10. izvedba maratona Hero Dolomites

10. izvedba maratona Hero Dolomites
18.06.2019 AVTOR: Matej Kainz, foto: Freddy Planinschek

Jubilejna deseta izvedba gorsko kolesarskega maratona BMW HERO Dolomites, po besedah organizatorja najtežjega v Evropi, je za nami.

Trasi maratona sta bili podobni kot v prejšnjih izvedbah: daljša s 86 kilometri in 4500 višinskimi metri vzponov ter nič kaj enostavnejša 60 kilometerska krajša s 3200 metri vzpenjanja. Vendar je maraton minil v rahlo težjih razmerah kot prejšnja leta, saj so bile še precej vidne posledice obilnih snežnih padavin ob koncu letošnje zime. Prostovoljcem je sicer uspelo zasnežene poti očistiti do meje prehodnosti, a je visokogorski grušč ostal precej namočen in neutrjen, spusti pa v zgornjih odsekih mokri in spolzki.


Kljub temu se na času zmagovalca vse to niti ni veliko poznalo, saj je Leon Hector Leonardo Paez tudi letos z daljšo traso opravil v štirih urah in pol. Sledila sta mu Urs Huber in Cuervo Diego Alfonso Arias s slabimi 5 minutami zaostanka. Najhitrejša dama Sara Mazzorana je z dolgo traso opravila v dobrih sedmih urah, sledili sta Cornelia Hug in Francesca Bertelli. Na krajši trasi med elite damami je bila s številko 1 glavna favoritinja Blaža Pintarič, a se je zaradi dveh defektov morala zadovoljiti s 5. mestom. Najhitrejša je bila Mara Fumagalli s časom 3:54.15, sledili sta Sini Alusniemi in Katazina Sosna. Najhitrejši trije na krajši trasi pa so bili Marco Rebagliati, Klaus Fontana in Andrea Righettini.Poleg Blaže nas je bilo na startu še 30 Slovencev. Najhitrejši je bil Petar Karadža, na daljši trasi peti v Masters 3 kategoriji. Le trije niso uspeli končati maratona, zato jih verjetno naslednje leto čaka popravni izpit.

Dolomiti okrog Sellaronda in Sasslong masivov so zopet postregli z odličnimi razgledi. Trasi sta pač značilni Hero trasi in junak je dejansko vsak, ki ju odpelje oziroma odhodi. Kdor še ni bil, si težko predstavlja, kaj nas vsako leto znova in znova vleče v to “ trpljenje”. Se vidimo v 2020. Morda že v Dubaju februarja, ali v Dolomitih junija ali pa na Tajskem oktobra, Hero namreč postaja World series, več na: http://www.heroworldseries.com

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ