17 ekip dobilo World tour licenco ... le TJ Sports čaka ...

17 ekip dobilo World tour licenco ... le TJ Sports čaka ...
26.11.2016 AVTOR: D. Z.
Iz Mednarodne kolesarske zveze so sporočili, da so za sezono 2017 World Tour licence odobrili kar 17 od 18 ekip.

Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da so World Tour licence odobrili celo za naslednji dve sezoni. Za najprestižnejše licence je na posebno komisijo prišlo 18 prošenj, 17 je bilo dovolj dobrih, da jim je UCI odobril prošnjo.

Le ena vloga je bila nepopolna. To je vloga zdajšnje ekipe Lampre Meride, ki se imenuje TJ Sports, denar pa naj bi prišel s Kitajske. V tej ekipi so tudi Matej Mohorič, Jan Polanc in Marko Kump. Italijansko vodstvo je sporočilo, da je prosilo za kasnejšo obravnavo, ker so prepozno prejeli določene dokumenta s Kitajske. Novi ekipi med elito bosta Bora Hansgrohe (Peter Sagan, Leopold Konig, Rafal Majka) in Bahrain Merida (Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez, Jani Brajkovič, Luka Pibernik, Grega Bole, Borut Božič, David Per in Domen Novak).

Potem pa so tu še stari znanci:
AG2R La Mondiale, Astana, BMC, Bora-Hansgrohe, Cannondale-Drapac (Kristijan Koren), Dimension Data, Quick-Step Floors, FDJ, Lotto Soudal, Movistar, Orica-Bike Exchange (Luka Mezgec), Katjuša-Alpecin (Simon Špilak), LottoNL-Jumbo (Primož Roglič), Team Sky, Team Sunweb (letos Giant-Alpecin) in Trek-Segafredo.

Ekipe bodo letos imele na voljo kar 37 World Tour dirk. Dodali so deset novih, na katerih pa ekipam ne bo treba nastopiti, če ne bodo hotele. Na preostalih je udeležba zanje obvezna. UCI namerava v sezoni 2019 zmanjšati število World Tour ekip na 17, leto kasneje pa celo na 16. World Tour sezona se bo začela januarja z dirko Santos Tour Down Under v Avstraliji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ