Izleti - Kamnik-Zg.Jezersko-Kamnik

Kamnik-Zg.Jezersko-Kamnik
25.06.2012 AVTOR: Uroš Dolinšek
   Sem še "zelenec" kar se tiče resnega kolesarjenja. Dobro leto mineva, ...
   Sem še "zelenec" kar se tiče resnega kolesarjenja. Dobro leto mineva, kar sem nehal kaditi (po 20 letih), zato sem še posebej ponosen na vsak premagan km. Letos čez 600 km.

Ker sem konec prejšnega meseca naredil malo daljšo turo (mal čez 60 km, malo vzpona), ter turo čez Tunjice in v (na)Kamniško Bistrico brez postanka, sem si rekel, da dajmo malo bolj zares. In sem se odločil za obisk Planšarskega jezera in kraja, kjer izvirajo moje korenine - Jezersko. Čeprav je kazalo na dež sem se, trmast kakor sem, vsedel na kolo in pičil. Prvič se mi je pojavilo vprašanje " kaj pa mi je tega treba" v vasi Olševek. A je šlo. No potem pa vožnja skozi Kokro ( ne vem, če je še kaka daljša vas v Sloveniji) in udarec na moj moški ego - mimo mene šusne ženska stara cca. 60 let, ko strela. Jaz pa pljuča že na balanci. Vendar sem dobil še dodaten motiv. In tudi men je uspelo neko skupino prehitet, pa to ni tako enostavno, če ma človek treking kolo s cca. 15 kilami + svojih lastnih čez 105 kil. Pa šibnem mimo Spodnjega Jezerskega mimo "Žagarja" a je kmalu padlo prvo deževje in seveda tudi "telešček" je rekel: "daj pob, maš jih 41, 25kg preveč, visok pritisk pa še katran v pljučih. Ustav se mal." No in tako sem trikrat počival na tistih serpetinah. In potem krajevna tabla, še dva kilometra in jezero. Ter prijeten občutek, da še nisem za v kanto. Hkrati še obisk sorodnikov, ki so me takoj ošlatal, če nisem kak duh. Pa sem jih potolažil, da mam tud sam mal stričeve krvi, ki je s Tofom rinu z biciklom na Triglav in podobne norčije.
  Tako, nisem se mogel upreti in še komu povedati o, za mene, veliki zmagi.
 Sama pot je čudovita, razgibana. Imaš polna pljuča čistega gorskega zraka in seveda tudi zatohlega dolinskega. Priporočam

Dolžina: 85,6km
Čas: 4 ure
Hribolazenje: 1.142 m
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ