270 kilometrov, dež in velika hitrost

270 kilometrov, dež in velika hitrost
08.12.2022 AVTOR: DZ, vir: Egan Bernal/Instagram

Medtem ko se ekipe v Evropi mudijo na prvih pravih pripravah pred začetkom sezone, je Egan Bernal očitno že zelo zgodaj začel z resnejšimi treningi.

Egan Bernal je moral zaradi hude prometne nesreče izpustiti praktično celotno sezono. Sicer se je vrnil na dirki po Danski, a tam ni imel možnosti za vidnejšo uvrstitev. Vsekakor mu manjka tekmovalnega ritma, pa tudi kilometrov.

Očitno pa se želi vrniti na vrh. Je zmagovalec dirke po Franciji in dirke po Italiji, naslednja sezona pa bo za kolesarja Ineosa vsekakor zelo pomembna, saj bomo lahko videli, če se mu bo po številnih poškodbah, ki jih je utrpel na treningu vrne med najboljše. Zaenkrat se še zadržuje v domači Kolumbiji in tam je opravil zelo zahteven trening. Zdaj ga na treningih očitno vseskozi na motorju spremlja oče.

Tudi na omenjenem treningu, ki je bil dolg kar 270 kilometrov. Poleg tega je tudi močno deževalo. "Mogoče nisem pravi, ki bi to govoril. A, če imaš cilj, vremenske razmere niso pomembne. Niti ni pomembno, kako se počutiš. Boriš se. Čeprav ti ne gre najboljše, boš pomirjen. To je najpomembnejše," je Bernal zapisal na družabnih omrežjih:

"Vsi si zaslužimo, da nekdo skrbi za nas, tako kot je zame moj oče. Je moj angel varuh na cesti. Vsak dan pride k meni, ko še spim in pripravi vse za trening. Odide pa zvečer, ko očisti kolo in ga pripravi za naslednji dan." In še nekaj o treningu. V dobrih sedmih urah je prevozil 270,2 km. Povprečna hitrost pa kar 38,5 km/h. Premagal pa je tudi dobrih 2500 metrov nadmorske višine in porabil več kot pet tisoč kalorij.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ