Kje boste navijali na dirki Po Sloveniji?

Kje boste navijali na dirki Po Sloveniji?
03.06.2023 AVTOR: Uredništvo, foto: Sportida

Od 14. do 18. junija bomo uživali v petih razgibanih etapah in predstavah nekaterih najboljših kolesarjev sveta. Karavana bo skupaj prevozila preko 833 kilometrov.

Dirka ob visokem 30. jubileju prve izvedbe prinaša razgibano traso s povsem odprtimi možnostmi za številne kolesarje. Ob pogledu profila četrte, kraljevske etape je vsakomur jasno, da se bodo v boj za končno slavje spustili le najboljši hribolazci, vendar pa so preostale štiri etape na papirju povsem odprte. Na njih morda ne bodo blesteli klasični šprinterji, prav tako bo trasa dopuščala pobege.


Skupna razdalja dirke je 833,3 kilometra:

1. etapa: Celje – Rogaška Slatina, 188,6 km
2. etapa: Žalec – Ormož, 163,1 km
3. etapa: Grosuplje – Postojna, 173,4 km
4. etapa: Ljubljana – Kobarid, 165,6 km
5. etapa: Vrhnika – Novo mesto, 142,6 km


Dirkanja na domačih cestah se veselita tudi
Luka Mezgec (Team Jayco AlUla) in Domen Novak (UAE Team Emirates), ki sta svoje poglede na dirko razkrila na predstavitvi dirke. Novak se bo zagotovo želel dokazati na četrti etapi z dvojnim vzponom na Kolovrat, kjer je v preteklosti že blestel: »Vzpon poznam z Dirke po Italiji, celotno etapo pa ocenjujem kot pravo kraljevsko etapo, prepričan sem da se bo tukaj tudi odločilo o skupnemu zmagovalcu dirke.« Mezgec bo svoje priložnosti iskal na ostalih etapah, po profilih ima kar nekaj možnosti za uspešne napade, je pa že razkril da bo prvo ime njegove ekipe Dylan Groenewegen.

Na dirki bo nastopilo pet continentalnih, deset Pro Continentalnih, štiri World Tour ekipe ter kolesarji v ekipi reprezentance Slovenije.

Dirko si bo ob trasi zagotovo ogledalo na desetine tisočev navijačev, prav tako pa bo imela dirka vsak dan vsaj dve uri dnevnega prenosa v živo na kanalih Eurosport 1 in 2 ter na Televiziji Slovenija. Do sedaj si je dirko samo preko prenosov na Eurosportu ogledalo preko 46 milijonov navdušencev nad kolesarskim športom, ta številka se bo v letu 2023 pričakovano dvignila za najmanj novih 10 milijonov.

Vsak dan prenos v živo na Eurosportu in Televiziji Slovenija.
Povezave do časovnic so pri vsaki etapi posebej.
Kje bo vaš navijaški kotiček?1. etapa: Celje – Rogaška Slatina, 188,6 km, Časovnica


2. etapa: Žalec – Ormož, 163,1 km, Časovnica


3. etapa: Grosuplje – Postojna, 173,4 km, Časovnica


4. etapa: Ljubljana – Kobarid, 165,6 km, Časovnica


5. etapa: Vrhnika – Novo mesto, 142,6 km, Časovnica 

Značke: Dirka po Sloveniji
Ključne besede:
Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ