12 dih jemajočih minut do Pariza (VIDEO)

12 dih jemajočih minut do Pariza (VIDEO)
01.11.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dirka po Franciji. Pred dnevi smo spremljali predstavitev trase za leto 2023, obenem pa so se organizatorji že po tradiciji z izjemnim spotom spomnili na dogajanje na letošnjem Touru.

Jonas Vingegaard je letos tudi po zaslugi celotne ekipe Jumbo Visma prišel do najprestižnejše zmage v svetu kolesarstva. Dobil je dirko po Franciji, potem ko je v napetem boju premagal zmagovalca zadnjih dveh izvedb Toura Tadeja Pogačarja.

Pogačar je imel en slabši dan - to je bila etapa do Granona, ki jo je dobil prav Vingegaard -, kar je bilo dovolj, da je izgubil rumeno majico. V naslednjih dneh je sicer vseskozi napadal, a do zmage tokrat ni mogel priti. Osvojil je belo majico najboljšega med mladimi in končno drugo mesto. Obenem je dobil tudi tri etape. Med junaki te preizkušnje je vsekakor tudi Wout Van Aert, ki je prepričljivo osvojil zeleno majico najboljšega po točkah.

Blestel je v sprintih in v gorah. Dobil je tri etape, ogromno pomoči pa je nudil tudi Vingegaardu ob napadu na rumeno majico. Številne junake je dal letošnji Tour. Jasper Philipsen je dobil dve etapi. Yves Lampaert je na presenečenje mnogih dobil uvodni kronometer. V sprintih sta se uspešno spet pomerila Fabio Jakobsen in Dylan Groenwegen.

Thomas Pidcock je pokazal izvrstno predstavo na spustu in prišel je do zmage na vedno prestižnem vzponu Alpe d’Huez. Še bi lahko naštevali … Več pa, tudi padec Primoža Rogliča v etapi po tlakovanih odsekih v priloženem spotu. Vsekakor nadvse zanimivih 12 minut.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ