1. avgust je pred vrati, Italijani pa pripravljeni?

1. avgust je pred vrati, Italijani pa pripravljeni?
21.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tudi nadaljevanje sezone na najvišji ravni je vse bližje. Vse skupaj se bo začelo z dirko Strade Bianche. Svetovna serija je torej pred vrati.

Mednarodne dikre postopoma prihajajo v ospredje, kolesarstvo se tako postopoma vrača. Predvsem pa se je tekmovalna sezona spet začela. V Sloveniji so izpeljali že dve državni prvenstvi za člane, pred vrati je pravi kolesarski praznik v Kranju.

Sezona dirk na najvišji ravni pa se bo nadaljevala 1. avgusta. Najprej bo na sporedu dirka Strade Bianche. "Smo tam in pripravljamo vse, da bo vse potekalo po pravilih," je za tuttobiciweb.it dejal direktor dirke Mauro Vegni:

"Malo še manjka. Cilj je pred nami in do tja želimo priti na najboljši možni način. Seveda pa je jasno, da se bomo morali držati določenih predpisov. Gre za zelo stresen in zapleten trenutek, a tega smo se zavedali že prej."

Potem je tu še velika enodnena klasika Milano-Sanremo. Ponavadi gre za prvo monumentalno klasiko v sezoni, ki je obenem tudi najdaljša izmed vseh. Tudi tokrat bo to prvi monument, pa čeprav šele avgusta, natančneje 8. avgusta.

"Omejili bomo število ljudi na tribunah. Tistim, ki sprašujete, zakaj nismo dirke prestavili na november, pa naj povem, da smo prosili organizatorje RCS, če bi jo izpeljali po poletju, vendar pa smo prejeli odgovor, da gre za pomembno dirko za UCI, in da se je predsednik tako odločil. Datumov pač ne določa ne RCS ne lokalna skupnost,” je pojasnil namestnik ministra za turizem Alessandro Sindoni.

Nekateri so se obregnili ob poznejšo uro prihoda. Na cilj, ki je po tradiciji na ulici Via Roma naj bi kolesarji prišli šele ob 18.30. "Borili se bomo z vročino. Če bomo startali prej, potem bi bila največja vročina prav v zaključnem delu dirke, ki je najzahtevnejši. Tako bomo začeli nekoliko kasneje," je še pojasnil prej omenjeni Vegni. A najprej bomo lahko uživali ob spremljanju dirke Strade Bianche, ki kljub svoji sicer kratki zgodovini v kolesarski karavani uživa velik ugled.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ