2. etapa Dirke po Sloveniji, v sprintu glavnine najboljši Sonny Colbrelli (Bardiani)

2. etapa Dirke po Sloveniji, v sprintu glavnine najboljši Sonny Colbrelli (Bardiani)
20.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Zmagovalec 2. etape dirke po Sloveniji je Italijan Sonny Colbrelli (Bardiani), Avstralec Michael Matthews je z drugim mestom zadržal rumeno majico vodilnega.

Takoj po startu so se vrstili poskusi pobega. Po več poizkusih različnih kolesarjev je to uspelo trem Italijanom Stefanu Toninu, Emanuele Selli, Giorgio Cecchinelu in Rusu Sergeju Frisanovu.

Ubežniki so imeli največjo prednost pred glavnino tri minute in pol. Njihovo prednost je imela glavnina nenehno pod kontrolo oziroma ekipa Orice-Green Edgea z vodilnim kolesarjem v karavani.

Ob vznožju osem kilometrskega vzpona prve kategorije na Strmo Reber so imeli ubežniki samo še minuto prednosti pred glavnino. To je že pomenilo, da bo ubežna skupina kolesarjev ujeta.

Najhitreje je z vzponom opravila skupina 25-tih kolesarjev, do katerih je uspel priključek še 11-tim kolesarjem pri spuščanju, takoj za njimi pa je sledila še skupina 20-tih kolesarjev. Po tem razpletu je bilo jasno, da bo zmagovalca odločal ciljni sprint.

Po Kočevju so kolesarji naredili še dva kroga, ko je sledil ciljni šprint, v katerem je bil najboljši Italijan Sonny Colbrelli (Bardiani) pred včerajšnjim zmagovalcem Avstralcem Michaelom Matthewsom (Orice-Green Edge). Odlično tretje mesto, si je v sprintu glavnine prikolesaril Grega Bole (Vini Fantini-Nippo). 

Današnji vzpon prve kategorije je razredčil tudi vrste slovenskih kolesarjev, ki imajo še možnosti, za dobro generalno razvrstitev pred jutrišnjo odločilno tretjo etapo. Z manj kot minuto zaostanka za vodilnim so tako samo še Kristijan Koren na odličnem tretjem mestu, Grega Bole, Jure Golčer in Radoslav Rogina. 

Skupna razvrstitev po 2. etapi:

1 MATTHEWS Michael OGE - ORICA GREEN EDGE 4h11'14''
2 KOREN Kristijan CAN - CANNONDALLE 0'06''
3 ULISSI Diego LAM - LAMPRE MERIDA 0'10''
4 MACHADO Tiago TNE - NETAP ENDURA 0'11''
5 OVECHKIN Artem RVL - RUSVELO 0'16''
6 RABOTTINI Matteo NRI - NERI SOTTOLI - `` -
7 CARUSO Damiano CAN - CANNONDALLE 0'20''
8 VOSS Paul TNE - NETAP ENDURA 0'21''
9 FINETTO Mauro NRI - NERI SOTTOLI - `` -
10 De La CRUZ David TNE - NETAP ENDURA 0'22''
13 BOLE Grega VFN - VINNI FANTINI NIPPO 0'25''
25 GOLČER Jure SLO - REPREZENTANCA SLOVENIJE 0'43''
28 ROGINA Radoslav ADR - ADRIA MOBIL 0'46''
36 POLANC Jan* LAM - LAMPRE MERIDA 3'39''
37 MOHORIČ Matej* CAN - CANNONDALLE 3'47''
39 5ŠTIMULAK Klemen ADR - ADRIA MOBIL 4'12'' 

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ