2,8 milijona za Nibalija?

2,8 milijona za Nibalija?
01.06.2012 AVTOR: D. Z.
Jasno je že, da bo Vincenzo Nibali ob koncu sezone zapustil Liquigas Cannondale. A zdaj so se pojavile nove govorice. Italijan naj bi za bajnih 2,8 milijona evrov prestopil v Astano.
Tudi Vinokurov na sestanku
Vincenzu Nibali po tej sezoni poteče pogodba z Liquigasom in Italijan je očitno zelo zaželen kolesar med številnimi boagatimi zvezdniškimi ekipami. Pojavile so se že govorice, da se zanj najbolj resno zanimata BMC in Astana. Očitno pa je zdaj prvi in mogoče tudi edini resen kandidat ostala kazahstanska Astana. Torej moštvo, kjer vozita Borut Božič in Jani Brajkovič.

Te govorice so postale glasnejše, potem ko naj bi se po pisanju časopisa Gazzetta dello Sport na zaključku dirke po Italiji v Milanu sestala Nibali in Aleksander Vinokurov. Za slednjega je jasno, da je pravzaprav eden izmed najvplivnejših mož pri Astani, čeprav je zaenkrat še aktivni kolesar. Poleg njiju naj bi na sestanku bila še Nibalijev menedžer Alex Carrera in predsednik kazahstanske kolesarske zveze Mangeldiev Darkan.

2,8 milijona evra
Do tega sestanka naj bi prišlo dan pred prihodom kolesarjev v mesto mode, Nibaliju pa naj bi prej omenjena Kazahstanca ponudila kar 2,8 milijona evrov. Podrobnosti sicer še niso znane in zaradi pravil Mednarodne kolesarske zveze vse do avgusta tudu ne bodo, vseeno pa naj bi Nibali v Astano lahko pripeljal zvesta pomočnika Alessandra Vanottija in Valeria Agnolija. Z njim naj bi odšel tudi trener Paolo Slongo.

Iz Astane so sporočili, da so končali pogovore z enim izmed najboljših kolesarjev v karavani. Če bo v Astani ostal še Roman Kreuziger bosta tako po nekajletnem premoru Nibali in Čeh spet kolesarila v isti ekipi. Menedžer Liquigasa Roberto Amadio je bil že jasen, da 27-letnemu Nibaliju ne more ponuditi tako visokega zneska, kot mu ga lahko ponudijo drugi delodajalci, zato je "poraz" že vnaprej priznal.

Zdaj ga čaka Tour de France
Nibali se zdaj pripravlja na dirko po Franciji, obenem pa naj bi se v Milanu sestal tudi s selektorjem italijanske reprezentance Paolom Bettinijem. Ta naj bi mu obljubil mesto v ekipi za olimpijske igre in svetovno prvenstvo. Zato bi rad nastopil tudi na dirki po Španiji, vendar naj bi ga pri Liquigasu že uvrstili v ekipo, ki bo avgusta nastopala na dirkah v ZDA.

Tudi s to odločitvijo se Nibali ni strinjal in poudaril, da pri Liquigasu nikoli niso imeli posluha za želje kolesarjev. Razlog več, da se od italijanskega moštva ob koncu sezone poslovi.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ