35 vzponov, ozke ceste, številne pasti in štirje Slovenci

35 vzponov, ozke ceste, številne pasti in štirje Slovenci
20.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jutri bo na sporedu že 54. dirka Amstel Gold Race. Na startu bodo Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Grega Bole.

V nedeljo bo na sporedu klasika Amstel Gold Race. Govorimo o skoraj 266 kilometrov dolgi dirki, polni vzponov, zavitih cest in številnih pasti. Kolesarji se bodo na pot podali ob 10.30 v Maastrichtu. Na poti proti Valkenburgu, ki bo gostil cilj dirke bodo morali premagati kar 35 kratkih vzponov. Trikrat se bodo povzpeli tudi na Cauberg. Ta v zadnjih letih ni več ne ciljni, niti ne zadnji vzpon pred prihodom na cilj.

Bil pa je na svetovnem prvenstvu, ko je Matej Mohorič v mladinski kategoriji prišel do mavrične majice. Zadnjič se bodo na Cauberg (dolžina 900 metrov, povprečni naklon 7,5 %) povzpeli 18 kilometrov pred ciljem. Potem pa še Geulhemmerberg (dolžina 1km, povprečni naklon 6,2 %). Letos bo zadnji vzpon dneva Bemelerberg (dolžina 900 metrov, povprečni naklon 4,6 %).

Na vrh bodo kolesarji prišli sedem kilometrov pred ciljem. Na startu bodo štirje Slovenci. Matej Mohorič in Jan Tratnik imata za sabo že serijo enodnevnih klasik. Grega Bole in Tadej Pogačar pa sta predtem odpeljala dirko po Baskiji. Na startu bodo številni favoriti. Med te štejemo štirikratnega zmagovalca Philippa Gilberta, pa Juliana Alaphilippa, Alejandra Valverdeja in Mathieuja Van der Poela.

Tu so še Oliver Naesen, Romain Bardet, dvakratni zmagovalec Enrico Gasparotto, Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Michael Woods, Tim Wellens, Wout Van Aert, Michale Kwiatkowski, Michael Matthews, Aleksej Lucenko, Ion in Gorka Izaguirre … Obeta se torej nov spektakel. Lansko zmago brani Michael Valgren, ki pa letos v dresu Dimension Date še ni pokazal prave forme.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ