22. XC Kamnik Italijanom, Naglič sedmi

22. XC Kamnik Italijanom, Naglič sedmi
13.05.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Prijavim.se

Zmagi v elitnih kategorijah Italijanom, Naglič sedmi v izjemno blatnih razmerah


Za nami je že 22. XC Kamnik, UCI C1 cross-country tekma, ki je že dolgo tudi del SloXcupa. Letos je organizatorjem pri kamniškem klubu Calcit Bike slabo vreme povzročalo mnogo preglavic, saj so morali zaradi slabe napovedi rahlo spremeniti progo ter med samim dogodkom skrajšati dirko za zadnje tekmovalce.

Italijani do največjih uspehov

V izjemno blatnih pogojih so prednjačili italijanski tekmovalci, ki so odnesli odličja v obeh elitnih kategorijah. V ženski kategoriji je zmagala Italijanka Eva Lechner (Torpado Sudtirol), ki je v cilj prišla z minuto in pol prednosti pred drugouvrščeno Liso Pasteiner (Ghost Factory). V moški kategoriji je Italijanom uspelo zavzeti vse tri stopničke, prvi dve mesti pa sta osvojila brata dvojčkaLuca in Daniele Braidot (C.S. Carabineri).

Zmagovalec Luca Braidot

Najboljši slovenski uvrstitvi sta zagotovila Rok Naglič (Calcit Bike) s sedmim mestom v elitni moški kategoriji ter Vita Movrin (Energijateam.com) z osmim mestom v elitni ženski kategoriji, medtem ko je sedemkratna zmagovalka Tanja Žakelj (Unior Devinci) zaradi slabih pogojev odstopila.

Preberite si tudi povzetek tekme ter izjave nekaj tekmovalcev na spletni strani Calcit Bike Team.

Celotne razultate lahko najdete TUKAJ.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ