30 tisoč in prestižni tlakovec za najboljšega

30 tisoč in prestižni tlakovec za najboljšega
14.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kdo bo v nedeljo dobil izjemno pomembno in prav posebno klasiko Pariz-Roubaix? Zmagovalcu pripada 30 tisoč evrov.

Bo Peter Sagan ponovil lanski podvig in dobil dirko Pariz-Roubaix? Če ne, kdo ga bo nasledil? Med kolesarji, ki bodo na startu, bodo tudi trije, ki so to dirko že dobili. Poleg Sagana sta to še Greg Van Avermaet, ki je dirko dobil leta 2017 in John Degenkolb, ki je bil najboljši leta 2015. Zanimivo, na startu ne bo enega izmed trenutno najbolj vročih mladih kolesarjev Mathieua Van der Poela.

Ekipa sicer zvezdnika ciklokrosa ni dobila povabila. Na dirki ne bo niti že zmagovalca te dirke Nikija Terpstre. Seveda govorimo o eni izmed najprestižnejših klasik. Vsekakor je nadvse posebna in unikatna, saj morajo kolesarji med drugim premagati kar 29 tlakovanih odsekov v skupni dožini skoraj 55 kilometrov. Kakšni pa so zaslužki?

Jasno je, da v kolesarstvu denarne nagrade niso velike, saj kolesarji služijo predvsem z letnimi pogodbami pri ekipah. Njihovi uspehi se tako najbolj poznajo pri letnih pogodbah. Denarne nagrade, ki si jih priborijo na dirkah pa ponavadi razdelijo med člane ekipe. Denarni sklad dirke Pariz-Roubaix znaša 91 tisoč evrov. Tisti, ki bo prvi prečkal ciljno črto na velodromu v Roubaixu bo poleg znamenitega tlakovca in napisa v “tuš kabini” prejel še 30 tisoč evrov.

Drugouvrščeni bo prejel 22 tisoč evrov, tretji pa 15 tisoč. Četrti bo prejel 7500, peti 3200, šesti 1700, sedmi 1500, osmi 1300 evrov. Od tega pa do 16. mesta se denarna nagrada za vsako mesto zniža za sto evrov. Od 16. pa vse do 20. mesta pa kolesarji prejmejo po petsto evrov. Ne glede na denarne nagrade pa se v nedeljo obeta pravi "Pekel", kot tudi pravijo dirki. Na dirki bodo nastopili tudi Luka Mezgec, Matej Mohorič, Kristijan Koren in Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ