3. Eko Maraton Maribor zaznamovalo dobro vzdušje in hitre noge

3. Eko Maraton Maribor zaznamovalo dobro vzdušje in hitre noge
15.09.2012 AVTOR: Urednik Bicikla
Letošnji, sedaj že 3. Eko Maraton Maribor, je vsaj za kolesarje, za nami. Sobotna izvedba kolesarskega maratona na 114 in 70 kilometrski razdalji je pritegnil skoraj 1000 rekreativnih kolesarjev iz Slovenije in sosednjih držav.
V lepem vremenu se je množica na daljšo tekmovalno traso odpravila ob 9.00, uro kasneje pa rekreativni kolesarji na 70 km. Odzivi udeležencev pričajo o pozitivni energiji med tekmovalci, razgibani trasi in bogato založenih okrepčivalnicah. Še posebej je navdušila okrepčevalnica na Avstrijski strani trase.

Kolesarji na daljši trasi so se spopadli z 10 kilometrskim vzponom na Ribniško pohorje. Na ta vzpon se je udeležencem meril tudi čas, ki je dal končnega zmagovalca tako gorskega cilja kakor tudi absolutnega zmagovalca na 114km. S tem nazivom se je okitil Jurij Golčer, ki mu je s tem pripadla pikčasta majica 3. Eko Maratona Maribor.

Na 114 kilometrski trasi so prva 3 mesta med moškimi zasedli: 1. Jurij Golčer, 2. Primož Obal (Team Turbo Tropovci), 3. Dejan Vračič (Team KORAK NAPREJ)

V cilj pa so kmalu za najboljšimi kolesarji prikolesarila tudi prva dekleta med katerimi je bila tudi letos najhitrejša Ajda Opeka iz kluba Klub Polet Garmin, ki je bila prav tako najhitrejša na gorskem cilju. Končni vrstni red na cilju pri ženskah je bil takšen: 1. Ajda Opeka (Klub Polet Garmin) , 2. Nina Mermal (KD Alpe Scott), 3. Jarz Jessica (Union Leutschach)
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ