182 kilometrov ravnine pred prihdom v našo bližino

182 kilometrov ravnine pred prihdom v našo bližino
18.05.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka po Italiji se bliža pravim vzponom. Pred petkovo 'slovensko' etapo pa še sprinterska do Bibioneja.

Dva leteča cilja in popolna ravnina
12. etapa bo povsem ravninska. Kolesarji pa se bodo že zelo približali Sloveniji. Noale bo gostil začetek etape brez enega samega vzpona. Po 182 kilometrih bo cilj ob morju v Bibioneju. Kolesarji bodo imeli na voljo dva leteča cilja.

Najprej na 94 kilometru, drugega pa v Portoguaru, kamor bodo prišli po 130 kilometrih dirkanja. Ob prihodu v Bibione bodo morali kolesarji premagati še dva kroga, dolga osem kilometrov. V tem krogu bo 14 ovinkov, ciljna ravnina je dolga tristo metrov. Veliko presenečenje bi bilo, če se tu za zmago ne bi udarili sprinterji. Kdo izmed sprinterjev pa je še na dirki?

Bo Greipel slavil še tretjič?
Odstopila sta Marcel Kittel in Elia Viviani. Glavni favorit je tako vsekakor Andre Greipel, ki je že dobil dve etapi in nosi rdečo majico najboljšega po točkah. Dolžnik je vsekakor Sacha Modolo. Arnaud Demare je že pokazal, kako hiter je, vendar pa mu zmaga še manjka.

Potem je tu še Giacomo Nizzolo. Luka Mezgec bo pomagal Calebu Ewanu. Tu so še Moreno Hofland, Matteo Trentin, Sonny Colbrelli … a vendarle so ti v sprintih nekoliko počasnejši od sprva omenjenih. Vsekakor pa bo to pred pravimi gorskimi etapami zadnja priložnost za sprinterje.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ