19 let je vztrajal in "živel svoje sanje"

19 let je vztrajal in "živel svoje sanje"
15.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Prek družabnih omrežij je Bernhard Eisel sporočil, da končuje dolgo kolesarsko pot v kateri se je izkazal predvsem v vlogah pomočnika.

"Vesel sem, da lahko rečem, da športa ne zapuščam. Iskal bom priložnosti, da bom lahko ostal povezan z vami. Se že veselim."

Avstrijec Bernhard Eisel bo 17. februarja star 39 let, med elito pa je prestopil leta 2001. Takrat je podpisal pogodbo za moštvo Mapei Quick Step. Zdaj je v zapisu na družabnih omrežjih dejal, da je od takrat naprej živel svoje sanje:

"Dobil sem priložnost, da sem lahko vozil v najprestižnejših ekipah. Na največjih odrih v športu. To je velik privilegij. Pridobil sem si življenjske prijatelje, potoval po svetu in živel svoje sanje. A zdaj je čas, da začnem novo pot na tem potovanju."

Eisel je kar 12-krat nastopil na dirki po Franciji, njegov največji osebnih uspeh pa je zmaga na klasiki Gent-Wevelgem, do katere je prišel leta 2010. V sprintu je takrat premagal imena, kot so Sep Vanmarcke, Phillippe Gilbert in George Hincapie.



"Nimajo vsi te sreče, da lahko kariero končajo, ko si to želijo. Na to, da sem lahko tudi v zadnji sezoni počel to, kar sem imel najraje sem lahko zelo ponosen."

V zapisu je Eisel še dejal, da je nastopil na več kot 1300 dirkah, očitno pa si je želel odpeljati še “okroglo” 20. sezono. Eislu se je uspelo vrniti po zelo hudi poškodbi, ki jo je staknil leta 2018:

"Takrat bi bil zaradi poškodbe prav lahko primoran predčasno končati kariero. Nimajo vsi te sreče, da lahko kariero končajo, ko si to želijo. Na to, da sem lahko tudi v zadnji sezoni počel to, kar sem imel najraje sem lahko zelo ponosen."

Eisel - izkazal se je predvsem kot pomočnik Marku Cavendishu in tudi Andreju Greiplu - je še dodal, da je o koncu kariere razmišljal že trikrat v zadnjih letih, zdaj pa se je odločil za ta korak. Seveda želi ostati povezan s kolesarstvom in kolesarsko karavano: "Vesel sem, da lahko rečem, da športa ne zapuščam. Iskal bom priložnosti, da bom lahko ostal povezan z vami. Se že veselim."

Ekipe, za katere je nastopal:
2001 – 2002: Mapei Quick Step
2003 – 2006: FDJ
2007: T-Mobile
2008 – 2011: Team Columbia
2012 – 2015: Team Sky
2016 – 2019; Dimension Data

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ