko se gre le 'tja in nazaj'. Precej enolično za moje pojme, sploh če si tam dol dlje časa. Najbolj priljubljena destinacija je sigurno iz Novalje v Lun in nazaj, dokaj lepa in ne tako prometna cesta. Ostale ceste v smeri Zadra in do trajekta znajo bit v sezoni kar polne. Če si malo avanturista, greš lahko s trajektom na kopno in potem dalje na Velebit do Koče na Alanu cca 1400 m nm.v.. Krasen, dolg, srednje strm vzpon, ki pa na vrhu poplača z božanskimi razgedi. Sem že vozil...tule je kratek posnetek z vrha.
www.youtube.com/watch?v=PIB7j -voP7g
Brošurce sem gledal in so turce z MTB bolj ala 5km makadama in 50višincev. Sem mislil, če se da kaj skombinirat.
@Primoz69: Lep spustek! A je asfalt do vrha?
Hvala obema za odgovore. Bom probal s specjalko po vsej verjetnosti. Upam da bo vreme v začetku junija.
Je. Do koče na Alanu, naprej je makadam...od tam se pride kamor češ po Velebitu naprej...z gorcem seveda...Za tovrstne podvige sta strokovnjaka @presna in @ludwig, pa verjetno še kdo drug.