17. izvedba Craft BIKE Transalp -a tik pred začetkom

17. izvedba Craft BIKE Transalp -a tik pred začetkom
18.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Obeta se nov gorsko kolesarski spektakel čez najlepše predele Dolomitov. Od 20. do 26. julija bo Craft BIKE Transalp, ki bo v nedeljo startal v nemškem Oberammergau.

17. izvedba Craft BIKE Transalp - uradna spletna stran organizatorja

Udeležence zdaj že tradicionalne večdnevne etapne dirke v Evropi v 587 kilometrih popeljal preko Imsta, Naudersa, Naturnsa, Sarntala, Kalterna, Trenta vse do Riva del Garde.

Letos prvič v sedmih etapah. A to ne pomeni, da bo trasa zato kaj lažja. 19147 višinskih metrov in pogled na višinske profile etap pravi drugače. Pripravili so tudi nekaj novosti, kar se samega tekmovanja tiče. »Bolj atraktivno in zanimivo za vse, še najbolj pa za rekreativne kolesarje « pravijo organizatorji in obljubljajo dve novi kategoriji tekmovanja – Vertical 100 (sprint na klanec) in Enduro-Challenge. Kako zelo »rekreativni « bosta ti dve kategoriji prav pri vrhu, bomo po izkušnjah iz Protective Four Peaksov, kjer je bil sistem podoben, sodili po prvi etapi.

Tudi letos je na sami dirki pričakovati epske dvoboje trenutno najboljših kolesarjev in kolesark maratonske scene. Jochen Kä ß (GER) in Markus Kaufmann (GER) ekipe Centurion Vaude si seveda želita ubraniti lanski naslov, a načrte jima bodo poskušali prekrižati Alban Lakata (AUT) in Kristian Hynek (CZE) ekipe Topeak Ergon Team, močno dvojno orožje na Transalp pošilja ekipa Bulls: Karl Platt (GER) in Urs Huber (SUI) ter Thomas Dietsch (FRA), ki bo poskušal osvojiti krono Transalpa skupaj s Stefanom Sahmom (GER). Omenimo, da je Dietsch edini od omenjene četverice, ki mu to še ni uspelo. Slast zmage na Transalpu pa sta že okusila Konny Looser (SUI) in Lukas Buchli (SUI), ki bosta le-to ponovno napadala pod skupno ekipo Wheeler-BiXS-iXS Proteam. To pa je samo peščica tistih, ki lahko mešajo štrene čisto pri vrhu. Zanimivo bo tudi v ostalih kategorijah, v kakšnih zasedbah pa se pustimo presenetiti do prve etape.

Ne smemo pozabiti tudi na slovenski pridih na tej že tradicionalni večdnevni etapni dirki. Zagotovo bosta startali dve dvojici. Bicikel.com preko Alp ( Matej Kainz / Primož Lindič ) in ekipa moovme ( Matej Meglič / Vital Pretnar ). Če nas na startu dirke preseneti še kakšna slovenska ekipa, jo bomo seveda prisrčno pozdravili.

Bicikel.com prek Alp dvojica se bo na Transalp podala tretjič zapored, ponovno v postavi izpred dveh let. Dejavnikov, ki vplivajo na uspešnost te vrste preizkušenj je ogromno. Izkušnje nedvomno imata, zdaj potrebujeta le še malce sreče. In cilj priti do Riva del Garde bo izpolnjen.

V nedeljo gre torej zares. Sedem dni, sedem etap, na katerih se bo zagotovo dogajalo marsikaj. Pisalo se bo veliko zgodb in eno izmed njih bomo spisali tudi mi.
 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ