1. aprila v Novo mesto

1. aprila v Novo mesto
23.03.2018 AVTOR: D. Z.
1. aprila bodo v Novem mestu organizirali zdaj že tradicionalno 4. dirko za VN Adrie Mobila. Obeta se zanimiva konkurenca s povratnikom Janijem Brajkovičem.

183,8 km, 175 kolesarjev iz 25 ekip in nov ciljni prostor na Seidlovi cesti. To so osnovni podatki za dirko za VN Adrie Mobil.

Organizator obljublja, da bodo pripravili spremljevalni program za otroke, zmagovalec pa bo prejel tudi kristalno situlo. Zanimanje za nastop na dirki druge kategorije je bilo veliko, saj so organizatorji že pred enim mesecem zaključili prijave, v zadnjem obdobju pa so zavrnili še pet prošenj. Na dirki bodo tekmovalci iz kar štirih kontinentov.

“Dirka je že dobro uveljavljena in zato veliko zanimanje tudi zelo dobrih tekmovalcev iz kontinentalnih ekip ni presenečenje. Poleg konkurence in zahtevne trase s kar nekaj vzponi je treba izpostaviti še nov ciljni prostor na Seidlovi cesti v bližini dvorane Marof ter bogat program za otroke. Udeležili se bodo lahko dirke za šolske in predšolske otroke, ali pa preizkusili v oviratlonu. Prvoaprilska nedelja bo zagotovo zelo živahen dan v Novem mestu, ” je obljubil direktor dirke Bogdan Fink.

Na predstavitvi dirke je bil tudi športni direktor domačega moštva Srečko Glivar, ki je izpostavil, da bo konkurenca zelo močna, saj si je dirka že pridobila velik ugled: “Presenetiti znajo tekmovalci iz Skandinavije ali Velike Britanije, močna je tudi kolumbijska ekipa Bicicletas Strongman, ki je že na lanski dirki dokazala, da z njimi ni heca. Seveda ne smemo pozabiti na vse domače ekipe, ki imajo v svojih vrstah tudi zelo močne posameznike. ” Prav Glivar bo prvič lahko računal tudi na usluge Janija Brajkoviča, ki se je po poškodbi očitno že pripravljen vrniti v karavano:

“Poškodba je sanirana in nadaljujem s treningi. Treniram samostojno, prav domača dirka pa bo tudi moja prva dirka z ekipo in videli bomo,as kako delujemo skupaj. V ekipi so tudi dobri šprinterji, na primer Rajović, a zagotovo bom dal vse od sebe in če bo priložnost napadel najvišja mesta. Pokala – situle, ki je tudi simbol Novega mesta, v svoji zbirki še nimam in zanj se je vredno boriti. Trasa je težka, primerljiva z najtežjimi enodnevnimi dirkami najvišjega nivoja in kot taka mi je všeč. Vendar pa dirko naredijo kolesarji in zato je vse skupaj nepredvidljivo, nekateri kolesarji so tudi neznanka. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ