28 kolesarjev kršilo pravila, zaenkrat zgolj opozorjeni

28 kolesarjev kršilo pravila, zaenkrat zgolj opozorjeni
11.03.2014 AVTOR: D. Z.
Pred 2. etapo dirke Pariz-Nica je prišlo do zapleta. Kar 28 kolesarjev ni podpisalo startne liste, kar je organizatorja zelo razjezilo.

2. etapo dirke Pariz-Nica je v sprintu glavnine dobil Moreno Hofland, ki je premagal Johna Degenkolba in nosilca rumene majica Nacerja Bouhannija.

Najboljši izmed treh Slovencev je bil Borut Božič, ki je zasedel 13. mesto. A pred začetkom se je zgodilo nekaj, kar je organizatorje, torej agencijo ASO, zelo razjezilo. Kar 28 kolesarjev ni podpisalo startne liste, kar je po pravilih obvezno za vse.

Organizator bi te kolesarje lahko izključil z dirke, vendar jih je zgolj opozoril na neprimerno obnašanje. Največ, kar pet, je članov moštva Tinkoff-Saxo. Sledijo Sky in Belkin s petimi, IAM in Lampre Merida s po tremi, Cofidis in Movistar z dvema, Garmin Sharp in Lotto Belisol pa s po enim kolesarjem.

Poleg tega naj bi večina preostalih kolesarjev startno listo podpisala zgolj nekaj minut pred startom. "To pokaže na pomanjkanje spoštovanja do mest, ki gostijo dirko, do gledalcev in medijev," so sporočili organizatorji.

A, vseeno je kolesarji niso odnesli zgolj z opominom. Kazen je sledila pred začetkom tretje etape. Med 10.20 in 11.15 uro so organizirali uradno predstavitev ekip. Najprej pa so se morale predstaviti ekipe, ki so kršile prej omenjene predpise. "Z naslednjo krištvijo sledi izključitev z dirke," so še sporočili iz agencije ASO.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ