(Pre)veliki stroški ... Na SP ne bo ekipnega kronometra?

(Pre)veliki stroški ... Na SP ne bo ekipnega kronometra?
03.11.2014 AVTOR: D. Z.
Tuttobiciweb.it poroča, da pri Mednarodni kolesarski zvezi razmišljajo, da bi na naslednjih dveh svetovnih prvenstvih iz programa odstranili ekipni vožnji na čas.

Pred tremi leti so na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu spet obudili ekipno vožnjo na čas. Svetovno prvenstvo se tako začne že v nedeljo, teden dni pred zaključno in najprestižnejšo cestno preizkušnjo članov. Na ekipnih kronometrih je redna članica tudi Adria Mobil, medtem ko so bile v Španiji tudi predstavnice moštva BTC City Ljubljana.

A v naslednjih dveh letih bosta svetovni prvenstvi precej daleč stran. Leta 2015 ga bodo organizirali v Richmondu v ZDA, leta 2016 pa v Katarju. Ekipe so že izračunale morebitne stroške in prišle do številke … vsako ekipo bi odhod in prevoz celotne opreme na tako oddaljeno prvenstvo stal okrog 35 tisoč evrov. In pri Mednarodni kolesarski zvezi se očitno bojijo, da zaradi tako visokih stroškov na startu ne bi bilo številnih ekip.

A to ne pomeni, da prvenstev najboljših ekip ne bodo več organizirali. Pri UCI naj bi namreč razmišljali o tem, da bi dve preizkušnji – govorimo o kronometru članov in članic – izpeljali v večini moštev bližnjih državah. Kandidatov za organizacijo zgolj ekipnih voženj na čas naj bi bilo že kar nekaj. Med drugim tudi Limburg, ki je svetovno prvenstvo gostil pred tremi leti. Sicer pa so dva naslova osvojili pri moštvu Omega Pharma Quick Step, aktualni prvaki iz Španije pa so kolesarji BMC.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ